Jom klik

kENgkaWAn

Tuesday, August 2, 2011

Morning!!

Selamat pagi eberibadeh!!! Camner pose semalam?? Ada yang K.O. ker?? Hahaah... aku rase mesti ramai yang rase agak lemau semalam sebelum berbuka kan..

Ermnn aku ok je semalam.. sebbaik dah training masa ganti pose bulan lepas.. so takde la melepek sangat.. Hubby semalam balik2 keje je terus terlentok atas sofa.. Penat sangat katanya... Yela, naik moto dari KL ke Shah Alam.. berpanas terik harus la lebih haus dari biasa kan..

Korang buka pose makan ape semalam?? Aku tahun ni ingat kalau boleh laa kan, tak mau beli2 kat bazar ramadhan.. jimat sket.. Bukan ape, aku ni pantang, klu pegi bazar sumer punnn aku nak.. Pastu buat alasan mengidam ahahahah... Pastu tak termakan.. bazir...

So semalam sumer masak sediri.. aku masak kari ayam kering (resepi sendiri hikhik) dengan sayur lemak kobis. Kuih aku goreng karipap ready made aku beli dari akak kat ofis aku ni.. 23biji RM9.. okla berbaloi sebab sedap.. home made katanya.. Pastu goreng baki cekodok aku tak habis goreng ahad lepas.. So dah kenyang weh!!! Jimat duit dari bazir ke bazar.. yang kengkadang tak penuhi selera langsung...

Ermnn.. actually aku bosan ni.. mengantuk sebab dok sorang2.. Akak PT tu kena ganti tempat SU kat tempat Pengarah lagi, boleh lak SU tu bagi alasan salah beli tiket.. hikhik.. mengamuk la akak PT ni..

Oklah.. tak boleh hadap lelama tenet kat sini sebab orang lalu lalang suke menjeling menjeling ku bertentang hihihih.. Kang aku kena cop SU bermasalah lak kang, tak pasal kena marked!! Ish... jangan tak tau.. dah ada SU yang kena marked sampai hampir satu mahkamah ni tau pasal dia.. Isk!! Takmo laa aku jadi cenggitu.. Adik tatotttt!! Hahahah...

11 comments:

Nana said...

semalam g bazar
ntah xreti nk bli apa
seme sama je
pastu org yg datang lg ramai dr org menjuai

eima said...

eleh dok depan pc pun salah ke ...
tak suka la klu suasana tmpt keja gitu ...

lemau smlm ?? tak pun ..pas mkn br ngantuk ...hahaha

LiErOSe~QiEmi said...

nana:
sebab tu malas nak pergi.. bersesak2 dgn perut besar, penat je lebih dapat nanti ihhihi

eima:
ermnn... SU yang dicop bermsalah tu sebab tak nak buat keje.. ngadap FB sepanjang masa weh.. sebab tu orang tak gemor...hihii... aku lak orang baru sini.. tak nak la buat hal...

haah, aku lepas settle2 kat dapur, depan sumer terus lemau.. penat weh!!

ainnoraini said...

salam ramadhan...
masak sendiri...cume beli kuih jer...

NM02 said...

bazar smlm ramai giler... dah mcm buat tawaf kekdahnye

skang dah rasa haus.. padahal minum air punyer la banyak sahur tadi.. huh

nuyui a.k.a miss NUSHA said...

alahai..masak snditri yer..

tp mmg jimat skit..

beli lauk kat luar,mmg mahal@@

LiErOSe~QiEmi said...

aini:
masak sendiri lagi sedap dari beli kat bazar kan hihihi

nm02:
hahaahah... 1st day puasa harus la ramai, cube tengok lagi 2 minggu, makin kurang la..

uit!!! dah haus??? ok esok sahur gandakan ml dari pagi tadi ek hhihi

LidaRahim said...

singgah gak smlm kat PARAM cari kuih.. Alhamdulillah tak membazir pon sbb seme licin..

eB ezrin said...

uish, ader yg mater2 ker? alhai... eB nih bos pn tau... tapi janji keje jln udah ;p

hyazz said...

wah.. rajin nye bunge..siap masak2 lagi...
kya balik keje po dah sampai lewat.. beli jer terus... nasik lak dah siap2 masak banyak masa sahur tadi...balik panaskan jer..lagi senang.. hehehe

aanie said...

x sempat nak masak..biasa g pasar ramadhan je...tp beli ala kadar je la...