Jom klik

kENgkaWAn

Thursday, May 26, 2011

Tak layak tanggung keje sebab tak praktikal padahal takde duit kannnnnnnnn

Sakit hati.. hari ni dapat surat cakap aku tak diluluskan untuk tanggung kerja.. Bukan tempoh yang singkat.. 3 bulan.. Dan bukan kerja yang skit unit yang aku tanggung ni punyer kerjakan PA..

Hasil dia tak layak sebab katanya tak praktikal untuk aku tanggung keje.. Bangang kan???? Lepas kena ceramah dengan bos tanggung suh balik lambat skit sebab aku tanggung keje alasan dia, pastu kena jadi AJK seminar unit tanggung dan masalah macam2 timbul dan aku selaku orang yang aku rase bertanggungjawab sebab aku tanggung keje.. buat sumerrr arahan tanpa banyak alasan walaupun mulot dok ngomel2 tak puas ati.. AHahahha kekadang laa..

Eh aku gelak??? Takkkkkkkkkkkkkk!!!!!!!!!! Aku marah... Sakit ati.. sebab memang aku buat ni selain tanggungjawab, aku memang buat untuk duit... yer duit yang aku ingat rezeki untuk bakal baby aku ni... rupenye takde menda... takde hasil.. keje double yang sia2... Keja yang lagi banyak aku kena buat dari unit aku sendiri adalah sia2.. 3 bulan yer kawan2.. sia2..

So korang, yang rase nak tanggung keje hentikanla.. sebab kerajaan dah bekukan tanggung2 keje ni, takde duit kekdahnye.. Pastu aku yang dah tanggung dekat 3 bulan ni jadi mangsa.. Takde duit buat la pengumuman awal2.. tak la aku rase teraniaya.. Arrrrgggggggghhhhhhhhhh!!!! Stressss dollllllllllllllll!!!!!!!!!!!!!!

13 comments:

MRS. K said...

dah..dah.. takyah tanggung lagi.. huhu

LiErOSe~QiEmi said...

kay, klu aku tanggung baru 1 bulan aku redha lagi.. ni tinggal lagi setengah bulan je kekdahnye nak cukup 3 bulan.. PA dia masuk pertengahan jun

Fida Ghazi said...

agak2..duit tu ke mane abisnye ye..
hmm..
jgn stress2 nanti bp naik...
pasti tolong ala kadar je..

jgn nanges lagi. hehe..

eima said...

kan aku dah ckp ari tu ko tak layak tanggung kerja...
tak penah lagi PA layak tanggung kerja PA lain .. takdak dlm pekeliling....

dah ko tak yah beria nk wat keja org lagi...
pasni klu boss tu sound lagi suruh ko balik lambat .. ckp kat die saya tak tanggung kerja... ni ehsan saya je bantu tuan ... klu tak hingin saya nk bantu ...

LiErOSe~QiEmi said...

fida: ahahahaah tah, tak macho langsung nanges depan bos kan haahahahaha....

eo kata leh buat rayu.. rayuan kuuu kepadamuuuu diwaktu engkau disamping kuu.. hahaha

LiErOSe~QiEmi said...

manjaku sayang... ni kali kedua dah aku tanggung keje.. dan untuk cawangan aku dah kali ke3 tanggung keje ni..

n klu tak layak, nape tak bgtau awal2.. bukan disaat aku dah buat keje hampir 3 bulan...

dan keja unit dia dgn unit aku tak sama.. sbb kat sini kami bukan keje untuk boss je.. tp untuk 1 unit.. so sesape pun mintak tlg, kena buat.. sbb tu aku kata aku sakit jiwa.. arrgghhhh

ejaMaria said...

ergghh... sedih nye... dah...dah... berenti buat keje... gi blogwalking... ;p

nurkass said...

uihhh..
baru sekarang inform tak lulus..dahsyatla diorang ni..

Nasriq said...

hoho... tu la kedek sangat... dapat duit tanggung mkn sorang... huhu... opsss... sorry...

eima said...

pelik nye PA kat JKR ... sesape mintak tolong pun ko kena wat keja ke...
klu kat tempat aku ..hanya boss leh arahkan aku .. klu peg suruh aku wat pepe ...aku akan jawab sila pi mintak kebenaran boss dulu ... klu tak jgn harap ...

hopefully ko cepat2 dpt tukar cik bunga ... kesian ke ko ...

LiErOSe~QiEmi said...

nasriq: wei mana dapat lagi duit.. baru igt nak buat makan2 klu dapat duit nanti.. kira doa selamat sekali sebab dah nak bersalin kot time tu... tak jadik la.. aku kan kedek kannnn makan sorang2 kan....

eima: weh, sini mmg camtu.. cuma cara diorang mintak tlg tu berhemah, tu jela.. nak tolak pun cam tak sampai ati.. ermnn tu bezanya jaga engineer dengan jaga PTD manja...

brutal tapi comel said...

ehem ehem...cik EO nak mencelah sket... suruh diorg tunjuk bukti bahawa ko tak layak tanggung...hehehe....

LiErOSe~QiEmi said...

ejaMaria & Kass: eh tetinggal lak komen akak & kass..

Tu la... nak jana duit dari blogging tak masyuk2 pun.. hikhik..

brutal tp comel:
Wawa.. ko sebagai EO... tak salah kan aku tanggung kan??? tp dah kajaan takde duit katanya.. tak leh la buat ape.. ni kata admin nak buat surat rayuan.. tak tau laa cane lagi