Jom klik

kENgkaWAn

Thursday, May 26, 2011

Tak tau nak gambarkan perasaan...

Semalam hari yang stress!!!!

Aku AJK Seminar, handle bahagian tempahan bilik seminar & tempahan makan.. Bilik seminar ok.. tapi bab makan adalah hancus..

Katering datang tak tepat pada masa.. Malu aku pada pengarah aku.. pada peserta2... Yelaaa dah bab makan aku yang handle... Tula.. bajet dapat ciput, terpaksa cari caterer yang leh bagi harga makan seperti yang ditetapkan..

Makanan yang sampai cukup2.. malah kitorang AJK2 pun tak sempat nak makan... Tu bab makan pagi.. Patut kol 9.30 pagi sampai kol 10.15 pagi.. Katanya sebab aku cakap kat dia makan kol 10.. Ok, kalau betul pun aku cakap makan kol 10, sebagai caterer, sepatutnya makanan tu kena siap kol 10.15 ker kol 9.30??? Ermnn... Kesilapan pagi masih boleh dimaafkan.. Tapi...

Tapiiiiiiiiiiiiiiii!!! Makanan tengaharinye sampai pada pukul 1.45petang... Apa alasan kali ni?? Dia sendiri tau nak makan kol 1... Tapiiiiiiiii... sumpah rasa cam tekanan darah aku naik.. sebbaik akak2 ofis aku ni baik ati temankan aku daripada tekanan perasaan.. Huhu... Tambah marah bila dia offkan hp sebab tak nak dapat pressure dari kami. Kami???? Sakit jiwe raga macam tunggu buah yang tak tau bila nak gugur.

1.45 tangahari baru aku balik Shah Alam nak gi klinik lepas aku dapat kol yang diorang dah sampai kat lobi. Tak sanggup nak makan tengahari sebab malu dengan peserta.. lagi pun temujanji preggy aku kol 2 petang..

Dalam kete dapat sms dari AJK lain, "peserta dah nak habis makan, air tak siap bancuh pun lagi" Whattt??????????????? Confirm takkan dapat dah tender dari ofis klu cenggini.. Aku dalam keta amik nafas banyak2 sebab lagi 10 minit dah nak sampai klinik, kang tak pasal time amik blood pressure, tetiba naik mendadak.. Tercungap2 gak la time sampai tu sampai kena tegur dengan nurse sebab nampak sangat kepenatan..

Eermm... dah la, nak settle keje skit lagi... Even dua2 bos takde pagi ni, keje tetap melambak.. Owh yer korang, jemput la datang ke Angkasapuri malam ni.. Pengarah kitorang sebagai salah seorang jemputan untuk sesi diolog.. Ermnn glemer Dato' sekarang semenjak tanah runtuh kat Hulu Langat... Sedeh baca cite diorang.. Al-fatihah pada sumer yang telah 'pergi'...

Amin...

4 comments:

zura_habib said...

ceh punya katerer...lenkali kol ckp jgn harap nak dpt tender dh pasnie...
sabar eh bunga...

eima said...

pesal ko plak kena handle ek .. bkn ke pegawai/urusetia yg incharge ke...

Fida Ghazi said...

semalam... nak makan pun malu..so kami cabut awal..

LiErOSe~QiEmi said...

zura: ermnn assabarul minal imannnn kan zura hihihihi

eima: macam aku cite kat komen entry aku kat atas ni la... bukan keje jaga bos je.. tapi jg unit skali...

fida: tu la.. bak kata kak sheda, klu leh cabut kepala, jalan tanpa kepala okla nak terus stay situ kan huhuhhu...

ai balik tu hangat lauk semalam, pastu makan tak hengat dunia sbb kelaporanggg