Jom klik

kENgkaWAn

Monday, May 23, 2011

Cerun runtuh sana sini

Salam tengahari semua.. Mesti banyak blog cite pasal tanah runtuh kat Hulu Selangor tu kan.. Aku sendiri tak sempat nak tengok lagi cite pasal tanah runtuh tu.

Ofis aku hari ni lengang sebab kebanyakan orang2 teknikal gi pantau kat tempat runtuhan. Aku pulak dari tadi tak sempat nak buat ape sebab bizi dari setat sampai ofis tadi.. Sampai je kena kejar Pengarah mintak sign surat meeting, faks dan tepon sumer jabatan yang terlibat sebab depa nak buat meeting pasal runtuhan tu petang ni.

Huh, sangat terkejar2, dan tak tau berapa kali aku ketuk meja sebab marah sesetengah jabatan tu sorang pun tak leh nak pick up phone, pastu bila dah pick up asik transfer aku sana sini.. Tapi alhamdulillah, lepas asik la berSABOOO akhirnye sumer jabatan aku dapat kontek.. Jangan lupe datang dah la erk... ni masalah negara ni..

Nak amik nafas dulu.. Penat kena kejo orang dan dikejo tepon.. Lepas runtuhan Sabtu tu, banyak betul aduan kami terima cakap cerun belakang rumah diorang macam nak runtuh.. Ermnnn sebab tu tagline kami "CERUN YANG SELAMAT MENYELAMATKAN NYAWA" atau dalam bahasa mat salehnye.. "SAFE SLOPES SAVE LIFE"..

Ok tu je.. owh, korang2 yang dok dekat dengan cerun tu, perhatikan la yer setiap pergerakan tanah.. bahaya sekarang sebab bumi dah makin tua.. Serius ni, jangan segan2 nak kol jabatan kami, insyaallah kami akan terus bertindak buat siasatan sebaik aduan diterima. Adiosssss!!

6 comments:

nurkass said...

dah agak dah bunga mesti busy nyer..hurmmm..cuaca tak menentu sekarang ni..kena alert pasal benda2 camni..

Fida Ghazi said...

sila talipon bunga..jgn talipon saya..hahahahha

eima said...

seb baik umah aku tak dak cerun ...
huhu takut nye kena telan dek tanah sebelum ajal ....

deelira@deeliraz said...

nge..umah aku xde cerun.
sekian terima kasih. :p

Nasriq said...

sila tepon bunga juga... biar bunga yang pergi tengok semua... had bidang kuasa kita hanya di jalan negeri dan persekutuan...

Prince Halilintar said...

ajal maut dimane2 saje kalau Tuhan inginkannya..tapi xsalah kalau kite elakkan..