Jom klik

kENgkaWAn

Monday, September 19, 2011

Entry panjang lagi...

Alhamdulillah... selesai suda keje yang aku dok tangguh2 dari sebelum raye tu.. Dah bawak masuk bilik Hakim dah untuk dibuat ground ekeekek.. pastu tunggu je lawyer kutip wiu wiu.... mata aku dah ada tanda RM..RM dah ni..

Ok, minggu ni dah nak masuk minggu ke 38 aku bawak perut ni.. tak larat okeh, sangat2 tak larat.. Muka aku ni dah sembap, kaki dah mula rase tak muat nak sarung selipa.. jalan jauh skit dah mengah, makan tak boleh banyak, kena skit2 je.. Tapi tiap kali makan harus terus ke tandas.. memang takde dia nak simpan makanan2 tu dalam perut aku sangat..

Duduk pun dah macam tak senonoh, terkangkang je sebab perut dah berat sangat.. kalau orang pandang aku berjalan, mesti pastu mata tertancap kat perut aku, pastu dok bisik sesama diorang... bukan la aku cakap diorang mengata.. tapi berkata sesuatu pasal perut aku... Tak padan dengan tuan perutnye.. yeee aku tau..tu yang sokmo aku dengar kat telinga ni...

Tiap kali berdua je dengan baby aku ni, mesti aku cakap dengan dia, baby nak tunggu apa lagi.. takkan nak tunggu abis sume open house mama pergi baru nak kuar.. cian aaa kat mama tak larat dah nak nanggung senak.. yerr senak terlalu kerap sekarang.. kadang dah rase dia nak cari jalan kuar.. tapi perut aku tinggi lagi, belum jatuh.. kata kawan2 aku, ko ni... dah belum masa, acane dia nak kuar.. tapi dah 9 bulan.. dah matang dah baby kan.. dah leh kuar dengan selamat dah kan.. Insyaallah.. maksud aku bukan tahap pra matang dah la kan..

Ni, lusa aku nak jumpa pakar, dia nak cek kandungan aku.. Ari tu masa 33 ke 34 minggu kan katanya besar baby dalam perut aku ni, so dia nak tengok la klu betul besar, then 21hb tu gak maybe aku kena paksa bersalin, klu berat still normal, then just wait until 2 Oktober, if takde tanda gak tetap aku kena paksa bersalin sebab sejarah kencing manis aku sebelum ni kan...

Tapi, nak mintak surat dengan doktor, aku nak amik cuti awal 1 minggu dari due date.. tak larat dah nak drive g keje.. rela aku cuti & malas nak fikir apa pendapat bos aku.. Dia pun penah bersalin, mesti faham kot situasi aku lagi pun pengganti aku pun dah ada dah ni...

Ingat minggu ni nak balik terus kampung, tapi hubby lak buat drama, katanya dah tak sabar nak tinggalkan dia ke.. adessss!!! Menusuk qolbu betul itu ayat.. Hubby je yang tak tau, betapa aku tak leh berjauhan dengan dia.. cuma ye la masa2 akhir ni la aku nak makan masakan mak aku.. nnt memang la makan masakan mak, tapi dalam mode pantang.. harus la itu, ini tak leh nak request kecuali nasi panas dengan ikan bakar gumpal dengan lada itam.. tu sajork!!

Tapi, sebab sayang kat hubby, baekkk adinda menurut perintah.. so mulai senin depan aku dok la kat rumah je kot nunggu masa.. klu tak nak kuar gak Jumaat tu tetap aku balik Kontan... Dah tak mo kuar kat Klang tak pela.. kita balik kontan jela.. Gitu kekdahnye ekekeekek...

Eh, dah nak abis rehat, harus settle ape yang patut, kang bos panggil susah lak kang... Owh, Sabtu ni open house rumah boss... Nyum3... Aku tengok dah menu dia.. wiu... bisa menciurkannnnnn... hihihih...

Ok, jumpa lagi....

7 comments:

♥cikmOt♥ said...

akak pun nak cuti awal jugak ni...hehe

eima said...

hopefully semua nye selamatnye bunga....

MRS. K said...

semangat! semangat! makan selagi boleh.hehehe...

LiErOSe~QiEmi said...

cikmot:
oit2... takde pengganti lagi, tak leh cuti kak hahahaahah

LiErOSe~QiEmi said...

eima:
ko doakan aku, aku doakan ko... aminn.. ntah2 ko dulu besalin sebelum aku.. ko pun baby dah elok dok kat laluan dia dah kan...

LiErOSe~QiEmi said...

Mrs. K:
tiap2 minggu open house k.. tak larat nak makan dah aku rase, rela makan nasi dgn ikan bakar dgn lada itam je lani.... sbb tak sabar nak besalin hahaahah

hyazz said...

hari nak bersalin pon masih sempat nge... makan jer lah ape yg nak dimakan... bersalin sok pantang ler...haha