Jom klik

kENgkaWAn

Thursday, August 4, 2011

Akhirnya terjawab persoalan... Yeahhhhaaaa

Akhirnyeee... yang ditunggu telah pun tiba.. Hikhik.. perasaan adalah bercampur baur tatkala bace surat.. takot ada gembira pun ada hihhihi...

ARAHAN PENEMPATAN... bla..bla.. bla.. berkuatkuasa mulai 8 Ogos 2011.. Ouch!!! Next week jer dah lagi...

Genap2 sebulan aku kat Mahkamah Sesyen ni.. masuk 4 Julai, last 5 Ogos... Tak sangka kan, cepat rezeki aku dapat hakim... Dan terjawab jugak persoalan, sebab nama aku dicalonkan untuk 2 hakim.. tapi hakim yang patut mula2 tercalon tu tak dapat aku sebagai SU sebab Dato' tu masuk bulan 10.. hakim yang akan aku jaga nanti ni, SU dia dah nak bersara 15 Ogos ni...

Ermnn... bercampur dah perasaan ni.. dengan tak tau nak park mana sebab katanya kat situ kena bayar sendiri parking fee nye.. Pastu ntah nak kena naik tingkat berapa.. Ntah macamana reaksi Yang Arif bila tengok pengganti SU dia dah sarat mengandung... boleh serve dia untuk 2 bulan je, pastu dah nak amik cuti bersalin.. Muahahaah... ntah sape la plak jadi mangsa kena ganti tempat aku nanti.. biasanya dia akan amik gred 17 gantikan tempat SU..

Berdebar weh.. harus Sabtu or Ahad ni aku pergi tawaf dengan hubby ke MRCB ni.. Ermnn.. duit pun makin laju la mengalir sebab Plaza Alam Sentral adalah bersebelahan ofis sahaja, belum sebut SACC Mall dengan PKNS yang seberang jalan je kekdahnye tu.. Menapak je pun dah boleh sampai.. Hihhiih.. exited gile weh..

Mana tak exited, tak penah lagi jaga hakim ni, agak2 mencabar tak erk??? Tapi dengar2nya bakal Hakim aku ni lembut je orangnye... Pempuan... Ermnn.. dup dap..dup dap.. menunggu 8 Ogos.. tu praktikal je, secara rasminya 15 Ogos nanti.. HOHEMGI... mak tatot... Hahahaha gedik sungguh!!!

13 comments:

eima said...

hopefully dpt boss yg baik la

zura_habib said...

wah keje tgh bandar...berjalan ajerla...

deelira@deeliraz said...

tahniah dapat bos...
elaun pon mahal kan ;)
rezki baby

LiErOSe~QiEmi said...

eima:
ikot cerita orang.. bossnye sangat laa baik, cakap pun lemah lembut.. tapi tak tau la kan.. tak penah lagi aku jg bos pempuan.. pengalaman ni...

LiErOSe~QiEmi said...

zura:
kan.... panjang la langkah tetiap jumaat cenggini hihihihi

LiErOSe~QiEmi said...

deelira:
time kaceh.... hihihih... ok la sebab kat sini dah pening dah bace tulisan hakim.. klu serve 1 hakim ok sebab at least lama2 faham gak.. ni dah 6 orang hakim yang aku kena study tulisan diorang sebelum taip nota keterangan.. sakit kepala weh..

hihii.. syukur.. rezeki baby baru kot.. tapi potong parking fee dah tinggal 100 lebih dah zue haahah sama jela dgn ko... ihhi

Tukang Karut said...

habis la... mesti kejung la kat sana... mesti bos baru sikit2 cakap, permohonan ditolak... tak relevan... tak boleh dipercayai... hoho... ayat biaa dalam mahkamah...

LiErOSe~QiEmi said...

tukang karut:
haahahah.. idok la sampai macamtu tk weh...

tapi... even bos dasyat macamna sekalipun, akan ku tangani dengan skill manjeku hahhahahaha.. gedikkkkzzzz!!!

Yutaka Mushimura said...

bos perempuan ek..harap2 baeklah hendaknyer..cm bunga jugak.....woohaaa

Fida Ghazi said...

rezeki murah betul la bungarosmeda ni..

nyesal ai tak mintak makamah dulu sebab selalu dimomokkan kat makamah keje banyak..bla.bla..bla..

ok je bungarosmeda kat sana..kan..kan..

tiefazatie said...

all da best!hee

Amy Syaquena said...

seronok la ye keje kat tengah bandar , boleh merewang hehe..

ejaMaria said...

ok je bos pompuan... akak dah jumpa bos pompuan... bos lelaki pun dah... dua-dua pun tak jauh beza... dah kata bos... ;p

cuma tak tahan klu kena bos yang sangat 'bossy'... erghhh... letih... ;p