Jom klik

kENgkaWAn

Wednesday, April 27, 2011

Tak sabarnyeeee....

Tak sabarnyee rase nak jejak kaki ke kampung halaman.. Patutnye ikot perkiraan, esok or lusa dah gerak balik kampung.. Tapi tetibe dapat tau belah mertua nak buat kenduri arwah abah.. Hubby dah serba salah, antara nak kotakan janji dia pada aku dengan komitmen dia pada keluarga.

Mula2 tarik muka la jugak, bila hubby cakap dia hantar aku Khamis pas balik keje ke Kuantan, then Jumaat terus ke Perak untuk kenduri, Sabtu lepas kenduri balik Pahang.. Gile aku nak bagi hubby balik sensorang. Risau wehh.. sayang laki la katakan.. Lagipun apa kata orang kampung aku & orang kampung dia.. Balik sendiri2.. Gaduh per.. hhihih..

Maka, sebagai isteri yang sangat memahami, aku legakan hati dia, bagitau takpe.. balik kampung dia dulu Jumaat ni, pastu Sabtu tu, lepas Asar baru balik kampung aku.. Baru nampak senyuman kat muka dia. Tapi aku siap buat perjanjian, cuti hari Jumaat yang kami apply sama-sama ke bawak ke hari Rabu. Dia ok je, asalkan balik untuk kenduri arwah abah.

Eh, bukan aku tak nak datang kenduri.. korang jangan salah faham.. tapi dapat tau pasal ni last minute, aku dah janji dengan family aku, Jumaat confirm aku sampai, kakak aku dah siap2 plan nak datang rumah mak buat itu, ini, then plan dengan kawan2 lama kat kampung nak jumpa balik.. Banyak la agenda, dengan aku teringin nak makan nasi dagang cikgu yang jual hari Jumaat kat pasar malam kampung aku.. Terliur bila teringat.. Plan nak balik kampung hubby minggu cuti Wesak tu.. Ermn... Tak kisah la cepat ke lambat, janji balik hihihi...

Gile exited kot aku.. last balik kampung raya pose tahun lepas.. Korang bayangkan la perasaan aku.. Rindu weh.. rindu kat mak, ayah, masakan mak aku, bau kampung, anak2 sedara, akak, abang.. Sumer la.. Rindu... Tapi dah berkeluarga sendiri ni, kena la ikot masa hubby kan.. Takpe, tu namanya pengorbanan dalam perkahwinan.. huhuhu...

Ermnn.. balik ni nak cari gak nasi dagang cikgu tu.. tadi tepon kak ngah aku, katanya pasar malam kat Beserah pun ada kengkadang.. Hope so... Tingin sangat, nasi dagang dia sedap.. dari kecik aku makan woh.. Pastu tadi baca blog Eda, dia cite pasal sata.. Alahaiiiii meleleh air liur tengok... harus dapatkan jugek dikampung ku.. Oh kampungku syurga makanan.. hihihi.. sokaaaaaa..

Isk..iskk... tak sabonyeeee nak balikkkkk.. Makkk nanti masak gulai ayam kampung, pastu sup or singgang daging pastu masak nasi minyak ek.. Pastu masak sup ayam.. Pastu masak singgang sotong, pastu masak gulai ketam.. Arrgghhh tak leh taip dah.. dok telan2 air liur dah ni.. Hukhuk...

9 comments:

Maya Mayana said...

saya pun suka balik kmpung..nasib bru je balik last week..hehe :)selamat balik kmpung ye

nurkass said...

nak itotttttttttt..
kuantan kat ner bunga..
taman tas ke..mmg syurga makanan kat kuantan tu..

ari tu makan nasi kukus ayam dara..mmg terbaekkkkk..sedap gler..
sata kat sana mmg best..nak kirim bleh..terliur plak dah..huhu

eLYies said...

amboi.....suka beno nak balik kpg yer...best!

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah...bestnye balik...awe pun balik kg minggu ni..cuti 4 hari kan :)

LiErOSe~QiEmi said...

maya: best kan balik kg.. cube nak follow awak.. tapi tak dapat.. tak tau nape asik tak boleh follow blog orang sekarang..

LiErOSe~QiEmi said...

nurkass: bunga orang pantai.. tu Sungai Karang Pantai, Beserah..

oit!! oit!!! nasi kukus kat ner??? bagitau sket.. bleh gi makan nanti.. huhuuh.. lama tak balik kontan tak tau ape yg best dah kat sana hikhik

LiErOSe~QiEmi said...

elyies: kak... dah lebih setengah tahun tak balik.. tu yang teruja berlebihan tu.. huhuhu.. macam jauh sgt kontan tu sampai tak leh nk balik2 hikhik

LiErOSe~QiEmi said...

hawa: cuti 4 hari??? 3 hari je gomen cuti.. tp bunga dapat 5 sebab lagi 2 hari apply cuti sendiri hikhik...

selamat bergumbira di kampung jua yer awe hhihi

eima said...

amboi selera nye ko ... aku jugak yg belum naik selera lagi tp dah tak dak loya sgt dah..huhu

selamat blik kg....