Jom klik

kENgkaWAn

Monday, May 30, 2011

Misi mencari duit selit2..

Sekarang bos takde.. mata gila kuyu ngantuk.. Pose la katakan.. Nak bayo lagi 13 hari.. senak bila fikir... Baru bayar 5 hari dari 18 hari weh!!! Chayokkkk!!! Aku bolehhh!!!! Sob..sob...

Tapi tetiba mata segar sebab teringat belum buat tuntutan masa kuar kuarters ari tu.. Dapat claim klu kuar dari kuarters ke rumah persendirian.. Pastu, nak tuntut balik elaun perumahan aku yang blom stop2 lagi dipotong, even dah kuar masa bulan 2 ari tu...

Dok congak2.. ermnnn boleh buat kenduri doa selamat nak kuar baby baru ni nanti... boleh beli hadiah beday kat Qimie & apak dia.. Hikhik.. Tapi... nak kena simpan dah tu separuh dari hasil.. Klu tak memang habis.. aku ni pemboros.. Tak leh ada duit dalam tangan..

Tapiiiii... jangan nanti kajaan cakap dasar baru, tak leh nak bayar duit aku tu.. sebab kena berjimat.. Nanges mak weh!!!!!

Ahhh tu sume tolak tepi, yang penting sekarang aku nak prepare surat menyurat... bulan ni kena tetapkan misi cari duit selit2 kat Perbendaharaan Selangor (duit tunggakan bayaran lebihan sewa kuarters) dengan JKR (duit perpindahan kuarters ke rumah persendirian).. Hahahahah... Tamak.. tamak!!!! Eh, bukan laa... tu memang hak aku sebagai penjawat awam kan.. Ok, daaa..

14 comments:

Maya Mayana said...

waa byk nk kena bayar tu...moga berjaya yer..yana pn lagi 4 hari...

Fida Ghazi said...

ada tu rejekinya... InsyaAllah!

bayar pose? hahahah..tadi kan.. syok gile korek idong.. lupa today puasa! hahaha..

LiErOSe~QiEmi said...

maya:
tu laa.. harap2 berjaya mencapai misi.. bukan ape... bila mengandung ni mula la.. rase lapo2 hikhik... padahal napsu semata

fida:
mung memang kak.. ai terdorong pose oleh u jugek!!! kata nak bayo tetiap senin.. cess sungguh

Nur Hawa Mohd Zin said...

banyak sangat dasar kerajaan nak jimatkan belanja...pembekuan pengambilan pekerja la, kurangkan subsidi la...kalu nak jimat orang2 atas tak perlu nak buat event entah apa2 semata nak raih pengundi...bagi kami kerja kami dah boleh pilih pengundi kami..event besar tapi belum tentu mereka nak undi..huhu..emosi pulak..

hope dapat duitnye ye kak :) dan selamat berpuasa...awe lagi 6 hari..waaa

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

hehe,lom berganti lg pose ni..

zura_habib said...

hehe..kerajaan mmg tgh kering duit dh skrg...peminjam2 KPM pun dh dikerah byr balik duit padahal sblm nie dieorg wat x tahu ajer..subsidi sume nak mansuh...
sy nk ganti lg 7 hari tp ya Allah mcm2 dugaan...
pasal claim blk tu mmg dpt tp lmbt la sket...insyaallah:-)

eima said...

kat opis aku dah lama tak takleh claim kuar kuarters ke rumah sendiri sejak tahun lepas tak salah....

cuba je la..mana tau ade nasib...

fazilzura said...

wahhh manyak lg tu ... zr sib baik dh ganti awal2 lepas raya thn lepas.. kalau x, susah jgk ler..liat .

* salam kenalan dari fazilzurakil

LiErOSe~QiEmi said...

hawa:
tu la pasal.. tahun ni jangan arap la dpt kenaikan gaji or bonus gamaknye...

cayokkkk cayokkkk kena ganti 2 hari seminggu ni.. hihihi

nusha:
blom berganti gak ker?? hikhik.. jom2 cepat ganti...

zura:
7 hari... banyak gak tu.. separuh dari yang harus bunga ganti... berbadan dua.. tu yg rase hazabedah skit tu nak tahan lapo hahaha... tp alhamdulillah ok lagi ni hihihi

eima:
pesal camtu manje???? tu kan hak kita.. apsal depa suka2 nak tarik hak yg patut kita dapat erk??? ko tak tunjuk pekeliling kat dia???

LiErOSe~QiEmi said...

fazilzura: hihih.. nak ganti, tapi masa tu pendarahan dalaman ni tak menentu.. asik kuar je.. tu yang dok bertangguh2 ni.. sampai laa dah mmg takkan kuar pendarahan dah lani.. tu yg gagah gak pose tu hiih..

Ummi Alesya Sofea said...

:)slm kenal,dah follow..jmputlah ke blog liza plk.. :)

eima said...

tunjuk pekeliling pun... klu bajet tak dak nk wat guane bunga... semua tu kan atas pertimbangan ketua jabatan

eLYies said...

rezeki tu bunga...banyak dah duit2 terselit tu...simpan elok2 tau!

Mama Gee said...

tuntut jgn tak tuntut...hak kita..leh gak buat tampung2 kan..
tp kerajaan ni satu...bab memotong laju je...bab nk bayar balik..lembab semacam