Jom klik

kENgkaWAn

Monday, August 22, 2011

Ngomel2

Hai korang... heran kan aku bersiaran.. aku pun heran.. Ahahahah...

Ni kes malas nak ngadap video nak kena taip nota keterangan la ni.. Takpe, lepas rehat kang baru aku setat..

Ari ni baru minggu ke dua rupanya aku jaga bos baru.. Tapi nape ntah aku rase macam dah dekat 1 bulan aku jaga.. Hikhik.. Alhamdulillah, aku rase makin serase.. even masa 1st day aku jaga dia, dah kena teguran.. hekhek.. Normal... proses membiasakan diri namanya kan..

1st time jaga bos pempuan, biasanya orang cakap cerewet.. tapi, eh takla.. Aku rase bos aku ni lembut je, tak banyak kerenah, kecuali dia kureng suke klu ko cuti2.. Dia kurang bagi aku personal keja dia, pastu kes2 court pun aku nyer jurubahasa skit punye laaaa baik, dia tolong aku update kes bos aku. Kengkadang aku rase dia SU bos aku pun ada hheheeh sebab dia lebih tahu, bukan aku lebih tahu wowow.. kata mila... ahahahah nak jugak nyanyi2..

Tapi so far aku rase, aku still boleh manage keje2 kat court ni.. Alhamdulillah, sebab dapat kawan2 keje yang baek dan tak lokek ilmu atau pertolongan..

Cumaaaaaaaaaa 1 aku tak kenan... aku tak dapat pas untuk parking, maka, setiap pagi aku akan pecut kete umpama bawak ferarri.. Aku kena pastikan sebelum 7.30 aku dah tercongok kat tepi tasik Shah Alam tu.. Berebut parking dengan staff lain yang jugak tak dapat pas parking macam aku..

Jauhnye dari tempat park tu ke bangunan MRCB tu aku rase tak jauh mana.. kurang dari 500 meter aku rase, tapi sebab aku mengandung, aku rase jarak dia tu macam berlari 100m pecut kelelahan yang aku dapat.. Tapi dalam pada tu aku rase bagus gak untuk percepatkan proses aku bersalin..

Weh, minggu ni, ari komis dah 8 bulan 2 minggu dah aku nyer usia kandungan, aku rase perut aku fuhh semangat, tapi, nape ekk orang ofis aku cakap kecit???? Heran.. tapi yang tatahan, klu orang lalu dari belakang boleh lagi nak fewitt2 aku.. sekali diorang lintas dengan moto, pandang depan aku... terus terkedu.. Ahahaahah.. ngorat mak budak.. Ish2... Tapi aku suke, tu petanda aku leh kurus balik tu, sebab yang naik betul2 perut je la kan hahahaha... Tak sabar nak kurus.. wiu wiu... Geram tengok baju2 kecit aku yg dah tak leh nak muat tang perut huhuhu..

Gambar2 mengandung kali ni adalah tiada sebab memang mood untuk bergambar takde.. Korang tunggu la raye ni, kot2 aku ada selera nak bergambar.. ntah2 takde gak sebab takde baju raye kan.. takkan nak bergambar jugak dengan kain batik huhuhu..

Eh, dah la nak lawat blog kawan mana yg sempat, kang taip banyak tak sempat lak.. Daaaaaa...

7 comments:

Fida Ghazi said...

fiwit..fiwit..
oit mek..ai tetiba rindu kat cerun..mari rindu bersama..

Yutaka Mushimura said...

sila jaga diri wahai cik ku Bunge...woohaaa..

pastikan si kekanda anda bawak kete dengan penuh berhemah...;)

Nur Hawa Mohd Zin said...

akak mungkin kecik orangnya jadi orang tgk akak punya perut kecik tapi yang menanggung perut tu...huhu...hanya tahu macam mana berat :)

tak sabar nak tunggu 2nd baby akak :)

~aSHa~ said...

akak pun takde mood nak bergambar...ehehehee

eima said...

itu maknanye ko ngandung baby boy tu ...hikhikhik

sbb ramai kate klu baby boy dr blakang tak nampak cam ngandung..tatau la aku ....
tp kite sama doakan mana tau rezeki sepasang

LiErOSe~QiEmi said...

fida:
kak... rindu gilos ok.. sebbaik keje byk tahap gilee babas so, leh la lupekan kejap kerinduan untuk begedik bersama2 pa yg len.. Owh kawan2 cerunkuuuuuu

yutaka:
baik mr. jepunku.. oit bile nak makan nasik minyak ni?? eh salah topik lak haahah...

ello, i yg bwk kete sndri ari2, mr hubby merempit ke kl nun...

LiErOSe~QiEmi said...

hawe:
hiihhihi... tp mmg kali ni tak sebeso masa ngandung 1st baby ari tu awe..tp bagi akk, tetap beso haahahahah

ok, nanti dah besalin akak tepek gambo

asha:
kan kak... muka saya ni udoh la lesu, pucat je.. ish tak selera mak haahahah

eima:
tu laa... klu boy dah ada nama depan... aidil wajib sbb dalam bulan syawal ahahahah belakang tak tau lagi amenda nak bubuh, yg pasti bukan fitri eekekeke...