Jom klik

kENgkaWAn

Monday, February 14, 2011

Proses mendajalkan anak ops! Rambut anak

Tajuk, tak hengat kan.. macamkan kami ni ibu bapak yang brutel, ganas lagi mendasyaaattkan bak kata Nazmi raja lawak.

Mangsa papa pada 11 February 2011 jam 6.30 petang
Aww.. ceksi.. jangan fokuskan pada badan ai yang ketul2 itew.

Puas pujuk weh.. asik nanges nak gi taman.. Taman nampak dari luar rumah tu.. Ada hujung perumahan tu..
Cat... aero plane, bird eee.. tu ape tu??? Cubaan memujuk

Ngadu badan gatal la. Suh buang rambut sana sini la.. Bukan tak penah try lapik dengan kain ke kertas ke.. tapi memang tak lekat.. dia tarik2.. Nak pakai baju terus, sayang lak.. sebab selalu buang je baju2 yang kena rambut tu, susah nak buang weh..

Dekat 1 jam gak la nak pendekkan rambut budak yang semakin hari semakin mencabar minda mama dia ni.. Kalau korang nak tau, untuk dapatkan perhatian, dia sanggup hantukkan kepala dia pada lantai, gegarkan rak pinggan, buang baju dari ampaian, ketuk meja sampai bertanda.. Haiiiihhh macam2 la.. Mana laa mama dia tak naik hantu.. Tu baru sorang tu..

And then.. ni la hasilnya....

Comel tak penampilan baru saya????
Lega tengok dia dah berambut pendek.. Bukan ape, sejak tukar pengasuh badan dia naik ruam.. Tak biasa kot panas2... Sebab rumah mummy dia dulu ber'ekon sepanjang masa. Kat rumah aku pun kipas laju cam helikopter.. Pelik aku diorang anak beranak, tak tau sejuk gamaknye.. Aku je yang merengkok sejuk, depa je rileks!

Owh, lupe, Qimie dah tukar pengasuh start bulan 2. Okla setakat ni dia jaga Qimie je.. Tapi anak bongsu dia umur 3 tahun, at least ada kawan la Qimie. Sebab tu aku konfiden nak letak dia kat situ. Akak pengasuh tu pun nampak baik, teliti.. Husband dia pun nampak lembut n pemalu.. Sama cam hubby aku tu.

Tengok qimie pun, 1st day je nanges tak hengat, 2nd day jebik2 je.. Lani dah lambai2 aku dah.. ermnn dia dah faham dah mama ngan papa dia gi keje.. Syukurr...

Yeyey, esok cuti.. Nak rehattt.. eh, tak, nak kena angkat barang lagi kat rumah lama.. Adoiiii penatttttnyeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!

12 comments:

cikmOt said...

irfan kan tak leh rambut panjang...asal panjang jek demam...lastly trim jek senang...kasi cam mawi tuu...

mrs_zura said...

ha dh nmpk dh tu...dh nampak dh sipi2 tu...cantik umah bunga biar nmpk blakang je hehe

nurkass said...

wohhh..encemnyer si buchuk..tak tahan..badan ketul2 tu..haha

Nasriq said...

isk...aku nak tepon teledera la....sampai banjir budak tu menangis...


tak pun nak tepon bomba...

Fida Ghazi said...

habes la meleleh segala air liur air edong lahhh.. macam Miyen jugak la!!!!

tapi lengan ketul2 menten ye qimie ye!!!

Cik Lyn said...

Mak ude rindu bangett sma qimi...rmh baru qimie pn x sempat nk p tgk lg..uhuhuhu....

eima said...

kan comey .. heee senang nye rumah ade laman ... potong rambut kat luar .. beshh...


gile ganas qimie ... hantuk pala kat lantai ...heeee

eLYies said...

qimie dah encem..senang ayah qimie bleh potong..aqil hantar kedai je..hahaha

psst..akak dah nampak umah baru die..bestnyaaaaa..beso tu!!

LiErOSe~QiEmi said...

cik mot: takpe kak, rambut pendek la senang jaga kan..

mrs_zura: hahahahah.. tu yang nampak tu grill rumah jiran la.. hikhik

nurkass: alaa aunty, qimie kan model michillen tka berbayar hikhik

LiErOSe~QiEmi said...

nasriq: ankel nasriq tepon bomba watpe.. airmata qimie dah cukup dah banjirkan umah ni.. huhhuuh

fida:air2 yg disebutkan wajib tu meleleh uhhuhu.. cane nak buat tah tak bagi leleh..

uihhh ketul harus mentenn nak lawan gusti lengan dgn papa hikhik

mak ude: dah tu tak gheti2?? moh le datang rumah.. tolong ngemaskan rumah mama eh mak uda.. qimie tau sepahkan je ari2 rumah tu huuhu

LiErOSe~QiEmi said...

eima: hohoho.. laman belakang tu bukan aku yang punye.. ahmad albab yang punyee hahaahah...

mmg dasat weh benjol sokmo kepala tu adeii

elyies: dgn papa dia pun dok ok ek ok ek.. klu suh tukang gunting maunye berguling2 takmo dia kak..

eh,mana ada beso.. gabung dgn rumah jiran2 beso la jadinye kak.. cenonet je rumahnye kak... huhu

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

klik2 HB kat sini, ala siannya dia sampai nangis2 kena potong rambut ye...