Jom klik

kENgkaWAn

Tuesday, April 19, 2011

Zon luahan perasaan bengang

Semalam... dengan semangat berkobar2... aku punch kol 4.34 petang, nak balik cepat.. Nak elak jem.. Jalan ke kete selaju mungkin sebab nak lalu federal, klu sampai kat federal sebelum kol 4.50 petang, aku leh elak jem dan dah jimat tol sebab tak lalu NPE.

Sekaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...... Ngokkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!! Kete aku kena block!!! Yang bijaknyeee orang tu tak tinggal no tepon. Ari tu aku dah kena sekali.. Kete honda, kete orang kaye, tp otak takde.. Main block je.. Sebab kena block yang 1st tu, aku sampai rumah dekat kol 7..

Yang ni.... arrrgghhhhh!!!! Aku macam tau je kete sape.. Tapi biasa dia park jauh skit, means ada jarak yang membolehkan kete yang dia block kuar.. Ni takkkkkkkk!!! Aku mintak tolong pok gad pun pok gad cakap.. tak leh nak tolong, memang tak boleh kuar.. Aku tak caye... aku try..tryy dan tryyyyyyyyyy!! Arrrgghhhh!!!! Memang tak blehhh!!!

Berpeluh ketiak aku tunggu pemilik kete tu sampai.. Aku bajet, klu dapat kuar memang aku nak tinggal nota je kat orang tu
"TERIMA KASIH SEBAB BLOCK KETE SAYA.. LAIN KALI BUAT LAGI YER.. KLU SAYA OR ANYONE ADA EMERGENCY.. ORANG TU NAK MATI, MATI DULU TAU!!!!!! SILA TINGGAL CONTACT NUMB KLU BLOCK KETE ORANG LEN KALI, ADE PAHAM????"

Eh, baik la tu bahasa aku... aku tak maki pun dia kan.. Hahaahhah.. gelak?? Takkk!!! Aku tak gelak punnn.. aku nanges semalam sebab geram sangat. Nak marah sape pun tak leh..

Last2, kol 5.10 camtu aku nampak mamat ni jalan.. Rileks je... tanpa ada muka bersalah. Buang kertas yang orang dok letak kat tingkap dia. Pastu dia tengok aku gerak ke kete aku dengan muka masam

"Nak keluar ker?" Dia leh tanya soalan tu??????????????????????????? kepalaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ...... dia!!!!!

Haaaaaa kan aku dah maki.. tapi dalam hati.. Aku kalau dah marah sangat, memang sampai tak leh nak maki.. aku jeling dia, buka pintu kete, hempas kuat2 (cian pintu kete aku jadi mangsa). Start enjin. Pastu aku tengok dia masuk kete dia gak, terus start, terus gerak.. Ko tau rase bersalah tak??? Ko tau tak?????

Sakit ati, setengah jam aku tunggu dia ok.. Tak fikir ker??? Arrgghhhhh!!!! Semalam abis duit aku bayar tol RM3.70 sebab lalu jalan mahal nak elak jem.. Ko nak bayar ke duit tol aku??? haaa???????

Pagi tadi tersempak dengan orang yang block kete aku semalam.. Aku tak pandang pun muka dia... sakit ati.. Pangkat je bosa.. tapi tak leh pikir.. Eh jap, dia pangkat beso ke erk??? Tapi muka dia memang familiar laa jugak!!! Ah lantak!!! Sape suh parking tak pilir orang len... Klu aku ada emergency ke tak ke pasal?? Ko leh tanggung??? Leh??????

Macam yang aku cakap la, klu ko nak gi lawat orang nazak, sempat meninggal dlu sebab ko tak leh gerak ke mana, kete ko kena block.. Faham??? Eh, aku tak marah korang.. aku marah orang2 yang suka block kete orang tp tak tinggal no yang boleh dihubungi balik, tu je... 2 kali kena, cukup laaaa!!! Ari ni aku park tepi jalan, aku tak halang orang, orang tak halang aku..kan senang aku fly balik petang kang!! Hati pun tak sakit.. yang sakit ati, hubby je sebab kete akan kotor cepat, kat situ ada construction hahahaah...

13 comments:

Fida Ghazi said...

bertabahlah..

kunci ada di tangan.. jadi ape lagi.. calarkan sajaaaaaaaa!!

kekekekekek!

Nur Hawa Mohd Zin said...

salam kak...kalu jadi macam ni mmg geram lah..semalam jadi kat en hubby awe..huhu...mmg nak kena mereka tu

eima said...

klu aku ... aku dah maki berbakul ... silap2 aku dendam ..aku tak gores hari die block takut kantoi ..aku gores hari lain..... br die tau ...


dulu zaman keta lama ..aku aim sebijik keta nih sbb die calarkan pintu keta aku .. buka pintu tak agak2 gamaknye ...berlekuk pintu aku ... aku gores pintu keta die ..panda muka ...

LiErOSe~QiEmi said...

fida: kan dah cite tadi.. kang tentibe jadik boss acane??? hahahaah

LiErOSe~QiEmi said...

hawa: kena gak??? huhuhu... rase nak bakorrr je diorang tu kan.. ahahaha

LiErOSe~QiEmi said...

eima: oitt dasat ko... aku ni marah, marah gak tp... takde la sampai dendam.. hikhik... takpe... laki aku ckp 'sabo.. igt awok tu mengandong' huhuhuh

nurkass said...

kira hebat la tu bunga..tak sound mamat tu..

kalau kass lah..eiiiii...mmg kenalah mamat tu..sedangkan baca n3ni pun dah turun naik dada ni..hahaha..geram la dgn org camtu..

nemo said...

sila jgn paking dictu lagi..di atas bukit banyak gile paking tanpa diblok..ekekeke
atau di tmpt aku selalu paking...
insyallah tadek masalah tggal no tepon..
selalu sume tggal no..kerana kami sangt prihatin..hahahahah

ejaMaria said...

emmm... teringat cite member pasal keta kena block ni la... kawan ni dah bengang sangat sbb tak bole keluar... dia bantai pecahkan cermin keta org yg block... owh... seriau dengar... tapi akak suke... org kurang ajar memang elok kena ajar mcm tu... dah tau block keta org tinggal la no tepon... bukan org nak ngurat pun... nak suruh alih je...

Nasriq said...

kalau aku siap la... bertandatangan penuh di badan kereta...

NoRMa aZurA iSMaiL said...

apa lagi, block la keta dier lak....heheh

LiErOSe~QiEmi said...

nurkass:
hubby bunga suh igt baby dlm perut.. tu yg diam je.. tp dalam ati... uuuuiiiii berbakul dah makian hahaahah

nemo:
malas weh, kang ada orang nak kuar, aku kena kuar, kuarkan kete aku plak.. adeiiii

ejaMaria:
Pecahkan cermin??? msti lama sgt dah tu dia tunggu sampai sakit ati sgt tu... tp berbaloi puas ati kan dpt sakitkan ati orang tu balik hihihih

nasriq:
tak nak la... aku penah tgk muka orang tu..orang ptm..

norma:
huhuhhu... bahaye.. kang dia lak yg calarkan kete kita ihihihi

Eda said...

huhu..teruk sungguh org itu..membazirkan masa & wang org lain pulak..