Jom klik

kENgkaWAn

Tuesday, June 28, 2011

Idaman suri.. eh idaman mak yong..

Hari ni, datang keje dengan azam takmo nanges-nanges lagi.. bio la airmata nak tumpah pun ari jumaat tu kan.. ari last aku keje tu kan...

Sekali, ari ni ada 2 orang kawan aku kat cerun yang buat hati aku tersentuh... Last week, Ina budak yang agak baru jugak kat cerun, eh jap... dah setahun lebih kot.. (hahahaah.. matik aku dia bace ni aku lupe dia dah berapa lama kat cerun.. sebab aku baru je tau, dia tau aku berblogging ahhahaah)

Tapi, aku just nak cakap, walaupun dia baru kat cerun, tak sangka dia tunaikan wish aku nak makan bihun Singapore dia buat kali pengelasan... Actually dah 2 kali dia belanja kami bihun singapore dia, sedap weh, boleh teringat-ingat dia punyer rasa.. Still anak dara, tapi dah pandai masak.. Aku ni, dah kawin baru belajar nak pegang sudip hahaahah...

Dari minggu lepas lagi dia tanya aku, nak makan tak bihun, sebab aku request dah berbulan-bulan lepas lamanya rasenye, tapi dia asik ngelak.. hikhik.. So sempena aku nak kuar dari cerun & gak aku ni mak yong, maka dia korbankan la waktu tido dia pagi tadi untuk masak ni...Tak kedekut langsung, dengan ada udang yang banyak, ayam yang banyak, daging lagi dia letak.. Lada itam, lada sulah secukup rase... Fuhh memang terangkat... Sampai-sampai ofis terus aku terjah pantry hahaahha... dan aku gak orang pertama buka bekas tu & makan haahahaha... 3 pinggan weh.. dasat tak????? Baby dalam perut pun kemain seronok bergerak2 dapat makan bihun terangkat hihhi...

Ni gambar ni aku amik masa sumer orang dah blah, lupe nak amik gambar awal2.. yang ni udang, ayam, daging dengan telor dah banyak lesap, dak2 lelaki la ni, makan pilih2 bahan.. hiihih...

Ina, once again, thanks!!! Aku terharu sangat weh.. alaaa ni malas buat wish ni.. tengokkkk, dah mula la bergenang lagi airmata aku ni.. Hishhhh kolam air betul mata aku ni... Tapi aku tau ko bace ni.. aku nak letak gambo ko kang, ko terlebih glem lak, kang ko tak terlayan orang nak tackle ko hahaahahah... Tapi, thanks again weh.. really appreciate it!!!! Cayanngggg ko banyak2 hihihhi....

Ok, second hajat aku pasal kopok leko kan.. Baru je sat tadi, pegawai unit aku masuk, dia agak lambat hari ni, ingatkan ada lawatan ke mana2, rupenye dia lambat sebab gi amik ni...Kopok leko wehhh!!!! Baru je semalam ngadu2 dengan dia tanya takde sape2 ke nak gi Teganu, nak kopok leko... Dia gelak2 je masa aku tanya, tapi tentiba pagi ni dia hulur ni... Tak ke ko teharu lagi... Pasal bihun pagi tadi pun tak abis lagi terharu tetiba dapat lak kopok yang aku dok idam dari kelmarin... Sangat menyentuh naluri weh!!!!

Siap aku cakap kat dia lagi, En.. XX terharu... nak nangesssss!!!!!! Dia bantai gelak je, terus blah, takleh tengok aku nanges laa tu.. Terus aku gi pantry simpan dalam esbok.. pastu lap2 airmata hahaha... malulaaaa orang tengok... Tula semalam dia cakap sangat, dengan Dato' aku nanges2, tapi dengan dia tak pun... Huhuhu.. kan dah, aku nanges dah..

Huhuh.. tu la korang, sebab tu aku sayang sangat nak tinggal ofis ni.. Walaupun sini PA takde bilik, tapi tu yang buat kami semua rapat, takde gap antara sokongan dengan pegawai atasan.. Siap leh gurau-gurau kasar sumer..

Tu, bos tanggung aku ari tu.. errr sekarang tak tanggung lagi laa bos PA dia dah balik dah... dia kol aku.. Tanya betul ke aku last minggu ni. Huhuhu.. tau la aku suka buat lawak dengan sumer orang tapi bab ni aku serius... Kira terharu gak, sebab dia tanya tak mintak tangguh ke & gurauan dia agak kasar, tapi aku tau dia ambil berat... Dulu kan aku dok marah2 dia sebab masa tanggung macam2 dia nyer peel, tapi sebenarnye dia sangat baik... Mulut je potpetpotpet, tapi hati baik.. ermnn..

Ntahlaa... risau aku nak hadapi hari2 esok lak... Takut empangan aku pecah lagi... Arrgghhhh!!!

Eh, lupe... Buat kak Asha, thanks ek sebab nak tolong belikan kopok untuk penuhi hajat makyong yang ngengade ni.. hihihi.. len kali ek akak belanje, bila saya turun ganu nanti.. eh akak kat Kemaman kan?? eh, ke bukan?? Huhuhu... Terharu jugak dengan akak sebab nak tolong makyong ni walaupun kita ni kenal dalam alam maya.. Sobb..sobbbb... terhawuuuu tehawuuuuu..

Ok tu je, nak sambung keje lagi.. banyak menda nak kena settle sebelum tinggalkan ofis ni..

8 comments:

cikmOt said...

kak asha tu kat intim, intan wilayah timur kat kemaman...sesekali ko apply ar kursus kat sana...leh dok kat umah dia...hehehe...

eima said...

o0o Intan timur...
br aku tau .. byk kali dah pegi tp tak sempat nk pi jumpa k.asha...

ko ni lembut benar hatinye...huhuhu

LiErOSe~QiEmi said...

cikmot:
oooo kat intim.. lawo kan intim tu kan kak.... alaaaa tapi sana klu apply ssh nak dapat.. klu dapat kat kemaman, dok rumah saya sendiri jela kat sg karang tu kak.. hihihih...

tp, ttp kol kak asha suh belanja kopok leko dgn sata tersedap kat situ hahaahah

LiErOSe~QiEmi said...

eima:
haah, ko kerap ke belah sana kan manje.. rugi la tak leh jumpe kak sha, klu tak senang dia tunjuk mana tempat kopok or sata sedap hihihi

bukan lembut la manje, cepat tersentuh je hahahah..

nurkass said...

sedihkan bila org2 kat ofis tu dah jadi mcm keluarga..sabo bunga..takpe lah kalau empangan tu pecah sekalipun..at least kenangan tu ttp kekal di ingatan..

Alexandriana Alia said...

uihh, nampak sedap bihun goreng singapore tu. nak carik kat mana ya.

Fida Ghazi said...

nak mihun singapore jugekkkkkkkkkkkkk!! ingat tak mengandong takbley ngidam ke? nak jugak..nak jugak... (sambil hentak2 kaki)

Nur Hawa Mohd Zin said...

malam tadi baru makan kopok lekor...heheh