Jom klik

kENgkaWAn

Friday, March 18, 2011

Gadoh2 manje hikhik muntahhh!!!

Cakk!!! Cantik tak??? Tetibe buat intro macam Eric Leong.. ni gara2 terpengaruh dengan si Man Raja Lawak la ni..

Hari ni up entry lambat sikit, sebab mood banyak lemau walaupun tekak ni dah balun macam2 perisa kek Sarawak, nasi lemak daun pisang, dadih, rempeyek kek batik & gak air horlick panas.. Hikhik.. tapiii perut masih lapooo.. ada sape2 ada makanan??? Bak sini skeetttt!! Selera bertambah dah ni.. Adeiii..

Actually, kepala cam blurr ni.. Tetiba PA unit sebelah aku ni sms dah masuk labor room.. Aaa sudah.. udohla bos dia suka mintak aku buat itu ini.. Dia plak tak sempat tinggal amanat kat aku.. Abislaaa time ko pantang aku asek teponn hikhik.. Pepun buat Selleyna.. selamat bertarung untuk melahirkan 1 lagi umat Muhammad.. Aku doakan sumernye selamat.. Dapat baby gurl lak tu.. Wahhh amatttt manis sebab dapat sepasang pasni..

Owh, berbalik pada aku.. eh padahal sumer cite pasal aku kat sini.. HAhahaah... ari ni sebenarnye aku cadang kat hubby dua2 amik cuti cemas.. Sebab aku rase cam nak hirup udara kampung.. Ajak dia balik kampung dia. Ntah pesal ntah dia tak setuju.. Katanya tak best sebab Sabtu dah kena balik, Ahad ada mesyuarat taman.. Lorrrrr... tak puas.. biar tak puas, janji balik kan.. kalau aku laa... Takpela, tak mo sudah!!! Eceh, tetiba rase nak sambung merajuk kes malam tadi.. Owh, sori, agak peribadi, tak leh nak share hikhik.. Dah tau peribadi nak tulis gak kat sini, buat orang tertanya2 je ape yang peribadi kan.. Ahahaha.. takpelaaa.. Biola korang tertanya2.. kejam tak???

Malam tadi 2 kali aku tukar cadar katil, selimut, sarung bantal & baju tido si Qimie.. 2 kali uolllllzzz dia muntah.. Muntah yang terukkk.. sebab sampai keluar ikot hidung.. Bukan muntah sekali pastu dah ok.. Muntah.. pastu muntah pastu muntah.. So kat tengah katil ada 2 tempat, kat selimut aku 1, hujung katil 1, dalam bilik air 2 kali.

Kali kedua muntah.. ni sebab dia minum susu botol.. Lagiiii laaaa banyak kuar.. Macam tadi gak tempatnye cuma kali ni lagi banyak atas lantai.. Aku yang dok moop lantai ni dok uwek..uwekkk.. Nak suh hubby lap, ego, sebab tengah gaduh masa ni.. Ahahaha.. kuatkan jelaa semangat lap jugak. Sebbaik dia tengok bini dia dah separuh nyawa dia tolong salinkan baju si anak.

Yang bestnye masa gado tu nak je aku tido kat luar, tapi, otak tolak.. Tak baik panjangkan pertengkaran & naikkan marah suami.. Nanti suami tak redha baru tau.. Ahahaha.. pastu dengan muka masam tido gak dalam bilik hikhik..

Tapi memang muntah anak yang selamatkan gaduh2 manja semalam.. erkkk manja ker??? .. Klu tak kompem aku tak tego hubby.. Hubby pun takkan tegur tanya aku dah makan ubat ker tak.. AHahah.. macam aku cakap tadi, masing2 ego.. Padam la dengan muka masing2..

Eh apa lagi nak taip ek?? Lupe sudah sebab boss panggil masuk bilik banyak kali so taip pun terbantut bantut.. Okla tu je.. Tengahari ni nak tido balik, qada' tido yang terjejas malam tadi.. Esok kompem bersidai la cadar2 kat pagar rumah huhuhu...

8 comments:

Nasriq said...

owh...malam tadi malam jumaat... patut pun gaduh2 manja...

Whoopz said...

jgn gado2.. Rugi.. :)

LiErOSe~QiEmi said...

nasriq:
amboiii budak bujang ni kemainnnn... ko tengok muka aku macam ada dapat malam jumaat ke??? takk ok.. muka lesu yang nak makan orang ade la kannnn????

whoopz:
nape rugi lak?? untungg mane tau balikk kang dia beli sumtim wat modal pujuk balik hahaha..

nurkass said...

tah2 si buchuk tu muntah sbb tgk korang gaduh..haha..kejam..kejam..

...mommy jue... said...

tukarr cadar? aku dah sengeh2 fikir ke lain, baca bawah, anak ko yang muntah.. terus kesian.. anak ko kenapa? nak demam kot?

MRS. K said...

wei.. boleh tak ko tukar font lain?

plzzzzzzz

eima said...

letih kan klu anak tido pastu munatah..huhu
klu tgk lain mcm je .. aku dah standby letak die dlm bilik air ...cepat2 aku bw die lari huhu....

LiErOSe~QiEmi said...

nurkass
tak laaa.. gaduh bermula errr.. haah la sebelum qimie muntah hahaahahaha...

mmg kejam laa kamu kass hikhik

jue
oittt ko niii kelain aje.. mementang smlm mlm jumaat.. huhuhu.. dia tak demam tapi batuk.. klu demam megagau gak aku smlm

mrs.k
permintaan dah dipenuhi.. boleh tak puan k?? huhuhu...

eima
mmg manje.. tp sebbaik dia tak demam. klu demam mmg terus ke hospital la jawabnye...