Jom klik

kENgkaWAn

Monday, June 27, 2011

Teringin..

Teringin ke mengidam nama dia erk??? Tapi dari semalam aku teringin sangat nak makan kopok leko.. Takmo dari tempat lain.. nak yang Teganu juak.. sape leh belikan?????

Tu satu, pastu tadi tengok fb kak fida, dia baru balik dari ganu.. Tunjuk lak gambo makan sata... Mung memang kak... leleh airliur tengok tau dop!!!! Rase nak terbagn balik kampung sendiri sekarang gak.. Teringinnnn!!!!!

Pastu buka pose petang ni, cam teringin nak makan piza plak.. Apsal ni.. makin lama makin banyak lak menda akua teringin..

Semalam hampir2 merajuk dengan hubby.. Aku ajak dia jalan2 lepas balik kenduri kawin semalam, tapi dia cakap tak larat, sebab pagi tu dia training bola sepak.. Tarik2 muka dah aku semalam tapi dia pujuk beli buah rambutan.. Sejuk sikit ati sesejuk buah tu hikhik...

Uiks!! Ni baru lepas tepon mak.. Hahahah... ngadu ngidam nak makan kopok leko dengan sata.. Telan2 airliur sambil cakap.. Nak request balik kampung minggu ni kang, hubby kena daftar sambung belajar lak sabtu ni.. Aduiiii.. sebbaik mak cakap nak datang sebelum raye nanti.. Patutnye mak datang bulan lepas lagi, tapi asik tak sihat je.. aku pun risau sebenarnya... ikot hati nak je terbang pulang ke kampung jenguk mak.. tapi, minggu ni dah last keje, pastu minggu depan lak kena daftar tempat baru.. tak berkesempatan lagi...

Harap2 mak cepat sihat.. Dah lebih sebulan berlarutan.. macam2 klinik dah pegi, tapi demamnye on off.. mana aku tak risau... Tapi aku kerap la kol mak, nak tau perkembangan.. Ermnn... kalaulah Shah Alam ke Kuantan 1 jam je perjalanan, tak payah tunggu hubby, memang aku balik berdua je dengan Qimie tu.. Huhuhu...

Ermnn klah.. cam nak sebak2 lagi bila cita pasal kampung.. Owh incik hubby, u baca tak blog ai ari ni.. bz kan.. Tak kira, ari ni saya nak buka pose makan piza gak... Pelizzzz, kita makan kat Pizza Kota Kemuning tu erk.. erk.. Pelizzzzzzzz!!!

16 comments:

eima said...

order je dominos tu ... kan senang .. tak pun PHD ...
berbuka kat umah ...


pesal ek ... aku cam dulu gak tak dak ngidam2 .... sama cam fahim ...

zura_habib said...

sy pun pose..teringin nk mkn burger king..tp leh tahan teringin lg...

MRS. K said...

cian mak yong!

LiErOSe~QiEmi said...

eima:
aku masa preggy 1st pun takde ngidam sgt weh... yg ni je tekak cam nak itu ini huhuhuh...

rumah aku tak cover delivery, kena makan kat situ je kot huhu.. lgpun tgh buat promoso kan 50%.. tu yg aku nak sgt tu hahaah

LiErOSe~QiEmi said...

zura:
pose gak ek.. hihihi.. burger king. nyum2.. sedap gak tu... leh tahan takpe la.. bunga ni rase adehh macam airliur ni nak terkeluar gak ni

LiErOSe~QiEmi said...

mrs.k:
cian je ke??? pos sini skit doyan kampung hubby ko haahahaha

~aSHa~ said...

nak ke?

emel k.sha azrisha03@yahoo.com

NoRMa aZurA iSMaiL said...

bestnyer kopok leko..ari tu pergi ganu, singgah beli kopok leko...sedap gilew..tulang ikan pun payah nak jumpa..mmg best la..

LiErOSe~QiEmi said...

asha:
hihiih... bunga dah emel... harus la nakkkkk tapi cane caranya hahaahha

norma:
kopok leko mmg sedap... kt kl ni susah nak dapat yang sedap2... biasanya tasteless

nurkass said...

ALAHAI SIANNYA BUNGA..
MENGIDAM LA TU..TAKPE..MAKAN MANA YG DPT CARI DULU..GI MKN PIZZA DULU..KANG KEMPUNAN PULAK..

SEMOGA MAK BUNGA CEPAT SEMBUH..:)

Fida Ghazi said...

alah kesiannya wanita mengandung ni... tu sebab puasa kot.. tu yg selera merayau nak itu ini...hehe..
tapi sata mang tak beli la bunga.. kepok leko adelah.. bila ek nak bagi..sebab.. esok & lusa k. fida cuti.. ciannn dia.

Nur Hawa Mohd Zin said...

kopok leko makan panas2 pastu cecah sos pekat...sedap! awe pun dah ngidam ni kak bunga

Cik Lyn said...

Wah...rajinnye die pose..ina ni xtau bila nk ganti..uhuhuh...isk..banyaknye die ngidam...ehehehe..xpe kak..smntra tgh preggy ni, mntk jela kt bncik..cian kt baby...=)
ina doakan Moga mak akk sht2 slalu k..

Nasriq said...

errr... anak dalam perut aku ni pun ngida nak makan kopok leko, sata, sotong goreng tepung, sate, iceblanded... isk isk...

LiErOSe~QiEmi said...

nurkass:
kass, bunga dah makan dah semalam.. kang free bunga up cite tu hihihih..

thanks doakan pasal mak.. ermnn risau gak bunga ni...

fida:
ahhahaha.. sata sedap makan masa dia baru angkat kak.. panas2.. takpe... nnt saya balik kg saya makan sempat tu sebelum besalin..

kopok dah dapat dah, en kb bagi hihhihi.. tak tau mana dia dapat

LiErOSe~QiEmi said...

hawa:
eh, tak letak gambar pun dh terase ngidam ke awe hihihi.. tp mmg sedap kan fuhhhhhhhh tak sabar nak makan neh

lyn:
na.. masalahnye, bancik pun tak tau nak cari mana benda yang akak idamkan.. kena balik kg.. takpelaa... akak usaha sendiri.. sob..sob.. hhihhii

nasriq:
ko mmg... bila nak turun pewot tu.. asik2 makan,asik2 makan hahaahha