Jom klik

kENgkaWAn

Wednesday, February 16, 2011

Ujrah, PTPTN

Baru je balik dari PTPTN ni. Penatnye jalan kaki dari Bank Negara tadi. Adeh, sakit kaki woh dengan debonye takoti dihampiri pencopet huhuhu...

Aku tanya pasal Ujrah.. Penah aku cite kot pasal Ujrah ni.. Sebelum ni aku bayar RM101.25 je tapi bula dah buat Ujrah aku kena bayar RM103.91. Lebih RM2.66 aku kena bayar bulan2. Katanya even dah buat pelarasan nanti pun, tetap RM103.91 aku kena bayar.. Bukan dikurangkan. Cuma yang mungkin kurang tempoh bayaran. Sekarang aku nak congak2 la plak sama ada aku rugi ke untung.

Yela, aku tahun 2014 ni dah langsai dah hutang tu.. So kena fikir baik2 sebab kos pentadbiran sekarang dah dikira flat rate, bukan cam dulu lagi berdasarkan baki.

Nak kena buat kira2.. nanti aku cite balik la whether worth it or not if i accept the term. Eceh, macamkan pandai beromputih aku ni.. sepok baru tau haahaha..

Arrgghh stresss kena panggil cikgu math ni kirakan..

12 comments:

MRS. K said...

aku punye tu tak ber sign lagi.. ari tu balik kg leh lupa mintak mak ayah sign.. dah tu dah nak tarikh tutup dah ni.. die kasi 44 hari kan? ke lebih? lupa plak

Nasriq said...

Meh aku kirakan... setakat doploh sen tak de hal nya...

cikmOt said...

akak tak jadi amik ujrah nin...makin rugi ai jek...huh...

Amy Syaquena said...

amy tungguuuu...nak taw gak!

Yutaka Mushimura said...

woohaa...gitu ka??

ok..ok..sy tunggu ek..calculate dari CP bunga..okeh??

ejaMaria said...

hehehe... bagus... bayar... bayar... bayar... senyum pok cik PTPTN

eima said...

org kate tipu tuh .. tp aku tatau la ..
aku masih lagi on yg yg lama ... biar la ..mls nk ssh2 kan akal aku pi tukar

.:mama dhia:. said...

sib baik saye pinjam JPA..tahun ni abis bayar..alhamdulillah..

sila klik sini ek.. http://sayangdhia.blogspot.com/2011/02/contest-senyum-tak-nampak-gigi.html

NM02 said...

takpe... slow2 bayar, asal tak beterusan berhutang. betul tak... nnt nak naik flight tak lepas plak. hehehe....

LiErOSe~QiEmi said...

mrs.k: 90 hari la k. Ko tu berbaloi kalau ko terima sebab kurang dari harga asal kena byar kan.. aku ni... haihhh

nasriq: baik cikgu nasriq, tolong saye kirakan ekk

cik mot: tu la kak..ermnn tengah berkira2 ni...

LiErOSe~QiEmi said...

amy: ermnn bunga pun dah terbongok2 dah ni tak tau cane nak kira hahaahahah

yutaka: aigooo... en jupun tolong kirakan la erk, boleh?? huhuhuh

ejamaria: bukan pocik2 ptptn yg senyum, bos dia laa.. dia la yg untung.. pocik2 dapat ape je kak.. huhuhhu

LiErOSe~QiEmi said...

eima: haah kan.. klu tak terima, senang kan tak payah fikir banyak kan.. huhuhuh

nm02: hahaahah... jadik kes cam faizal tahir kan.. sebbaik dia banyak duit leh bayar.. kite ni adehhhhh hihi