Jom klik

kENgkaWAn

Monday, June 27, 2011

Gugurnya airmata di hari pertama minggu terakhir

Tadi kan... gi jumpa Pengarah Kanan kitorang.. Dia dah bersara sebenonyer tapi, hari ni datang settle a few things.. Aku kan minggu ni last day, so jumpa dia nak ucap 'Selamat Tinggal boskuuu... tak mudah aku pergi..." Eceh...

Tapi, dia suka tau... buat aimata aku mengalir... Sedeh weh, berhadapan dengan dia buat aku sok sek sok sek.. Hahahah... nanges depan bos tebeso.. Dato' la yang salah sebab buat saya bermain emosi... eh, jangan korang salah faham, bukan emosi babitkan perasaan antara kami, tapi ikatan kekeluargaan yang telah kitorang satu cawangan bina...

Sedih... mata dia pun merah masa airmata aku ngalir tu.. tapi kami gelak2 la nak bagi ilang sedih hikhik... Aku agak baik dengan dia, sebab dia sangat sporting, boleh bawak bergurau dan berbincang... tapi.. live must go on, macam dia cakap la, u choose that way.. Semua tempat baru pun ada cabaran, kena la harungi...

Owh, touching... dok nasihat aku cam anak dia.. Ermnn... tapi aku mintak kuar cepat2 sebab airmata asik la nak mengalir weh.. Aku sayang gile cerun.. sumpah tak tipu.. Ni la keje pertama aku selepas abis belajar.. Macam-macam aku belajar kat sini.. Dari anak dara sampai dah nak masuk anak 2... Ermnn... tak pela, mungkin perubahan akan bawak sinar baru dalam hidup aku pulak, mana tau kan..

Buat rakan2 kat cerun.. lagu ni khas untuk korang..

Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini

Ok
Dah memang
Bukan mudah untuk ku menerima hakikat
Dalam hidup ini sentiasa ku tersekat
Apa yang ku harapkan
Kasih sayang yang suci murni
Tetapi semuanya hilang setelah kau pergi
Dulu hari-hari ku berwarna warni
Kini kian mendung
Ia tinggal satu memori
Jangan jangan lepaskan genggamanku ini
Hidupku hanya bermakna jika kau di sini

Mana janji
Mana erti
Kenapa gembiraku kini menjadi sepi
Musnah segala apa yang ku impikan
Tetapi ku tetap tabah
Kerana Tuhan yang menentukan

Kau tetap pergi apakan daya
Walaupun ku telah mencuba sedaya upaya
Ku harapkan ini sesuatu yang kekal
Namun ku terpaksa melepaskanmu baby
Selamat tinggal

Selamat tinggal kawanku
Tak mudah aku pergi
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini

Tiada ertinya kau tinggalkan aku
Sedangkan teramat ku mengasihi dirimu
Cuba ingat semua yang kita pernah lalui
Sayang bukalah fikiranmu kembali
Ku tak mahu hidup tanpamu di sisi
Hanya kau seorang yang pernah aku kasihi

Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini
Jika aku yang engkau cintai
Kenapa semua ini
Kenapa semua ini
Mengapa semua ini
Jika aku yang kau cinta
Mengapa semua ini

Kenapa semua jadi begini
Kenapa mengapa
Jangan pergi jangan pergi
Jangan tinggalkan aku begini

Selamat tinggal kawanku (usah pergi)
Tak mudah aku pergi (jangan biarkan ku menderita)
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini (aku sentiasa di dalam dada kamu sayang)

Walau ku pergi sayangku (usah pergi)
Dalam jiwaku ini
Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal

Selamat tinggal kawanku (usah pergi)
Tak mudah aku pergi (jangan biarkan ku menderita)
Bila wajahmu
Sentiasa di hati ini (aku sentiasa di dalam dada kamu sayang)

Walau ku pergi sayangku (jangan pergi)
Dalam jiwaku ini
Kaulah cintaku yang kekal
Selamat tinggal

Kau cintaku yang kekal
Selamat tinggal

Tang yang ayat bold tu.. khas untuk kengkawan aku kat Cerun.. sob..sob..

14 comments:

cikmOt said...

jiwang la ko ni bunga...dalam hati ada taman bunga ros...ekekeke

Fida Ghazi said...

siap ada tuju lagu tuh..

pegilah bunga..pegilah.. cuba tempat baru..

walaupun cerun jadi kenangan.. tapi.. kenangan manis!

doakan k.fida dpt tukar juga..

MRS. K said...

gubah lagu sendiri la.. ikhlas dari hati baru feel.. kekeke

LiErOSe~QiEmi said...

cikmot:
ni bukan jiwang.. tapi emosional + sensitip hahaahahah

LiErOSe~QiEmi said...

fida:
kak.. tu baru jumpa dato' jumaat ni hari last tak tau la banjir cane kolam airmata adik mung nih hahahah..

insyaallah.. nanti giliran akak lak.. psstt!!! tadi sempat ngumpat dgn dato' tau pasal pa hahaahaha...

LiErOSe~QiEmi said...

mrs.k:
dok bules la kay.. kang klu aku gubah, tak cukup 1 kotak tisu buat lap air mata kang hahaah

~aSHa~ said...

bertukar ke....semoga terbaik tuk bunga...mmg sedih kan tinggalkan tempat kita mula belajar sesuatu ttg erti hidup..

zura_habib said...

amboi..sedihnya...hrp2 tmpt baru pun best jugak eh bunga...

jom join GA sy...

Whoopz said...

lama gwa x merapu kat sini.. Sabar je weyh.. Jimat air mata.. :p

LiErOSe~QiEmi said...

asha:
haah kak.. mintak tukar suka sama suke.. dekat la skit dengan rumah...

zura:
ada tgk GA zura tadi.. nak kena settle urusan tertangguh dulu baru leh join GA.. huhuuh

whoopz:
hahahaha.. takpe, airmata tak payah refill kan, so tak payah jimat pun takpe ngeh3

eima said...

dasat tu ..sgt jiwang ,.... hehehe
tak pe cr ilmu kat tmpt lain plak ek ...

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe hari tu last day kontrak pun sedih gak..tapi tahan je air mata..masuk je dalam kete terus menangis!

Cik Lyn said...

Alooo..sdeynye....moga dipermudahkan urusan akak di tempat baru...nt de ms akk buatla mkn2...stil ley jpa kwn2 kt cerun tu kan??=) chill~

LiErOSe~QiEmi said...

eima:
ahahaah.. tu kira jiwang ke manje??? ahahah

hawa:
tu la awe yang kejap keje pun sedih, ni kan plak akak yg dah 7 tahun kt sini uuhhuhuhu

lyn:
mmg la bole jumpa, tapi tak tau la bila, takut kat tmpat baru bz giler je huhu