Jom klik

kENgkaWAn

Wednesday, June 15, 2011

Mata panda gara2 si tochek

Dah 2 malam aku tak cukup tido.. dah 2 hari muka aku sembab, pucat, macam tak siap.. Dah la tu... mekap lak tertinggal kat raga moto hubby... Maka muka yang sembab lagi pucat lagi adehhh, bertambah teruk kelihatan dimata orang tanpa mekap huhuhuh...

2 malam Qimie buat hal... Ada dak ofis gelak2.. katanya anak buat hal ke.. apaknye wat hal malam2?? Aihh.. kalu apaknye wat hal, senang nak urus... masalahnye si kenit yang buat mama dia yang adoo...

Masuk je umo 2 tahun ni.. ada je perangai dia yang buat aku migrain.. Kepala aku weng2 sokmo pepagi.. Pastu nafas aku tak cukup, mengah.. 2 malam dia buat hal ngigau nanges2.. 2 malam buat hal nak tido macam2 posisi.. Tarik tangan aku suh peluk dia la.. nak tido bawah ketiak aku la.. nak letak kaki atas aku la.. nak tido atas perut aku la.. Dan.. 2 malam gak tilam asik basah sebab kencing dia boco.. Herannye pampers tak penuh pun...

Then malam tadi baru aku tau nape pampers dia boco.. Rupenya tetiap malam dia menggaru 'bird' dia sampai 'bird' tu terkeluar dari sarung pampers.. Betuah punye anak... Aku ganti sesiap malam tu takut dia terbabas lagi.. Eh.. kul 4.00 pagi.. tetiba dia berdiri.. pastu hempas badan kat tetengah antara aku dengan hubby. Sebbaik aku perasan, cepat2 alih badan aku ke tepi, klu tak memang perut aku senak laa...

Eh, dah beralih ke tempat tido dia tetiba rasa basah.. Hangin satu badan la aku.. Dah la dari kol 10 malam dia dok ok, ek.. ok ek.. Nak susu la, nak tepuk la, nak peluk la, nak gentel puting susu la.. Sakit ati... tak bagi dok ok ek ok ek.. Arrgghhhh!!!!

Dah basah tu aku pegang suar dia, eh tak basah.. pegang baju ermnn... habis... depan suar dengan depan baju berjerok orang pahang cakap basahnye.. Ape lagi... aku buka lampu terus pot pet pot pet... Qimie diam je.. dengan hubby2 aku diam.. Hahahaha... kecian si kenit aku tu.. Tak melawan langsung masa aku tukarkan pampers dia, lap badan, tukar baju, marah2 dia, suh dia berdiri, jangan tido atas katil sebab aku nak amik toto.. Dah bentang toto arahkan dia tido atas toto.. Hubby cakap kesian Qimie, biar dia je tido atas toto, aku cakap tak payah, kang dia golek2 habis baring atas tempat dia kencing tadi..

Dengan aku2 sekali tido atas toto.. Sapu minyak yuyi kat perut dengan tapak kaki, tepuk2 dia, dia cium2 aku, konon mintak maaf la tu.. Huh!!! Sebbaik, sejuk skit hati aku dah anak pujuk.. Last dia tido gak.. Sampai susah nak kejut la pagi tadi nak hantar gi rumah baby sitter.. Siap atas moto pun tido huhuh..

Sabo jelaaaaa anak teruna aku nan sorang ni.. Ni baru sorang ni weh.. aku tak tau laaa ape huru hara tambah lagi sorang nanti.. Owh... bertabahlah aku... huhuuh...
Hai laa pengarang jantung buah hati mama... jangan laa nakal2 sangat.. kan dah nak jadik abang.. asik laa pukul perut mama.. marah sangat la tu nak dapat adik.. takut ekkk mama dengan papa sayang adik lebih??? jangan la risau anakku... kasih kami takkan berkurang buatmu... Love u so much Muhammad Airel Hakimi...

11 comments:

eima said...

jeles kot ngan adek tuh ....
seb baik fahim tak berubah pe sgt...cuma ngade sikit je....

kesian mama ek... ni br abg dah tak cukup tido ...klu adek dah kuar ...hahaha

LiErOSe~QiEmi said...

manje... sebelum ni ok.. masuk je 2 tahun, terus berubah kooo...

memang kena besabo gile dgn karenah dia sekarang...

kuar adeq???? huhuhuh... tak leh nak imagine lagi hahaahah

Nur Hawa Mohd Zin said...

sebab nak amik perhatian akak lah tu..nanti da dapat adaik..hehehe...

p/s : lama akak tak update...sihat ke?

ejaMaria said...

sabar bebanyak eh... dugaan pregnant mmg mcm tu... mmg anak akan buat perangai... tak yg dlm perut buat hal... yg luar perut pun bole jadi hal... ;p

eLYies said...

bunga..mmg cam gitu..dulu anak akak pun sama..masa akak peknen..macam2 perangai dia buat..tu dugaan kat kita tu

LiErOSe~QiEmi said...

hawa:
memang awe.. asik laaa nak perhatian dari mama dia yg termengah2 ni huhuh...

akak bz skit laa.. minggu depan kot baru boleh tarik nafas skit hihiih

LiErOSe~QiEmi said...

ejaMaria:
huhuhhu.. tu laa.. yg dalam perut ni alhamdulillah la ok.. cuma aktif bebeno asik menendang, nak2 time abang dia landing dekat perut bunga hihihi

LiErOSe~QiEmi said...

elyies:
uhuhuhu... akak pun kena erk kak??? alahai.. risau la kak.. kot kang tak terhandle dapat 2 orang nanti haahaha...

nurkass said...

alah siannya..
dia tau nak ada adik tu bunga..tu yg manja semacam jek..sbb majoriti member kass pun kena camtu..hehe

:: noremy bte rahmat :: said...

nak prihatian la anak awk tu yer?


p/s:jemput JOIN giveaway nie
http://noremyrahmat.blogspot.com/2011/06/1st-giveaway-princess-house.html

LiErOSe~QiEmi said...

nurkass:
tu la pasal.. mama gak yg jadik mangsa..

tp.. papa pun selalu gak jadik mangsa dia uhhuhu

noremy:
alamak... dah tengok tadi GA tu.. tapi tak tau nape sekarang dah tak boleh nak follow blog kengkawan lain...