Jom klik

kENgkaWAn

Tuesday, May 10, 2011

Rezeki orang mengandung la tu kot namanya kan..

Tajuk skit punye panjang hahaahah....Salam semua.. Lama dah tak bersiaran.. Ntah naper, takde mood. Huhuhu...

Nak cite pasal perlawanan bowling inter-unit cawangan aku Sabtu lepas.. Nyesal gi main. Sebabnye...
1. Tak menang 1 hadiah pun.. menanges ada hikhik sebab tengok hadiah impiam dapat kat orang len...

2. Menangis sebab, aku sakit.. Sakit kat ari2, kat perut, kat kaki dan sebagainye.. Sebabnye, bola 9 aku tak jumpa cari, ada bola 10 je.. Bola 8 klu aku guna memang jangan harap nak dapat strike sebab ringan sangat. So... natijahnye, rase macam nak bersalin je sebab sakit sesangat..

Huhuuh... sebbaik ada hubby yang senantiasa setia disisi menyokong hobi bini dia ni yang selalu tak makan nasihat, even dia dah cakap, tak payah la nak main, bahaya.. Hikhik... Yela, akibatnye, dia la yang kena sapu minyak, urut kaki aku hahaahahah...

Tu cite hari Sabtu.. sedeh.. sob..sob... Tapi hari Ahad best, jumpa mummy dengan daddy Qimie, diorang belanje makan Ayam Penyet kat seksyen 18. Weh, Ayam Penyet ni, bagi aku biasa2 jela wei... sayang aku tengok RM..RM melayang sebab masakan yang kalu kita pergi kat kedai2 makan tengahari pun kite boleh dapat rasa yang sama. Eh, tapi tak kisah la kan.. sebab bukan duit kitorang hahahha...

Owh, sebenarnya ahad tu pergi seksyen 24, gi rumah lama sebab nak angkut semua barang2 akhir yang ada kat kuarters lama tu.. Surat pindah dah dapat, tak gheti2 ko nak kosongkan rumah ihihhihi... Semua dah licin kot kat rumah lama tu, klu ada pun kabinet tv lama.. Hahahah.. berat kot nak angkat turun bawah untuk dilupuskan, so anggap jela hadiah kat tuan rumah baru tu nanti.. HAhahaha.. dasar betul kami ni..

Eh, ok sebenarnye nak cite pasal semalam.. Ingat tak aku cakap pasal hadiah bowling yang aku aim tadi???? Nak tau ape ke.. ish cam tak surprise lak kan.. Jap lagi aku tayang gambo..

Camni, semalam, masa sembang2, nampak la sorang Haji yang menang hadiah yang aku idamkan kat atas tu kan.. Aku gurau2 dengan dia cakap, Haji, hadiahkan la kat saya, kira macam hadiah in advanced sempena saya nak deliver baby baru ni.. Hahahha.. dasat tak mak mengandung punye permintaan??? Haji tu gelak2 jela... Tapi dia ada cakap la, ko nak ke bunga?? Nak laaaaa... aku kan tak malu punye orang harus la gelak2 pastu cakap nak.. Hekhek...

Sekali, tengahari sebelum lunch Haji tu call.. Suh datang belah wing dia... Aku ok je sebab bajet diorang ada buat makan makan... Belah wing sana meriah tau bab makan syokkkk!!! Terus tinggal keje2 pastu terus ke wing sana..

Dah sampai situ cam, eh takde ape pun.. Takde pesta makan2 pun.. Aku terus la ke bilik dia. Dia nampak aku terus tersengeh2..

"Ye aji, kenape??"
"Bunga nak tak yang bunga mintak tadi??"
"Mintak?? Mintak ape??" Dah blur aku ni
"Tu..." dia tunjuk kotak atas kusi rotan dia.
"Ape ni aji?" Tangah dah belek2 dah.. "Ehhhh!!!! Takkan kott!!!"
"Ambik aah, saya bagi"
"Eh, saya gurau jela haji.. ishhh!!! Takkan kot.."
"Ambik la, bini saya bagi"
"Haa??? Ish, siap isteri aji tau?? Hahahaahha, tak pe la tak nak la.. Ni kan aji menang.. takkan nak bagi orang plak" Hahahaha.. main tarik tali lak aku.. dalam atiii wohoooooo bestnyeeeeeee!!!!!
"Tadi saya tertinggal barang kat rumah, gi amik terus tanya bini saya, saya cakap la bunga cakap dia nok, pahtu, dia ngandung pulok tu, terus bini saya cakap ha yeke.. ha takpe2 bagi kat dia"
"Hahhahaah... ada lak aji ni... Takkan la kot... Ish segan la..."
"Takpe, lagipun bunga kawin dulu saya tak bagi hadiah pun, bagi duet je.. takpe la... Amik je"
"Klu, cakap hadiah kawin, saya amik la.. tapi klu cakap sebab saya mintak, pastu sebab mengandung, tak nak la..." Gile malu aku kot masa ni... Memang aku rase muka dah merah padam.
"Eh, tapi, klu orang tanya, cakap bunga beli separuh harga dengan saya yer"
"HAhahaahaha.. ok.. time kasih aji..."

Korang tau tak ape hadiahnye???Jus maker!!!! Woohoooooo!! Sape tak teruja beb????? Cakap kat aku.. Ko nak kuar duit ko dekat RM100 semata nak beli benda ni?? Takkkkk!!!

Sebab tu bila aku kuar, sumer orang tak caya bila Aji cakap aku beli dengan dia separuh rege.. Emang dasar bunga ni kedekut, suka menda subsidi je.. HAhaahahahaha... Petang tu terus buat jus oren yang bos tanggung suh letak kat pantry. Merasa la bebudak ofis minuman dari perahan mesin tu.. Hihihi.. Syokkkk!!!!

Amacam kak fida, cabiman, walaupun ai kalah, ai dapat hadiah.. Daripada bos unit uolllzzz pulak tu.. Tapi tau tak.. ada patut orang belakang saya ni cakap "Bunga ada skandel ker dengan Haji tu???" Tak patut!!!! Ada ke orang yang dah ku anggap cam bapak tu nak aku skandel mendel.. Dah tentu2 lepas amik hadiah, letak kat tempat, terus kol hubby.

Tau ape hubby cakap, takpe, amik je, rezeki anak dalam perut la tu.. AHahahahaah... Well kesimpulan yang aku dapat... Masa preggy ko tak payah la bunga ko nak main sport ke ape ke.. sebab, luck ko takde... Tapi, rezeki baby dalam perut, memang payah nak dimengertikan.. Ari tu tak menang bowling, dapat hamper.. .Yang kali ni plak dapat hadiah single tempat pertama orang len plak...

So, korang, apa lagi tunggu, cepat la mengandung lagi haahahahaaha...

Sekian, berita sukan dari ibu mengandung haahahahaha... Gelak tak ingat donia...

24 comments:

ejaMaria said...

ha... dah ada tu rajin-rajin buat jus carrot baik utk mata baby juga ;p

eima said...

aku jugak tak dak dpt pepe ...mencik arrr

tahniah la

zura_habib said...

wah bunga..btl rezeki tu...
tp nak ngandung tu masalah la skt hehe...tgguuuuu!!!!

NM02 said...

mmg betul rezeki ibu mengandung la nih.. hahaha

jus maker kat umh ai tak terpakai pun kekdahnya. hadiah kawin 6 tahun lepas. kalu bukak kedai jualan murah, laku tak? hehehe

LiErOSe~QiEmi said...

ejaMaria: aalaa kak... jus carrot.. errr... tak suka rase dia hahaahahahah... jus tembikai, orange ke epal ke ok haahahhaha

LiErOSe~QiEmi said...

eima: hahaha... ko bodek la sapa2.. ko bodek bos ko la.. mesti dapat ape ko nak hahaahah...

LiErOSe~QiEmi said...

zura: hihihih.. takpe zura, take ur time.. nanti dah ready bagitau je cik abang... mesti dia on je hahaahah

LiErOSe~QiEmi said...

NM02: 6 tahun lepas??? rasenye bek buat jualan murah... mesti laku... kang tak pasal bendalah tu jammed sebab tak penah diguna.. sayang woooo

~aSHa~ said...

wow bestnye....rejeki rejeki anak...

Fida Ghazi said...

oit..oit..oit..kejelesan.. nak ngandong jugeklah!! main sampai sakit2.. ai tetap dapat mangkok rege rm19.90 jugek tao... kesian betol! itu ari rm19.90... dis time pon 19.90~ cis..

dilazfamily said...

salam kenal dari dilaz
dilaz dah follow.best yer ada mesin tu, leh buat jus setiap hari.
bile nak ada mesin tu

MRS. K said...

rezeki...

buat fresh oren aku nak serbu umah ko ni..muahha

.::Lynn::. said...

rezeki jangan ditolak... bestnya

Amy Syaquena said...

bestnya dear betul la tue rezeki ibu mengandung...

Whoopz said...

gwa buat jus buah guna blender mesin bawang je.. Jual kat gwa ar.. Separuh harga.. Bleh? Heheh

Nasriq said...

jelous? tak pun...

Nur Hawa Mohd Zin said...

penangan ibu mengandung ni mmg power..kat ofis awe pun ada sorang staff pregnant then haritu dia beli McD tapi dia belum makan dah ada orang kebas habiskan...tau2 esok ada McD satu set atas meja dia..heheh

deelira@deeliraz said...

cesss!!!!...

Mama Gee said...

bestnyaaa....mmg rezeki anak...
kalo ada duit dlm tgn pun tak pernah terfikir nk beli menatang ni...

hyazz said...

rezki anak chek bunga la tu...hehehe...

taniah yer...jaga baby elok2 ..jgn buat keje berat2 sangat yer

LiErOSe~QiEmi said...

asha:
hihihih.. tq kak.. memang rejeki anak la tu.. sbb bila buat jus, dia pun leh rasa kan haahaha

fida:
akak laa.. dah elok main cunn 1st frame yg 2nd & 3rd frame main cam ampes tu nape??? klu tak dapat nomot 1 tau....

dilaz: sekarang dah tak leh nak follow orang balik la... tak tau nak buat camne...

haah, ada je mesin tu, tiap2 hari hubby suh buat jus.. adeiiii

LiErOSe~QiEmi said...

Mrs.K:
Ko nak serbu rumah aku?? Malu la.. rumah aku kosong je.. macam rumah bujang hahaah... tak cam rumah ko, lawooo

Lynn:
hahhahaha... memang tak penah tolak punye orang cheq ni ahahaahah

amy:
hihihi.. tu la pasal amy.. syukur.. rezeki... hihi

LiErOSe~QiEmi said...

Whoopz:
hahahah... takde maknenye nak jual kat ko separuh arge... aku jenis sayang barang weh ahahhaah lagi la klu barang tu sgt berguna untuk aku hhihihi

nasriq:
anda pasti??? anda pasti tidak kejelesanggg??? hikhik

awe:
mc d???? nyum..nyummm.. cedapnyeeeee

LiErOSe~QiEmi said...

deelira:
nape zue, nak main ces ek??? hahahahah

mama gee:
ok la tu akak ada gak duit dalam tangan nak beli.. saya duit dalam tangan pun takde, acana nak terfikir nak beli hahahah

hyazz:
tu laa memang rezeki dia tu..

keje berat.. haah... dah surrender dah .. tak mo dah buat or angkat benda2 berat huhuhhu