Jom klik

kENgkaWAn

Friday, August 5, 2011

Aku tak pose

Berani mati tak tajuk aku??? Tapi memang pun.. memang aku tak pose..

Ni baru je sampai ofis dengan minyak angin kat tangan.. Dari tadi tak berenggang minyak angin ni dengan aku..

Tadi pergi buat follow up pasal kencing kotor kan.. Lepas je test tu aku terus pening, actually dari dalam kete dah rase tak sedap tekak.. Masuk je toilet ape lagi.. sumer makanan yang aku makan time sahur tadi kuar balik.. Dok uwek..uwekk sampaikan keras perut aku..

Then ilang la skit pening bila dah kuar segala isi perut.. Then dah risau, eh batal ke tak pose aku erk.. Tak sampai 10 minit pastu nama aku dah kena panggil. Doktor cakap ada kuman skit dalam air kencing aku dan dia suh aku minum banyak air. Bila aku tanya ape akibat kalau kencing kotor, katanya boleh bahayakan kandungan.. Sebab saluran kencing dengan peranakan dekat, so kuman tu boleh masuk dalam air ketuban dan akan bahayakan baby.

Ya Allah, aku macam.. eh baru tersedar dari mimpi.. Tula selama ni degil, ubat tanak makan, air tak mo minum.. yela sume buat tekak aku loya.. Tak tau la nape mengandung kali ni rase teruk sangat dah nak hujung2 bersalin ni.. Dulu masalah wujud pertengahan kehamilan.. sekarang ujung kehamilan lak.. Doktor bagi ubat untuk hapuskan kuman ceh ayat, hapuskan tu, tak menahan. Hahaha... Masa kat farmasi sekali lagi aku rase gelap mata, macam nak pitam. Hubby terus suruh berbuka je, katanya sayang la skit baby dalam perut tu.. cian dia.

So on the way balik rumah tadi singgah Shell beli roti dengan air ducth lady coklat.. Amik ko.. sampai je rumah muntah balik.. Kuar balik sumer roti dengan air coklat yang aku telan dalam kete. So sekarang situasi aku sama je macam pose, even tak pose.. perut kosong tanpa makanan.. Cuma ada ubat dengan air masak je yang aku minum sampai 3,4 cawan tadi..

Tak larat sangat rase sekarang.. ikut hati memang nak amik cuti je terus ari ni.. tapi memandangkan hari ni last keje, gagahkan gak la pandu kete. Hubby dah pesan suh cuti je, tapi, takkan tak salam kengkawan sini dihari terakhir kan.. Diorang pun baik, ramah dengan aku..

Ermnn.. nak kena pergi PTJ la plak ni kena isi borang gaji.. Ermnn... buku perkhidmatan aku dah sampai dah kot.. Kla erk.. tengahari ni baru jalan2 kat blog korang.. Sekarang kepala tengah toing2.. dan nak kena gi PTJ..

Owh, doakan aaa baby aku tak terkena kuman yer.. takot weh...

11 comments:

zura_habib said...

xde pe la tuh..insyaallah...

eima said...

lepas ni amalkan minum air kosong byk ...
jgn minum2 air manis sgt dah ....

LiErOSe~QiEmi said...

zura:
ermnn tu la kan zura.. harap2 takde pepe la kan...

LiErOSe~QiEmi said...

eima:
baik pn. manje.. ambe sudah insaf.. biasa air manis aje 2-3 cawan.. air masak 1 cawan je sekarang kena terbalikkan la masa berbuka kan...

Fida Ghazi said...

pn. bunga..sila jaga kesihatan ye.. dah nak besalin ni..kang macam2 kang...

sekian,
kak pidah.

LiErOSe~QiEmi said...

hahaahh... baik kakak.. adeq menowot pewintah hhihihi

white tiger said...

berkorban utk anak apa salahnye... jaga diri baik2 tau... insya allah smuanye selamat. byk2kn minum air suam...

white tiger said...

berkorban utk anak apa salahnye. jaga kesihatan tau dan byk2 minum air masak... insya allah semuanye akan slmat.

♥cikmOt♥ said...

bleh tak rekues nak nengok rupa orang ngandung time skang...bleh la bleh la...jangan hampakan ibu ngandung...hahaha

farah wahida said...

tahniah kak..menngandung rupanya..
yer mudah-mudahan baby tak dijangkiti kuman...

Nur Hawa Mohd Zin said...

takpe..ibu mengandung ada pengecualian dri berpuasa...awe hari tu ada cuti puasa satu hari sebab demam...demam 5 hari tapi hari keempat tak larat langsung...mmg kena buka dan minum air je pun