Jom klik

kENgkaWAn

Tuesday, March 15, 2011

Penyakit paling tak suka menyerang!!!!

Uhuk..uhukk.. Batok sana, batok sini.. Rase nak tercabot anak tekak.. Tak tahannnn memang tak tahan..

Ni dok ngadap ubi kayu rebus pagi2.. Agak2 angin tak perut aku nanti??? Ahhh lantakkkk dah lama idam ni, dapat jerrrrr depan mata, sambooo la.. Senggit je pun, dapat 3 ketul.. Eh korang dah sarapan?? Makan ape??

Tak leh nak tumpu keje.. Batuk adalah tanpa henti.. Owh, bos pun batuk gak.. cian... Ok2.. badan sakit sebab batuk kuat & tanpa henti.. Owhhh mintak nyawa...

13 comments:

eima said...

tekak aku pun sakit ... letih nih .. nape tah bdn aku nih lemau je .....

cikmOt said...

ce try minum produk madulia dari hpa tu...mana tau berkesan...bagus tuk batuk tu...

Whoopz said...

breakfast gwa pg ni nasik kerabu+keropok+daging bakar.. Seketui karipap dan segelas air tea o..

ejaMaria said...

emm... akak dulu pun pernah kena batuk masa time pregnant... masa tu dah cecah 7 bulan... tiap kali batuk sakit rasa perut... mcm baby nak terkeluar plak... doktor bagi ubat batuk herba jenama 'Cofcare'... Alhamdulillah lega...

LiErOSe~QiEmi said...

eima
ko pun tak sihat ke manje.. bawakan budak tu.. baby gurl kot... ahahah.. tetibe.. eh ko dah cek blom ek???

cikmot
madulia??? mana nak dapat kak?? kena gi hpa ker?? bagus ek?? nak try laaa

whoopz
sedapnyeeee, aku tau kerabu dari kontan memang sedap2.. alamakkkk rase macam nk balik kampong la ni gak.. huuhuh

ejaMaria: yeke kak.. ni baru nak masuk 3 bulan pun dah rase sakit2 kat perut, 7 bulan tak tau la camne azabnye.. dulu 1st pregnant takde pun camni.. ok je.. aduuu

Mama Gee said...

siannyaa....seksa kalo batuk2 teruk ni..rs nk tercabut buah pinggang..huhu...kalo leh cari madu..pastu perah limau nipis bancuh dgn air panas...lega sket tekak..

deelira@deeliraz said...

hrm.. aku puasa..

mkn ubi.. satg sakit la perut tu..

me suya said...

jgn lupa makan ubat dan cepat sihat

axelida said...

cepat gi cari ubat batuk cam ejamaria ckp tu.. semoga batuk cepat blah

nurkass said...

alahai..siannya..
banyakkan minum air suam bunga..

Fida Ghazi said...

penyakit paling suka ape pulak?? makan ubi rebus? nak sikit..

Cik Lyn said...

alahai..cian mama kimi...jg kesihatan ye..cuaca pon tgh xbpe baik ni...mmg ramai kne skt tekak n batuk2...

padlie said...

ada ek jual ubi rebus?
penyakit batuk makin menular skrg.. dapatkan ubat segera..

Entry terbaru padlie: Cuai