Jom klik

kENgkaWAn

Saturday, June 18, 2011

Penang Part 2

Entry basi... Tapi tak kira, nak up gak hahahaah.. Dasar kan..

Ok, ni story pasal gi jalan2 ke Penang lagi.. Malam tu kitorang makan kat Restoren ni.. Kedai dia no bad laa, besar, pastu bersih.. Toilet dia pun bersih weh.. tu penting... Makanan dia pun cepat sampainye... Takde la perut kami menjerit nak menunggu..

Cam biasa la sebelum makanan sampai harusla sesi penggedikan berlaku ngeh..ngehh..

Mak yang hover, si apak dengan anak pun dah bosan dengan gelagat omak eh hikhik..

Ini la ibu mertuaku.. Sporting, baik weh!!! Owh, bukan yang muda itu, yang tu adik iparku.. Owh, masih mencari... belum berpunye..

Haa... ni la makngah Qimie.. Kami numpang umah Kak Ida je, jimat duit hotel kan hihihihi... Time kasih Kak Ida...
Pehal tah maklong Qimie ni.. Main cak kun cak lak dgn towel kecit... Ops!!!
Okeh2, kita tengok lak menu dia.. Ni kami amik yang set punyer...

Memula sampai air... jus oren & jus tembikai..stail mamak kan.. guna besi2.. eh besi ke ape tu ekk huhuh..

Pastu ikan siakap 3 rase.. rasanya boleh tahan..
Udang goreng butter -sgt aaaa tak segar udangnye...

Sayur campur.. ok laa...

Tomyam campur.. ermnn kureng kena dengan selera aku..

Kerabu ikan + mangga ~ okkkk terbaikkkkkk!!!!!!!
Sambal2.. aku tak rase pun

Nasi putih

Lupe lak, ikan bawal suwit sawe.. hikhik.. oklaaa..
Rasa sumer makanan tu just ok2 je.. Mungkin sebab tekak aku tak sedap or ape.. tapi yang lain cakap sedap je.. hihihih... aku dah biasa rasa fresh punya makanan laut kot.. tu yang tak berapa nak ngam dengan tekak aku...

Tapi harga semua makanan tu just RM ... Kira sangat berbaloi la untuk8 orang dewasa makan..

Tapi si kenit bawah ni makan.. Ermnn.. bukan makan kot namanye.. sepahkan lantai kedai.. huhuh.. tak sanggup aku nak snap ghope lantai dengan babyseat tu.. kotor ya amat weh!!
Nasib la korang pekerja restoren tu.. bertabah jela nak kemaskan nasi2 yang budak ni selerakkan.. Hadoiiiiii...

3 comments:

nurkass said...

camne rasa kerabu ikan tu bunga..cam best jek..awat si tochek tu..leka dia main nasi..hehe

eima said...

ni ade part 3 plak ke ??

aku klu pegi penang tak pandang mknan cam ni dah .. cr laksa ...cr char kueh teow.. cr nasi mamak ...huhuhu

Mama Gee said...

bestnya entry makan2..
tp berapa rm tak bgtau lak..heheeh