Jom klik

kENgkaWAn

Wednesday, March 23, 2011

Bun-ga ke bunga

Hai korang.. rindunye nak berblog.. Sekarang masa agak terhad.. sebab aku dah start tanggung kerja unit sebelah ni.. Unit dia mak aiiii bizi sokmo. Udahla pc PA dia rosak.. menggagau aku nak buat koje..

Just nak share cite semalam. Aku jaga dokumen addendum untuk projek radar meteorologi Dengkil.. So, ramai la kontraktor datang collect addendum dengan aku. Bak kata bos aku bunga famous hari ni(semalam) ramai orang luar datang nak jumpa. Hahaha.. buat lawak erk bos.

Dalam ramai2 kontraktor yang datang tu ada 1 uncle chinese ni, dia cakap.

"Ooo.. nama u manyak cantik la.." Then dia try sebut, tau cane dia sebut...

"Bun-ga Ros Maida" Bun tu sebut macam bun = roti dalam english.

Habis 1 ofis tergelak dengar dia sebut. Aku cakap la

"Bunga la Encik, flower, bukan bun-ga" Dia leh tanya.

"Eh, macam mana eja bunga??"

Hahaahaha... lawak la uncle tu semalam.. So semalam abis nama glemer aku bun-ga diorang panggil.. Hampes betul laa..

Ok, nak blog walking.. keje dah settle..

6 comments:

eima said...

ban ga la ni ek ..hahah

cikmOt said...

sok ko ada anak gegirl...buh ar nama bunga cempaka ke, klasik tu kak...hehehe

Ogy said...

tanggung kerja gaji dabel...wahh best tu...hehee...
bun-ga tu mcm ejaan dulu2 kala jek..

nurkass said...

haha..
berani uncle tu..dia lum kenal bun-ga ni sape..haha

jangan mara ha..

LiErOSe~QiEmi said...

eima: hahaha.. betul tu

cikmot: tak nak laa.. bio mak dia je glemer, anak tak payah hahahaha kejam!

ogy: gaji takde la dabel mane kak.. keje yg berdabel2.. huhu..

nurkass: ahahahaha.. sekali aku lesingggg mung uncle.. hihihi..

eh, tak.. bunga kan sopan orangnye muaahaahah

cikpuanhady said...

hehehe..lawaklah jugak seposen.. aduhai, uncle2..tak pasal2 dapat nama baru..hehe..

Jom skodeng :Nak cari handbag LV, Longchamp, souvenir? Meh klik sini

Jom skodeng :Notre Belle Histoire