Jom klik

kENgkaWAn

Monday, March 7, 2011

Mabuk teruk

Huwaaaa... nanges.. nanges tak henti.. Start dari pegi Melaka, aku dapat rase satu perubahan pada hormon aku.. Sebab.. aku dah mula fasa mabuk2..

Benciiii!!!! Mabuk adalah teruk.. bau ayam pun nak muntah, apalagi makan. Ni pun baru je lepas muntah ni.. Arrgghhhh sangat menyeksakan.. Aku rase masa preggy si Qimie, takde la seteruk ni aku kena.

Kali ni memang nak masuk makanan dalam tekak ni pun kena fikir 2,3 kali.. Eh, bukan.. nak beli makanan, kena fikir 2,3 kali.. Sebab aku just makan sesuap 2.. Yang lain tolak tepi. Kedai feberet aku pun dah tak kena dengan selera tekak aku ni..

Malam semalam punye semangat nak makan paprik, sekali dapat, argghhhh!!! Dapat 2 suap je, pastu suap Qimie je, yang selebihnye hubby bedal. Bebel dia, sebab aku akan buat dia menggebu bila terpaksa habiskan makanan aku..

Owh, Liverpool memang ek semalam.. Kebetulan aku sarung tshirt hubby, sumpah tak tau t-shirt ape, janji muat sebab tshirt aku, kalau aku pakai sure nampak perut muncit. So masa kat kedai makan tu kan Liverpool asik jaring gol.. asal jaring, ada yang pandang aku sengeh2.. pehal???

Rupenye, balik rumah baru hubby cakap, aku pakai baju Manchester United. Hhaahahaha.. pakai baju pasukan yang kalah.. Padanla ramai pakai baju merah malam tadi.. Apeee ntah.. Padahal aku peduli pun tidak huhuuh..

Ok, dah la have to eat something.. yang bernama roti.. tu je yang leh masuk tekak setakat pagi ni.. Adioss sumer...

14 comments:

cikmOt said...

moga ko tabah menghadapinya...

nurkass said...

alahai..kesiannya..
biasanya berapa lama bunga jd camtu..kalau suap sikit2,makan pelahan2 pun tak leh ek..hehe..

sorry..kass tak tahu..

eima said...

ye ke ...kesian nye ko ..
selamat mabuk dear...
gegirl kot nih..tu mabuk die lain macam je

ejaMaria said...

hehehe...
biasa la bila dah kompom preggy... mesti mabuk punyer... ^_^
akak letih dah nak lalu mabuk2 nih... tp klu dpt nak baby lagi... camne ek?

zura_habib said...

mabuk lain dgn yg sulung..Insyaallah gurl la tuh...

...mommy jue... said...

hehehe.. 'diet' yang menggemukkan.. camne kurang selera makan berat tetap bertambah.. time mengandung gitulahhh

Nasriq said...

adei... selera ibu mengandung ni memang susah nak jangka...

LiErOSe~QiEmi said...

cik mot: tengah bertabah la ni kak.. huwaaaaa

nurkass: tak lalu la kass, kembang tekak.. sebbaik tadi leh telan nasi lemak bungkus yg dalam daun pisang tu..

tak tau la brp lama.. lain orang, lain pesen mabuknye huhuh..

LiErOSe~QiEmi said...

eima: tu la mmg len macam weh.. aku rase tak tahan kengkadang tu.. melepek!!

ejamaria: hahahaha.. klu nak dapat baby lagi.. kena la lalui lagi kak.. hihihhi

zura: aminnnnnnnnn.. hahaaha panjang amin bunga tu hihihi

LiErOSe~QiEmi said...

jue: hahah.. takat ni berat tak naik lagi.. eh, naik2.. sekilo.. tapi perut awal2 dah kedepan ni.. adeiiii

nasriq: tau takpe... dah tak lama kan???? pas ni hadap laa kamu bini yg preggy.. selamat berjaya... hahaha

daisy said...

ank pompuan kot.. aku ari tu smpai 5 bln mkn roti jerrrrrrrrr....

nasi sume x leh telan :(

deelira@deeliraz said...

aku pon dah mabuk ni nge...huhu. penangan ko terkena kat aku kut ;) tp bukan mabuk peknen.. mabuk sbb gastrik.. asik muntah2 jer

~aSHa~ said...

Penat kan alahan2/mabuk² gini...letih sungguh..nyampah pun ada...sbb terpaksa memilih makan..

dik try la nestum, makan pagi2...akak skrg itu je la yg bleh cover tuk pagi

LiErOSe~QiEmi said...

daisy: 5 bulan?? roti je??? uiiiiii mane tahann.. huhu..

eh, nape tak leh tengok profile ek?? tak tau blog mane daisy ni..

deelira: aikkk... ko mabuk??? jengjengjengg... nak dapat adik kottt.. ce cek ce cek hahahah

asha: haah kak.. ni kepala rase ding dong je.. mula la stress rase.. tengok apa2 pun dah nampak 2 je ni haa