Jom klik

kENgkaWAn

Tuesday, February 22, 2011

Holaa

Selamat pagi sumer.. Sumer sehat?? Aku??? Tak sehat.. loya, pening kepala, nak muntah, mood turun naik.. sumer ada..

Eh, ada yang suka ek dengar berita aku camtu?? Haip!! Haip!!! Bukan sebab preggy la.. erk.. yeke bukan??? Ntah la.. yang pasti aku rase sebab pose semalam kot.. Aku masak tomyam, pastu takde selera nak makan, boleh?? Just makan sikit bagi alas perut.

Dah makan tu terus baring atas katil, mana perut tak buncit kan.. bukan ape, aku cam gelap mata.. Badan seram sejuk, terus panggil hubby mintak dia masakkan air panas, aku nak mandi. Sebbaik la hubby memahami, siap sediakan air untuk aku mandi.. sebbaik anak dah beso, kalau tak leh jalan lagi, mau dia tolong mandikan aku sekali.. Uu..uuuu terus teringat zaman berpantang dulu..

Owh.. yer, memang dia mandikan aku, sebab aku memang lemah lepas bersalin, hilang darah banyak gile kot.. sebab doktor pun siap nak tahan aku dalam wad lama, tapi aku buat2 kuat hahaahah... Sebbaik takde pepe..

So kesimpulan.. aku nak buat keje2 ofis dulu, baru jalan blog korang ek.. Selamat berblog sumer kengkawanku..

psstt!!! Haih!!! Bile ntah nak gi klinik test ni.. Dah genap 2 bulan ni tak mai piyet.. wiu..wiu... sangat mensaspenkan..

22 comments:

cikmOt said...

lor, p la test sendiri dulu...so ilanglah persoalan yang bermain skang...hehehe

NoRMa aZurA iSMaiL said...

urhm..pergi la klinik, mana taw kan, ader berita gumbira kew??

nurkass said...

uishhh..
tak check ke bunga..manala tau kot ade..hehe..lain mcm je peningnye tu..bykkan minum air suam..baik utk kesihatan..

NM02 said...

e'eh.. sama la, kita pun pose gak smlm, kita pun berbuka ngan tomyam gak.. hehehe

axelida said...

wahhhhhh.... macam ada can qimie nak dpt adik tu.. huhuhu.. bek p beli test seniri lu.. ;p

eima said...

huhuhu tu kompom tuh ....
jom pi check sesama nk ??

deelira@deeliraz said...

konfem + hahaha

mrs_zura said...

hmm dh 2 bulan ye? beli je tester ye puan bunga..baik ada kepastian dari kita tertanya2...gud luck:-)

Hantu Ulam said...

aku pun ske masa pas bersalin. hahaha...tetiba jd manja gile ngan asben.

leh katakan 100% semua asben aku yg wat. keje aku hny susu kan baby je.

syokkan masa berpantang...ehehe

Yutaka Mushimura said...

teka teki akan menjawab hanya dengan membeli tester di watson...or kedai farmasi berhampiran....heheh...

agaknyer berapa kalilah si qimie tersedak makan kan???hehehe

LiErOSe~QiEmi said...

cikmot: rumah lama dulu senang jmpe farmasi.. rumah sekarang dalam utan kot.. tak jmpe pun farmasi otw balik uhuhuhu tu yg tak tertest2 tu..

LiErOSe~QiEmi said...

norma: huhuuh.. debaq1 dah ni.. hahahaha.. tak tau.. tapi dah tahap wajib cek ni.. huhuhhu

LiErOSe~QiEmi said...

nurkass: haaaa sbb kurang minum air kott tu yg pening2 tu kan haahahaha... tak tau..tak tau.. kass bunga pos jela hadiah kass.. nk jmpa takot lambat lak.. acane???

LiErOSe~QiEmi said...

nm02: wahhhh sangat serasi bersama.. sume sama hiihihhi.. tapi bilangan wajib ganti bunga, lain kot... huwaaaa lagi 14 hariii...

LiErOSe~QiEmi said...

axelida: tengah tanya2 ada orang nak kuar pejabat ke tak la ni.. hihhihi.. nak kirim hahaahah

LiErOSe~QiEmi said...

eima: weiiii!!!! ko dah kompem ek??? tahniah manjaaaaa!!! sukeeee!!!!

LiErOSe~QiEmi said...

deelira: amboiiii cepat je dr zue buat spekulasi hihihihhi.. zue, windu nak ym.. skype aku ni mengoms skit

LiErOSe~QiEmi said...

mrs. zura.. kalau betul.. 2 bulan la kot ke 3 bulan??? arghhh takotttt

LiErOSe~QiEmi said...

hantu ulam: mmg syok dapat laki yang memahami.. tapi bila bersalin anak kedua ni, tak tau la.. eh bersalin anak ke 2??? hahahaha.. sbb mesti hubby lebih amik berat pasal anak 1st kot.. uhuuh

Ogy said...

jeng jneg jengggggg...hehee

hyazz said...

klu sebb pose jdik camgitu leh jadik gak... takper2... klu sok pening lagi... buat pregnt test yer...

Eda said...

saspennn..huhu