Jom klik

kENgkaWAn

Tuesday, March 29, 2011

Blurr..

Yup!!! Pepagi aku dah rase blurr... Sebab...

Yup!!! Aku hampir langgar pakcik bawak moto skuter beso tadi.. Gile??? Yesss!!!!!! Debar tak hilang lagi ni..

Pagi tadi HOT FM cite pasal pemandu pempuan penyebab kemalangan. Ada yang call cakap sebab tukar laluan tak bagi signal la, tunjuk jari la.. Weiii tak ok, aku tiap kali nak tukar laluan kompem bagi signal.. Tak penah tidak walaupun jalan tu takde kete sebijik pun. Tunjuk jari tengah lagi la tak pernah, takot kot.. Tapi, tunjuk ibu jari tanda bagus kat pemandu kurang asam ada la.

Tapiii.. tadi aku masuk laluan utama tadi, aku dah bagi signal siap2 tau.. Kete pun takde kat depan, kat laluan utama aku nak masuk tu.. Tapi sumpah tak perasan, ada moto betul kat sisi kete.. Kan kalau naik kete kita.. errr kita ker.. aku laa, tak berapa perasan kalau ada moto dok betul2 kat cermin sisi pemandu sebab terhalang dek bingkai cermin kete tu..

So, baru je nak pulas streng masuk laluan utama, opocottt!!! Nampak moto tu.. sebbaik la Allah bukakan mata aku seluas2nya tadi.. Menenong gak la aku kawal kete.. kalau aku brek, kete belakang langgar aku.. So, ke kiri ke kanan gak la tadi.. Aku tengok kete lain terus slow, takut nak follow kete aku dekat2 dah..

Moto tu.. aku tengok rileks je.. Takde gabra langsung. Memang dasatttt.. dia leh tengok aku pun cam takde apa2 berlaku.. errr ke dia tak perasan ape berlaku kat belakang dia??? Huhuu...

Aku??? Hanya mampu urut dada sambil teruskan perjalanan.. Sesungguhnye... Allah je tau ape aku rase tadi.. & syukur sangat tak berlaku perlanggaran tadi.. Kalau tak, aku rase pakcik tu leh masuk hospital kot.. Ermnn.. pengajaran sungguh buat aku..

Tapiiii, sebbaik bos tadek, so parking dia.. aku punyeee hahahahahahaha (gelak macam altimet dalam lagu kalau berpacaran... eh tu je tajuk dia?? Huhuh..) Blurrrrrrrrr!!!

6 comments:

nurkass said...

uihhh..
bahaya tu bunga..
mmg sisi buta tu kita tak nampak kenderaan lain..

sib baik takde pape..take care bunga..

d_tieah said...

Adoi.. Asal? Mesti tengah mengelamun kot.. Ngee :)

*Hati hati bawak kete ek..

Entry Terbaru 1 : Amy Search Pengetua AF Musim Kesembilan?

eima said...

moto tu la yg slah ..aku slalu gak jd cam ni .. memula tgk side mirror tak dak sekali lagi tgk time nk belok ade plak .. klu aku ...aku langgar je ..sape suruh bodo ikut keta org gitu ..ko tu moto je ...

kadang tu dah ade jalan moto tk mo guna nk gak guna jalan keta .. bila dah kena langgar menyusahkan org .. sama la penunggang motosikal kat putrajaya nih ....

hyazz said...

leh jadik boss la sekejap yer... tahniah yer...dapat aking pon jadik ler...hahaha

axelida said...

motor skuter tu kaler pe? itam ke? jangan pakcik tu laki akak sudah.. huhuhuhu

zura_habib said...

hati2 ye bunga...mmoto kadang2 main redah jer...tp kalu kita langgar dia yg tetonggeng