Jom klik

kENgkaWAn

Thursday, February 10, 2011

Emang dasar punye anak..

Wah tajuk macam marah je kan.. Aku la anak yang emang dasar tu kalau korang nak tau..

Hahahaha.. gelak dulu.. Last week cuti panjang gile kan.. Aku amik cuti 3 hari so dapat la 1 minggu lebih cuti kan termasuk cuti raye cina & sabtu ahad. Rancangan awal tahun adalah nak balik kedua2 belah kampung, tapi disebabkan aku yang selalu suke buat keputusan last minute, aku pujuk hubby supaya kami pindah ke rumah baru minggu tu.

So mak & ayah aku pon, bila anak bongsu dia ni tak balik, dan anak bongsu dia ni merayu2 ajak datang ke rumah baru.. Maka, datang la mak dengan ayah dari Kontan nun ari Rabu lepas. Semangat aku dari Shah Alam datang ke tol Gombak tu amik mak dengan ayah. Hihihih.. Nak ajar jalan gi rumah baru.. Sebab ayah cakap len kali kalau dia cuti panjang, dia nak datang rumah aku lagi..Ngeh2 suke...

3 hari je mak dengan ayah dok rumah sebab pastu nak jalan ke Johor lak, rumah Along.. Tapi takde pun gambar dengan mak ayah. Gile kentang sebok kemas rumah, nak jalan2 pun tak leh sebab masing2 penat. Tapi ada la bawak mak dengan ayah pergi Uptown Shah Alam. Owh, mak aku sambar keronsang, selimut dengan.. apa ek lagi 1, lupe plak. Untuk anak2 katanya. Ayah lak beli sandle crocs.

Anak menantu??? Belanje makan jela.. hahahahaha duit dah licin sebab masuk rumah. Owh, malam tu jugak abang chik aku sekeluarga datang dengan anak angah, si Mirul, angah aku datang Khamis. So malam ari Khamis tu kami pergi I-city. Mak dengan ayah tak ikut sebab kepenatan.. Sebabnye siang tu dah jalan2 kat JUSCO Bukit Tinggi.

Angah 1 famili masuk Snow Walk.. aku dengan famili abang chik, jalan2 dalam tu je.. Gile kentang harga tiket RM25 ke RM20 lupe aku.. Mahal weh... Baik gi makan2 lagi berbaloi hihihhi...

So layan jela 3 gambar.. Takde snap banyak pun sebab dah kurang teruja tu, penah pegi dah kan ICity ni..
Dengan family angah.. Woh teruknye kualiti gambo..
Harus la bergambar dengan orang2 tersayang ni.. hihiiTime ni tengah naik ketapi.. ada la 5 kali pusing kot.. Sorang bayar Rm2.. jadikla takat nak hibur anak2.. Naik dengan kak ipar & anak dia ikhwan.

Alahai.. nak up cite pun cam tak bermaya aku rase ni.. Penat wohhh

9 comments:

Nasriq said...

penat melebihi seronok ke atau sebaliknya?

LiErOSe~QiEmi said...

dua2.. tak tau nak jawab ape mr pink hahahaahah

Fida Ghazi said...

bungo,
angohmu itu sangat meletop macam rojitacek1 la...

oit..kakak bijibodi nak tengok gambo ghumah.. dah tuan umah tanak jempot.. cane? naluri bijibodi membuak2 nih!!

eLYies said...

bunga..maner gambar umah ni..nak tgk gak..

nurkass said...

wahhhhh..
dah tukar cat barulah..musykil gak tadi..takut salah umah..haha..

dah naik ke rege tiketnye bunga..tahun lepas 10 hinggit jek..

LiErOSe~QiEmi said...

fida: hahaha... angah saye mmg meletop kak.. tu kira edisi sopan tu.. mu tak tgk dia jalan2 kat KLCC lagi kak.. fuh mantap.. terase ai macam budak kampong hihihi

weh,tunggu laa... nanti ai jemputi anda yer kak.. sekawangg.. errr errrr rumah sangattttt tidak siuman.. sabo wokeyyy

LiErOSe~QiEmi said...

elyies: ala kak.. errrr tunggu mekap dulu rumah tu baru tunjuk bole>??? hahahahah

LiErOSe~QiEmi said...

haah naik kot..tak penah masuk pun.. tapi dulu parking tak kena bayar sekarang RM10/car.. ermnnn.. masyuk laaaa diorang.. dah la malam tu ramai gile pegi sana

mrs_zura said...

dh kena byr tiket masuk? mahalnya..nasib baik dh gi dulu