Jom klik

kENgkaWAn

Monday, August 1, 2011

Cite rojak campur

Nak cite ape ekk... Lama weh tak blogging sampai aku mati idea nak menaip.. Udah la tempat aku ni terbuka.. orang lalu lalang sumer nampak... tapiii... arrrgghhh tak dapat nak bendung perasaan hati untuk berblog ahaahah... Takpe, aku campur2 je citer erk.. haahahaah...

Nak beli sangat broadband.. tapi cam tak tau nak beli jenis ape.. last2... hubby cakap pinjam yang mertua punya ahahahah... sebab felda dapat free kan.. so nanti pas raye nak pinjam la.. eh... bulan2 kami bayar la kat mertua.. Sebab kat rumah mertua dah ada wifi sendiri.. so, memang dia tak guna la mendalah tu...

Ermnn aku sebenarnya menunggu kerja, tentiba dah takde hakim nak bagi nota keterangan untuk ditaip.. dah takde kes ker ape ntah... Buat masa sekarang, cerita2 dalam blog aku takkan bertempek gambar, sebab selagi tak dapat tempat aku yang betul, aku tak berani la nak up itu ini dalam pc ni.. sebab anyone can access my computer ni.. bahayeee....

Rasanya dalam bulan 10 kot, ada hakim baru nak masuk.. Dengar cite hakim ni nak SU dia fasih berbahasa mat saleh.. matikkutu aku.. Gile lama weh tak lancarkan mulut ni dengan bahasa mat saleh ni.. Ermnn... tak tau la... risau.. takut kena tendang kalau tak serasi dengan dia.. Huhuhu... hakim ni bukan leh kira weh.. macam2 aku dengar cite.. tak suka dengan SU je mintak tukar.. nak SU lain..

Takpe.. walaupun aku baru kat mahkamah ni aku akan buktikan aku boleh yeahh!! Haahahaha... tah apepe ntah..

Tapiiii... masalahnyeee... time hakim baru nak masuk nanti... aku dah dalam tempoh pematangan.. eheehe.. ape ntah perkataan... berpantang daaa... yerla due aku pun 2 Oktober, tapi ingat macam nak amik cuti awal seminggu.. tapi... macam kecian lak kat hubby klu aku amik cuti awal.. macam ari tu.. amik cuti kemain awal.. sekali baby kuar lambat gak.. bazir gile cuti, natijahnye, hari ke 43 pantang aku dah masuk kerja.. Gile kan???

Sekarang aku blom ada plan ape2.. just wait n see... Tengok la baby ni nak kuar kat mana.. klu kat Selangor, Hospital Klang la jawabnye (gerunnnnn dengar nama hospital ni kan) tapi klu dia nak kuar kat Kuantan, sama cam abang dia la jawabnye..

Jantina??? Masih samar2.. hari check macam boy jugek.. tapi ermnn tak kisah sangat, janji baby dengan aku, dua2 selamat... Dan yang penting Qimie dapat kawan... kecian sangat dah aku tengok anak sulung aku tu.. bosan takde kawan.. bila takde kawan, harus la aku mangsa dia ajak berlawan.. Dengan perut boyot ni lagi.. adeiiiii...

Last week gi Majlis Persaraan Pengarah Kanan ofis lama aku.. Special Invitation as Emcee.. Aahaahahah... memang aku balun je malam tu.. mana pernah aku jadik MC majlis rasmi... Sebbaik partner aku malam tu memang terror habis.. aku je yang terrorist hikhik... Dia la banyak cover aku... ermnn tertunggu2 gak gambar majlis tu.. tapi kena la pergi ofis lama untuk copy gambar... Tapi yang best, sebab jadik Emcee, makanya terlepas la aku dari kena bayar fee dia RM30 ahahahaah... suke, siap leh tapau makanan lagi ngeh2... Rejeki....

Oitttt tukang karut... tempek aaa skit gambo kat blog mung... nak gak tengokkk... dah la takleh buka emel JKR dah... paswet dah lupeeee....

4 comments:

eima said...

aku pun mimpi aku dpt boboy ... tp aku tak scan pun jantina surprise cam abg die je la ....

pas upload delete la my dear....

~aSHa~ said...

Salam Ramadhan

LiErOSe~QiEmi said...

eima:
malas la weh... ni pun dah ada yang dok check aku wat keje ker tak... sebbaik aku mintak keje siap2 dgn akak pt kat sini.. klu tak, tak pasal dia dapat tangkap aku blogging.. sini straight wehhh, tak cam tempat lama aku hhuhuhu

asha:
hai kak... salam ramadhan dari saya juge... ;)

Tukang Karut said...

gambar esok... hari ni malas nak bawak camera...