Jom klik

kENgkaWAn

Friday, June 17, 2011

Mengantuk & terkehel

Mengantukk!!!!!!! Dah kol 3.30 pun aku still mengantuk kan.. Dasar!!!! Tulah, time rehat sebok main karom.. Punye nak nak sakitkan ati orang.. sanggup main berhabisan.. Hikhik.. tak sangka nasib menyebelahi aku & partner aku.. Tu laaaa... pihak lawan dok eksyen cakap tak penah kalah.. Hahahaah... sekali lawan dengan kami seri 2-2... Penentuan senin nanti katanya ahahahaha.. Gelak memang macam langsuir dah tadi.. Eh, penah dengar ke gelak langsuir.. woh seram dowh!!

Penat badan sebenarnye ni.. kelmarin berhempas pulas kami laki bini dok kemas rumah, mop lantai, cuci peti, basuh kain sumer2 la sebab mertua nak datang.. Semalam lak, bersilat kat dapur sensorang sebab hubby main badminton. Huh!! Nak masak gulai ayam, sayur buncis goreng, ayam goreng & telur dadar pun amik masa dekat 2 jam hahaahaha...

Maunye tak, dok melayan Qimie makan aiskrim, pastu sambil2 bersihkan ayam dengan perah santan dok intai2 drama Nora Elina.. Nama pun dah akhir semalam kan.. Huhuh.. Tapi yang tak best... gulai aku lecah beghah klu sebutan teganu laa.. Kalau sebutan orang kiil hikhik bawang tak cukup garing or santan kurang or rempah tak sempat pecah minyak.. Cane nak tengok, masak dalam gelap.. lampu dapur tentiba nak tebakau.. Ampes kannnn!!!!

Lepak2 jap dengan famili mertua, pastu mata aku, badan aku memang dah mintak rehat.. Siap terkehel kaki aku ni rasanye.. hubby lak mintak urutan.. haip2!!! Otak ke lain la tu.. urut kaki dia laaa... Main tak hengat.. Haip2!! Pikir lain lagi la tu... Main badminton dengan bola laaa... Tu yang sampai kaki dia pun terkehel sama... Aku terkehel sebab galak main pingpong time sukan Ahad lepas.. Eh, tak buat entry pun lagi pasal sukan kan.. Nanti laaa ek.. hari ni punye entry pun petang baru aku taip.. tu pun gigih.. Dok ralit bace blog seseorang.. tu yang sampai lupe blog sendiri tu hikhik...

Eh, selamat berhujung minggu yer korang...

9 comments:

Nasriq said...

meh lawan juara la kalau berani...

eima said...

tips utk tau rampah dah garing belum ... waktu ko tolak ke tepi kuali tu die turun lancar tak de melekat2... tu maknanye dah pecah minyak +garing dah tu ...

NM02 said...

puas ai tido tengahari tadi... siap mimpi bagai lah...

LiErOSe~QiEmi said...

nasriq:
ahahahaaahh..hhaahahah aku nak gelakkk aku nak gelakkk!!! dengar cite asik kena marah dgn kak fida sebab tak masuk2.. masuk pun buah yg terakhir.. tu pun nasib je.. hikhikk ada ati nak lawan kami ahahahaah...ahhahahahah hahaahahah (gelak agak jahat)

eima:
oitttt!!! kata tak pandai masak, tu siap bagi tips lagi.. ko tipu ekkk kata tak pandai masak???? hikhik

semalam nak cepat wehhh.. pastu takut gelap, aku tak nmpak ape da nak masak..so main hentam jela.. sebbaik bukan ayah aku yang makan.. klu ayah aku mmg harus dia tak sentuh langsung gulai aku tu hahaahah...

Nur Hawa Mohd Zin said...

ish awe kalu terkehel..rehat macam org patah kaki..heheh

nurkass said...

uihhh..
kena tu bunga..gulai ayam ngan buncis goreng..sedapnyeeeee..

erkk..terkehel..
tak paham..tak paham..hehe

LiErOSe~QiEmi said...

hawa:
acane nak rehat.. anak sape nak jaga, makan sape nak masak huhuu..

nurkass:
tu la kena kan.. hahahaah.. pandai je suai padan smlm haahaha

eh, tak paham?? mana ada yg tersirat kass ape yg tak paham?? hhahahah

LiErOSe~QiEmi said...

nm: eh tetinggal lak komen kamu... bestnyee tido tengahari, rehat lama lak tu kan huuhuh..

Nasriq said...

oit.... at least dua2 bola penamat aku yang habiskan... muhahaharuanmakananak gelak jahat gak...