Jom klik

kENgkaWAn

Monday, March 7, 2011

Nak mintak tukar suka sama suka macam mintak nak naik pangkat plak karenahnyeee

Mood aku sebenarnya tengah berantakan ni..

Pagi tadi, member aku call bagi berita gembira. Katanya someone from Mahkamah Shah Alam nak tukar suka sama suka dengan aku. Gile happy aku dengar. Siap canang 1 ofis ucap selamat tinggal.

Sekaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.. call JPA, korang tau dia leh cakap apa;

Puan boleh hantar surat permohonan tu, tapi keputusannya terpulang atas JPA.

Gila tak??? Aku cakap la, tapi kenapa? Kan ni tukar suka sama suka.

Saya faham tapi, kita memang tak galakkan permohonan tukar suka sama suka ni, sebab macam tak adil pada kakitangan yang terlebih dahulu mohon pertukaran.

Tapi, saya cari sendiri orang yang nak tukar dengan saya.


Yer, memang puan bernasib baik sebab dapat cari orang yang nak tukar suka sama suka, tapi tak adil pada yang mohon dulu, diorang tak dapat cari orang yang nak tukar suka sama suka.

Ok, alasan yang sangat gile ok!!!!!!!!! Ape jadah nak kaitkan dengan orang yang mintak tu plak!!!! Dah tu aku susah2 call PA tertinggi kat mahkamah mintak carikan orang nak tukar ke KL, pastu dah dapat, orang yang mohon dulu pulak yang dapat hasil atas usaha aku??? Memang mintak makiiiiiian ok!!!

Habis tu, lama lagi ke saya nak 'q' untuk sampai turn saya??

Saya tak sure la puan, saya kena cek balik data.

So, sia2 la saya cari orang tukar suka sama suka dengan saya tu, kalau jawapannya kemungkinan akan dapat pada orang yang lagi awal mintak dari saya??

Kami tak boleh buat apa2, sebab kami memang kena dahulukan orang yang dah bertahun mintak tukar tu.

Ngekkkkk takkkkkkkkk???? Kita mudahkan kerja diorang, tak payah carikan pos untuk replace tempat kita, dia leh jawab camtu?? Tempat yang kita carikan dia senang2 nak bagi kat orang len.. Bagusnyeee sistem.

Bila aku cakap;

Bukan apa,
dah 7 tahun saya kerja kat tempat yang sama. Lagipun saya memang duduk Shah Alam, then sekarang tengah mengandung, tak larat nak hadap jem lagi dengan anak pertama saya tinggalkan kat Shah Alam lagi, apa2 jadi saya kena rushing, sebab tu nak mintak tukar.

Alasan sumer orang pun boleh bagi. Kebanyakan yang mohon pun lebih kurang je alasannya. Macam saya cakap, puan boleh mohon, tapi JPA yang akan buat keputusan.

Memang terbaikkkkk la JPA punyeeeee sistem.. Kita carikan tempat yang ada kosong, tapi diorang kasik kat orang len.. Bagussss, memang terbaikkkkkkkkkkkkkkk!!!!

Ada sape2 ada kabel beso tiang lampu tak??? Meh la sini tolong aku... Tak larat dah wehhh~~~

Ni, ada gak staff tempat aku ni, mintak tukar suka sama suka gak.. sampai sudahhh takde feedback dari JPA.. yang sorang lagi ni plak.. jaman 5 tahun lepas la.. tukar suka sama suka, 2 minggu je, dah settle.. Arrgghhhhh!!!!!!!

20 comments:

Fida Ghazi said...

hape barang kabel beso tiang lampu.. kabel fiber optik la jaman sekarang!

eima said...

teruk nye ...
weh tak dak ke kengkawan keja JPA ..
sape ek keja JPA dulu tuh jastina ke ape nama die ..lupa dah aku ..

MRS. K said...

cian ko bunge.. dapat kot..

.:mama dhia:. said...

x adil ek cam tu..kite yg penat2 cari..tup tup org lain yg dapat..cube call balik JPA tanye org lain plak..
kalo suke same suke boleh rasenyer..lg senang keje org JPA, x payah nak cari2 tempt kosong lg..
agaknyer staff tu baru keje kot??

Eda said...

teruk giler...serupa mcm tak payah cari org utk tukar suka sama suka..

jawapan sangat annoying..

nurkass said...

bukan nak kata la kan..
mcm tu lah kalau berurusan ngan kerajaan ni walaupun tak semua camtu kannnnnn...sabo lah bunga..try2 la minta tlg bos ke..

Hantu Ulam said...

erkkk...pulak dah

gini la gomen.skit2 nak kabel..skit2 nak kabel. kalo x gune kabel kita idaknye di layan. hampeh jer.

susah2 sgt ko gune kete kabel je la bunga. g hentam sama diorg.hehehe

x mo marah2 nanti efek kat baby tu.kang baby kuar kang marah2.hehe

Nasriq said...

aku ada gak...tapi kabel jambatan gantung la...nak?

zura_habib said...

sy ada kwn keje JPA bhgian penempatan...masa sy dpt keje baru nie dia siap tny sy nak duk kt mana dia leh tlg tmptkan...nnt sy tny dia k...

♥ Anje a.k.a Mama_Balqis said...

adei memang susah gini ek orang keje gomen nak mintak tukar sian u all, kalo kami yang swasta ni kalo nak minta tukar keje terus resign carik keje lain...hope nanti leh dapat tukar gak k

aTy _faRed~ said...

sowi to say...tapi meamng kena pakai kabeL kaLau nak berurusan.. baru cepat sikit wat kerje u. memang leceh kan... buat sakit hati... kaLau sedare mare derang..kompem dah dapat tu...

hyazz said...

la...sian nyer bunga...
ala... takyah pening2 kepala... hantar jer surat tu dulu... mesti dapat nyer... tulis la nama org yang nak tukar suka sama suka tu sekali... bos yg buat keputusan... bukan nyer dia...ok

LiErOSe~QiEmi said...

fida: kak, klu kabel fiber optik berkesan.. bak sini laaa nak guna gak!!

eima: jastina ek?? aku dah kol, dia tgh berpantang anak kedua nun kat melaka

kay: cian kan... huwaaaaa

LiErOSe~QiEmi said...

mama dhia: tak tau la nak cakap.. ermnn ape kaitan ntah dgn orang yg 'q'.. diorang nak tukar, usaha la sndiri macam kita ni haa

eda: kamu bace je yg bunga tulis.. ni telinga yg dengar nii lagiii laaa rase eeeeee nak hempuk je huhuhu

nurkass: tu la.. ermnn member yg keja JPA sendiri pun cakap diorang tak ngam dgn bahagian sevis sebb ssh nak mintak tlg, apalagi kita jabatan laen ni.. huuhh

LiErOSe~QiEmi said...

hantu ulam: hahahaa... klu takde iman didada mmg dah gi langgar dah guna kete kebal askar tu terus hihih.. tu la cian baby aku, mama dia asik marah2 je huhuhu

nasriq: tak nak aaa nnt jawapan aku tunggu tak sampai2 sebb tergantung

zura: yeke???? tolong zuraa tanya dia, mmg skrang JPA punye sistem camtu ker??

LiErOSe~QiEmi said...

anje: kitorang mana leh resign, klu resign, blacklist terus la nama.. huuhuh.. thanks doakan ye..

aty: tengah mencari2 kabel la ni.. adeii.. bila ntah nak jumpa kabel uhuhu

hyazz: tu la, bunga kol sbb nak tanya cara mohon yang mudahkan dia, sekali dia jawab camtu.. mmg sakit laaa jiwa ni

Anonymous said...

hendak seribu daya xhendak seribu dalih.....alasan je tu...dh nyampah dgn servis jpa tambah2 lg bahagian penempatan.....
sy pun alamai nasib yg sama.....tu bab cari tuka suka sama suka....kaloo bab kita cari keksongan tu plk....kita tau tempat tu kosong....siap call kementerian tu lg.....tup2 bila call jpa..jpa ckp..eh mana ada kosong......sy ckp puan cuba call dl...sbb sy dh call kementerian ...diorg ckp ada kosng...n jpa nafi sekeras2nya tempat tu ada kosong....n xlama lps tu...kwn sy ckp tempat tu dh di isi.....bila di tanya..bila permohonan dia mintak tuka....tarikh suratnye kemudian dr sy...pttkah????? ni ke yg dikatakan ikut turn oleh JPA????
hah siler komen.............

p/s : kdg2 tu...kita ni cuma berurusan dgn pihak bawahan mcm kita jgk diorg pun..sama level je....tp ckp angkuh..sombong...mcm dia pegawai...tak kena atas batang idung sendiri...blh la ckp besar...tp idup kita ni mcm roda..satu ari kena kat atas btg idung sendiri....hrmm....baru tau langit tu tinggi rendah ye tak?.....semua kabelllllllllllllllll.....cuba telus sket servis tu....kene soal jwb kat akhirat tau......lu pikir la sendiri...........

Anonymous said...

sama la... pastu susah betul nk angkat phone.. apa yg susah nya ntah kan.. kan kita da mudahkan keja dia... hanya perlu keluarkan surat tukar tu jela kan. tak adil jugak bagi kita sbb kita da penat2 cari org utk tukar suka sama suka. asik kata tak adil tuk org lain je.

Anonymous said...

ssh nya mcm ni... sama la nasib kita

Anonymous said...

salam

memang pun...pegawai yg uruskan ni tidak adil...ada yg patut dapat,die x bg...yg x patut dapat die bagi...memang x adil..berlaku jugak kat sy....memang ada kabel org dalam la tu...x pe,allah tu adil..kalau depa anaya kite mcm tu,nanti dapatla balasan