Jom klik

kENgkaWAn

Tuesday, March 8, 2011

Cekup, cekap

Lambat ari ni update.. Banyak menda jadik arini.. Eh banyak ke??

Pagi2, bangun, terus siap, then kejutkan Qimie anto dia gi rumah pengasuh dia. Then terus drive ke Klinik Desa. Kol 7.45 pagi aku sampai kalau tak silap.

Mula2 amik ujian air kencing, then belum panas montot nama aku dipanggil even aku no 10 pun. Owh, rupanya sebab buka buku baru, so banyak menda kena tanya. Dah siap ukur tinggi, berat, tekanan darah tinggi terus duduk lagi untuk tunggu amik darah.

Tunggu amik darah tu punye lama, aku siap ukur2 yang aku tulis kat atas tu kol 8.30 pagi, aku dipanggil untuk amik darah kol 9.15 pagi. Gile aa pening aku time tu, dengan tak sarapan dengan bau ketiak minaci mana ntah lagi. Arrgghhh nak termuntah kat situ jugak wehhh!!

Siap amik darah tu, kena tunggu tuk jumpa doktor.. haaa yang ni kejap je, tak sampai 10 minit nama aku dah dipanggil. Tapiiiiiiiiiiiiiiiiii hazabedah... nak tunggu amik buku untuk appointment seterusnye.. makan masa dekat 1 jam weh. Mana tak nye, nurse tu la yang amik darah, nurse tu la yang bagi injection, nurse tu la yang amik tekanan darah, nurse tu la yg amik berat, tinggi.

Aku yang tengok pun dah stress ni kan plak diorang yang bekerja. Aku rase kan.. patut diorang buat sistem kat dalam bilik ape tah namanya tu jugak diorang tuliskan appointment. Takde la susahkan nurse yang jaga kaunter tu. Cian aku tengok, dia la panggil orang amik ujian air kencing, dia la yang amik tekanan darah, diala yang tengokkan appointment. Sampai kena marah dengan senior sebab buat keja lambat kekdahnye.

Ntah la.. masa nurse tu panggil nama aku sempat gak dia bagitau aku, sumer orang dah naik darah.. aku gelak jela, kecian weh.. mula2 sakit ati, tapi tengok kerja diorang yang tak stop2 takde rehat langsung terus rase kecian. Aku rase diorang kena tambah staff la.. Ermnn..

Appointment seterusnya aku amik petang.. malas nak hadap jem nk masuk KL tadi. Dengan mabuk2 dalam kete lagi... Adeiii.. harap cepat la mabuk ni stop..

Oyer, hubby pun takde ni, berdua je dengan si Qimie. Sebbaik anak teruna aku ni pandai jaga diri, papa takde dia behave je. Pengubat lara mabuk mama ni. Hadei camne ntah nak stop susu kat Qimie ni, nurse dah suruh stop dah ni..

psstt!! Korang, tak sempat jengah blog korang, sakit kepala la.. lagipun surat2 banyak atas meja blom rekod, esok bos masuk kena settle ari ni gak.. Esok2 aku free aku jengah ekk jangan merajuk lak huuhhu..

4 comments:

eima said...

wahhh dah buat buku ek ...
aku ......huhu check punbelum ..kekeke

nurkass said...

sabo jelah..
mesti merah padam muka nurse tu kan..haha..

Whoopz said...

s0rang je ke nurse? Mmg rawks ar nurse tu? C0mel x? Dia da kawen ke blom? Hahahaha..

eLYies said...

lamanya dok bertapa kat klinik tu..huhuuuhuh...