Jom klik

kENgkaWAn

Tuesday, August 2, 2011

Nota keterangan / check up

Oh bulan... enggan melayan diriku lagi.. pabilaaa.. Arrghhhh!!! Bosan menyelubungi diri aku ni.. Even keje ada je depan mata ni, tapi kalau dah tulisan susah nak diterjemah, jadik hantu mak limah la aku weiii!!! Kejap kang saksi cakap dalam bahasa Inggeris, jap kang bahasa melayu, jap kang campur2.. Rojak weh!!! Pening!!!

Esok boleh balik awal.. Yey!!!!! Esok petang ada check up mengandung.. Risau gak ni sebab dah dekat 1 bulan aku tak makan ubat.. kang tentiba HB rendah, matik aku.. Malam ni harus kena makan ubat iron ape ntah tu dengan obimin.. Huhuhu.. dasar anak eh, ibu degil aku ni.. Malas la weh, sebab aturan makan dia 2 jam selepas or sebelum makan.. mana nak ingat..

Rasanye pose tahun ni terpaksa tuang sehari.. next week la, kena minum air gula lagi sekali.. Ari tu dah minum dah bulan Julai ari tu.. ok je result dia, sekali nurse cakap, kena minum 2 kali yer dik.. Adeiiii.. Sebbaik cucuk kancing gigi sekali je.. Sakit weh kena cucuk tu... 2 hari gak la baru ilang kesan dia..

Balik ni harap2 tak jem.. Aku nak guna laluan biasa sebab nak kena isi minyak, ni gara sangkut dalam jem masa gi Mydin Mall USJ Ahad lepas la ni.. Gile banyak kete apa lagi orang.. Aduiii berlaga2 ponggong gayenye.. Sebbaik dapat parking dekat, idok la sakit sangat kaki aku... Biasa sebelum 5.30 dah boleh sampai rumah pengasuh sebab lalu LKSA, 60sen je pun tapi jimat tang minyak, bek aku pilih 60sen dari abis minyak gara2 banyak tekan brek sebab jem kan..

Nak balik kampung sangat2 rase nih... Hubby ada kelas every weekend so kena laa bersabo.. Tahun depan dah abis... tu pun anak kedua dah nak masuk setahun kot..

Kla.. kena habiskan taip nota keterangan ni.. aku tengok fail datang pulak lagi 2..ermnnn selagi blum masuk high court kena la aku taip dulu.. Hailaaa bila laa surat nak sampai ni..

Owh, selamat berbuka yer korang.. sabar.. dah tak lama ada lagi kurang lebih 3 jam 30 minit je pun..

6 comments:

eima said...

ko dah tak mkn sebulan vitamin tu .. makaih ..kesian baby ...

LiErOSe~QiEmi said...

ko makan ari2 ke manje?? bagusnye.. dulu anak 1st memang ari2 aku makan.. yg 2nd ni 'rajin' terlebih.. huhuhu.. susu pun aku jarang amik weh.. cian kan baby aku ni.. tapi baby aku ni beso manje.. doc kata masa buat scan last month tu yg buat aku tuang2 makan ubat tu..

tgk perut aku sekarang dah la.. 3 kali ganda perut ko manje wehh

Amy Syaquena said...

seronok je dengar orang mengandung nie , nak mencelah pun x pandai huhu , doakan lah semoga apa yang amy hajatkan tercapai.doa ibu mengandung mane tau masin hehe..

LiErOSe~QiEmi said...

amy.. baek, sekarang jugak bunga doakan.. taip terus sini biar ada yang bace pun kira sama2 doakan..

Ya Allah, Kau makbulkanlah hajat Amy Syaquena nan satu itu, hanya Kau yang Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui segala keluh kesah hambamu.. Amin..

harap2 doa ibu mengandung di bulan mulia ni diperkenankan Allah.. Amin..

Ulam Kerdas said...

ko kene minum air gula nape ye? hiuhi..ms aku preggy dlu mmg xleh langsung mkn ubat tu. aku duk keje muntah jer. then aku btau doc, die sajes aku minum susu. so bile da minum susu xyah la mkn ubat kan.hehe..lega la skit.

Selamat berpose bunga. dulu aku ponteng 5 ari sbb berat aku x naik2.hihi

miss wanie said...

semoga baby akak sihat :))
jaga kesihatan yer:)))