Jom klik

kENgkaWAn

Friday, August 12, 2011

Cite rojak pasembor dan lain2

Hai koranggggg!!!! Rindu blog korang.. rindu nak tulis komen, rindu nak bace gosip2 n citer2 korang...

Aku sekarang adalah teramat sebok.. Hhuhuhu.. benarlah kata orang, keje jaga hakim emang sebokkk.. Hari2 kena taip nota keterangan, alasan penghakiman, rayuan.. tu belum campur lagi urusan peribadi Yang Arif.. Tapi sebbaik Yang Arif aku ni lembut, baik jer orangnye an ak banyak la bebankan SU dia dengan keje2 personal..

Tapi kata akak SU lama dia, baik memang la baik, tapi kalau keje tak beres... angin ribut kus kus boleh mari hihihhi... Aku kat Bangunan MRCB Shah Alam ni, meh la sesape yang free jenguk aku.. huhuhu... Seminggu belajar sikit sebanyak dari SU lama, the rest, ko belajar la sendiri.. bak kata SU lama, dah duduk kat kusi SU baru tau ape keje nak kena buat.. Ermn.. baekkk saye menurut perintah..

Ari ni hari last SU hakim ni, next week berkuatkuasa la aku lak yang kena pikul beban.. Harusla aku hentam je mana yang aku tak tau ahahaahah.. eh tak la, harus la aku tanya SU sebelah bilik aku ni.. Tapi akak ni pun dah nak bersara pilihan, tak tahan dah keje kat mahkamah katanya.. huiii seram aku dengar wehhhh!!

Ok, nak cite pasal follow up check up urine aku pagi tadi.. Dukacita dimaklumkan masih lagi kotor... Ari tu ada 1 tempat je bertanda bintang, test kali ni tempat bintang ari tu dah ilang, tapi digantikan dengan 3 tanda bintang di tempat yang lain.. Arrghhhh stressss gile aku. Bila tanya doktor ape plak kesan kali ni.. Katanya, awak kencing tak sakit kan? Haah memang tak aku cakap, ermnn.. katanya takut buah pinggang aku problem sebab tak dapat nak serap protein.. Gile takot tak????

Hai la time mengandung ni laa macam2 sakit nak timbul. So, aku kena buat follow up seterusnya minggu depan, Selasa.. Dan yang pasti Sabtu sampai senin dan gak selasa aku akan tuang pose.. Terpaksa.. aku kena amik air masak banyak2, kalau puasa memang tak dapat nak tampung... Demi anak, takpela, aku sanggup la berkorban.. Nanti aku ganti la mana pose yang tertuang.. Hadoi...

Ok sekali up cite nak tulis macam2 ni.. Raya ni aku beraye kat belah mertua. Tapi aku request siap2 dengan hubby, sebelum balik kampung hubby, singgah Kuantan dulu.. tak kira macamana pun aku nak gak berbuka dengan mak ayah dan kuarge aku.. dapat sekali pun jadikla.. pelepas rindu.. Sekarang susah nak balik, weekend hubby ada kelas.. pastu klu nak amik cuti hari biasa pun dah tak boleh...

Sebabnyaaaa sekarang dah jaga hakim.. Y.A tak berapa nak berkenan klu SU diorang ni amik cuti lama2.. Ni pun masa aku lapor diri dia dah mengeluh, sebab bagi dia SU yang dah tunggu masa je nak bersalin.. Aku dapat jaga Y.A ni sebulan je rasanya.. lepas tu dah nak kuar kot baby ni.. Maybe awal maybe on time. Yang pasti aku rase aku tak leh amik cuti awal balik Kuantan dulu, takut Y.A bising lak nanti.. Mungkin baby kali ni akan lahir kat Selangor.. mungkin...

Ermnn tadi pun dah jumpa dengan pengganti tempat aku bila aku bersalin nanti.. Akak tu PTJ, tapi dah biasa dengan kerja-kerja taip nota keterangan ni. That's mean, dia lagi pakar dari aku, aku mula dengan zero.. tapi dia tak berapa arif tugas SU. Takpe kak, Y.A ni tak banyak bagi keje personal.. Huhuhu..

Lagi nak cite ape ek.. pasal anak aku si Qimie.. Ermnn sekarang buas ya Rabbi.. tak tau laa nape asik la nak pukul aku.. Last 2 days, dia balunnye tangan aku dengan hanger siap bahasakan aku lagi.. "bece ni..(biasa ni)". Aku memang dah tak pukul sangat dia, kena guna psikologi dengan dia, cuma bila tak jalan harus la jadi mangsa pukulan gak dia tu hahaahah... Tapi kesian gak pada Qimie, aku kerap tak larat, dia pulak nak bermanja, tapi bermanja bagi dia adalah bila cakap mana baby, dia tarik pusat aku, mementang pusat aku dah terkeluar, sakit ok. Bermanja bagi dia juga adalah bila dia naik atas badan aku, lompat atas perut, tampar pipi aku, pukul badan aku, peluk leher aku dari belakang sampai aku sesak nafas.. Haaa mama mana tak hangin kan???

Tapi tetap aku berlembut.. tapi bila tak tahan... dia la yang pulak uwaaaanye.. haaaa kan dah dapat 'hadiah'. Tu la anak.. aku tak tau la nanti adik dia, apa pulak dia nak buat.. Mertua request nak jagakan Qimie.. bukan tak nak kasik cuma bagi aku.. marah2 juga pada anak, tapi bila dia takde rase sangat sesuatu.. dah la nanti berjauhan dengan hubby nak jauh lak dengan hubby junior.. oh sangat la tidak dapat... Lagipun aku takut nanti Qimie rase macam disisihkan.. dapat adik je terus dia macam dipinggirkan.. Tak nak la, sebab tu sekarang aku lebih suka dia rapat dengan papa dia.. Sampaikan tidur pun dulu bawah ketiak aku, sekarang ketiak papa.. sumpah tak tipu.. memang bawah ketiak papa dia.. terkekek aku kadang2 tengok anak beranak ni tido.. serupa je..

Ok la panjang lebar lak bercerita, aku nak gi surau jap lagi.. Sambil2 tu nak bace kejap blog kengkawan yang sempat... Tak tau la lepas ni sempat lagi ke tak nak jenguk blog.. Mungkin setiap jumaat je kot kalau jenguk pun huhuhu.. Bye korang.. See you..

Owh, kak izan, nak tengok gambar ker??? Takde amik gambar terbaru la kak.. takde masa huhuu.. Nanti la klu sempat saya amik gambo yer.. Bye... selamat berbuka dan selamat balik kampung pada yang balik kampung petang ni.. Sob..sob.. aku gak yang tak balik.. Huwaaaaaaaaaaaa..

p/s: Abaikan tajuk yang takde kena mengena dengan entry, sekian..


5 comments:

♥cikmOt♥ said...

fuhh panjang karangan ko kali ni...
mana gambarnya...amik la masa snap sendiri...hehehe

zura_habib said...

ari jumaat je bunga...ala update la slalu...

eima said...

seyes mmg panjang .....
Qimie meragam teruk gak ek ...
Fahim plak ok je ... siap sumbat puting kat perut aku konon nk bg adek die ... bucuk die semua dia tala ke perut aku ...

lain budak lain ragam nye .. mayb kimie kecik lagi kot ....

Nur Hawa Mohd Zin said...

salam kak...suka bace perenggan tang gurauan berkasih qimie tu...huhu...tu gurau anak jantan namanya..sabau je la..agaknya bby dalam perut pun geram jerk ngan abang dia..

jaga diri bebaik ye kak..tak sabar nak tunggu bby baru akak :)
selamat berpuasa

~aSHa~ said...

qimie jeles kot...

kampung mertua di mana? pantai timur gak ke?

berhati2 masa pulang ke kg nanti...........