Jom klik

kENgkaWAn

Thursday, September 22, 2011

Gaji tak masuk.. sob..sob...

Tekejut boboy tau.. bilamana suh hubby cek akaun cimpeng gaji tak masuk..

Zrasssss!!!! Terus pucat muke ekekek.. ternyata telahan aku benar belaka... Semalam cek slip gaji online, slip takde untuk bulan September.. Memang tak sedap ati dah aku.. So mintak hubby cekkan masuk ke tak.. Sahih tinggal RM400 je.. OMG..MOG OAG...

Call ofis lama, mintak akak tu explain, owh, ofis baru aku buat ek.. Tapi nape tadi masa aku kat ofis baru masa mintak GL untuk masuk Hospital minggu depan, akak tu cakap ofis lama buat.. Matiiiiiii!!!

Berdesuppp call kewangan ofis baru lak.. Owh, puan dari High Court ke? Baru masuk.. Ooo puan akan dapat hujung bulan ni gaji sebab kita buat separate akaun.. Oooo lagu tu.. Bakpo la dok royat kat ambo awal2... riso ambe haahahah...

Ok, so kesimpulannye, pekeje gomen dah enjoy gaji tuk bulan September minggu ni, tapi aku minggu depan baru masyuk.. Takpeee nanti korang dah tade duit, aku lak yang jadik pacik kayooo, eh macik kayo ahahaahah...

p/s: Meh laaa korang jenguk aku kat HTAR 1 or 2 Oct ni... Kompem aku ada kat wad kelas 2 tempat orang bersalin or tgu turn nak bersalin ekekekeke... Tak sabo dah ni nak perut kempis, rindu nak tido meniarap..Huhuh...

8 comments:

Tukang Karut said...

eh? dah gaji ke?

Fida Ghazi said...

kekekeke..tak menahan rindu nak tido meniarap!!

Yutaka Mushimura said...

sila jaga dirik..:)

zura_habib said...

yeay bunga kayo...
eh tibe2 hihi

eima said...

woi dlm pantang mana ade org tido meniarap .... betas kang .....

hyazz said...

hahaha...ok lah tu...elok elok gaji dah bersalin ko yer... btw..selamat menyambut baby baru ek

LiErOSe~QiEmi said...

tk:
seee tu tandanya menjadi engineer adalah kaye.. sebab gaji dah masuk pun tak sedar... dui berkepuk dlm bank la katakan... huhuu

fida:
mesti la kak.. asik kena mengiring tak pun baring... tak syiokkkk ahahahah

yutaka:
baik en. Jepun haahaha

LiErOSe~QiEmi said...

zura:
kaye???? huhuhu RM240 kena potong.. elaun PA masa bersalin ari tu.. sob..sob...

eima:
bukan la masa pantang.. lepas abis pantang la weh.. mana berani aku nk tindih luke.. sakit wehhh

hyazz:
haaa tu la pasal... hihihih mekacih atas doa