Jom klik

kENgkaWAn

Monday, April 18, 2011

Muka budak comot

Jumaat lepas, 12.30 tengahari dapat call dari pengasuh Qimie.. katanya Qimie jatuh, langgar almari.. Darah.. banyak.. Then bila aku tanya, teruk tak?? Agak2 kena bawak ke klinik tak... Katanya takpe.. biar akak je bawak..

Hati seorang ibu.. cuak!!!! Teruk sangat ker sampai kena bawak klinik.. Aku jawab tenang.. "takpe, saya call Azli dulu tanya dia dah kat mana, mana tau dia dah sampai rumah boleh dia bawak dulu"

Tepon hubby dah sebak, sampai takleh cakap.. Yela.. tak tau cane keadaan anak kan.. Hubby baru sampai Bangi.. emnnn lambat lagi nak sampai tu. Takkan aku nak tunggu.. Terus sms pengasuh cakap aku otw. Sampai2, aku tengok dahi dia bengkak.. tapi luka takde la besar mana pun.. Muka sembab sebab baru lepas nangis.. tapi dok elok tengok tv sampai aku datang pun dia tak sedar.. Nak balik pun mata dok kerling2 kat tivi.. Adoii anakku klu katonnnnn...

Darah dah stop... luka adalah beso jari kuku kita.. Tapi sebab sebelum ni luka dia lagi dasyat, so aku leh handle situasi ni. Terus bawak dia pergi klinik kat seksyen 16. Nak suh doc cuci luka.. Mana tau kang ada kuman2 kang.. tak baik lak luka tu.. Tapii.. dia punye nangis time cuci tu.. adeiiiii.. naik semput aku peluk tak bagi dia menggelupur..
Ni gambar betul2 balik dari klinik... Tu tangan penuh mulot menjilat doyan.. Kesedapan la tu.. Sejak bila ntah dia melayan doyan, aku pun tak tau.. Hahahah... sakit ati kot tengok mama papa makan tak nak stop, terus dia amik seulas makan.. "Emmnnn tedapp..emnn tedapnye mama" Comel tak??? Pandai tau amik ati...
Hahahaah.. mulot comot makan doyan, termuncung2 mulot tu sedap sangat la tu.. 3 ulas dia balun sorang.. Haa.. tu atas kepala tu, dok bertampal tu la luka dia.. Lani dah kering dah.. tapi tiap kali aku sapu ubat merengek ngade.. "Mama, akit.. akitt.." Cubit baru tau.. hihihih.. garang bona mama dia ni..

Ok tu je cita Jumaat lepas... *motip abis cite camni, sebab aku dah takde mood nak taip aahahaha*

6 comments:

Fida Ghazi said...

qimie.. meh sini kawan dgn ripkah.. mmg regu yang padan!!

eima said...

qimie nih mmg suka luka kepala la ...
aku rasa cam baru lagi ari tuh terantuk kat umah tok die kat kontan kan ...

Qimie jgn la nakal2...kesian mama tu ...

LiErOSe~QiEmi said...

fida: hahaahah... qimie byk mulot, ripkah dalam diam.. dia lagi dasat kot kak.. sedar2 dah jadik hihihihi...

LiErOSe~QiEmi said...

eima: haah baru gak tu terhantuk.. dah tinggal parut tu.. bukan kat kontan, terhantuk kat kusi rumah opah dia kat perak..

ni kang time aku pantang kat kg nnt tak tau la ape lagi peel dia sbb rmh kt kg lagi terbuka, bebas lari sana sini adeiii

zura_habib said...

kalu sy dh nangis x ingat dh masa pengasuh bgtau tu..mak nyer sutun sket..sket2 sedih hehe...
mkn durian ye? habib xsuka...lain mcm muka dia time bg rasa...

Nur Hawa Mohd Zin said...

dah besar dah anak akak..heheh...