Jom klik

kENgkaWAn

Wednesday, September 21, 2011

Result lepas jumpa pakar

Salam semua... pe habaq?? Baik ka semua??

Owh, mood sangat ceria hari ni.. dah berazam tak mo stress2 mikir bila baby nak kuar... So kena ceria supaya baby pun tak takot nak kuar ekekekek...

Pagi tadi kol 8 dah sampai HTAR, tapi sebab cari parking kol 8.15pagi gak baru dapat amik nombor.. Lama gilak weh nak kena beratur jumpa pakar ni erk... 3,4 kali aku kena kuar masuk bilik sebab ramai sangat patient.

Tadi yang incharge doktor lelaki cina, baik weh. Cakap pun baik je dengan aku.. tapi yang scan aku Doc pempuan.. ceh kerek gile.. Mementang ko ni pakar, aku tanya soalan baby aku ok pun ko tak leh nak jawab ker??? Nyampah ok.. tapi takpe... aku anggap je dia tak dengar soalan aku.. Tapi yang aku heran, dia ni sebagai pakar, tapi tanya soalan kat aku.. you rase mana besar yang sebelum ni ke yang ni besar (baby)... Mana aaaa aku tau.. len la baru je semalam aku pregnant kan si Qimie tu.. yer la aku ingat.. yang aku ingat masa Qimie air banyak, baby normal je..

Ok, then resultnye...

1. Baby normal
2. Kepala cun masih ke bawah tapi tak mo masuk saluran dia lagi.. mean, still tinggi...
3. Air ketuban ok, 10 point berapa ntah aku pun tak ingat.. tapi normal..
4. Berat baby dah 3.4kg.. haaaaaa matik aku nak neran nanti.. Qimie yang 3.3kg punnnnn jenuh...
5. Dah dapat surat untuk admit spital 1 Oktober ni kalau baby masih tak mo kuar... 2 Oktober wajib bersalin.. secara paksa...
6. Masih belum dapat tau ape jantina.. sebab baby cakap nak buat mama dengan papa surpriseee!!!

So, keputusan aku untuk balik kampung awal adalah tak jadik... Memandangkan dah sumer data aku dah ada kat HTAR tu.. maka redhakan jela bersalin kat situ.. Bukan taknak cuma telinga aku dah banyak dimomokkan dengan kes2 tak best kat spital tu.. Tapi aku harap aku bukan salah satu mangsa kecuaian apa2 kat situ...

Lagipun tak semua patient dapat layanan tak memuaskan dari HTAR kan.. ada je jiran aku yang citer dia dapat layanan baik dari staff kat sana.. Cumanya yang tak best adalah suami tak dibenarkan teman isteri masa bersalin kan.. Ermnn.. takpela, mungkin takde rezeki hubby nak tengok 2nd baby ni kuar.. Kira 2nd baby ni nanti tough la skit kan.. sebab kuar tanpa bantuan papa haahahah...

Ok, surat untuk aku mintak cuti bersalin awal dari due date pun aku dah dapat dari doktor HTAR tadi dan borang permohonan cuti tu pun dah dapat kelulusan dari boss aku.. Eh sape cakap hakim ni garang dan tak bertimbang rasa, tak semua laaa.. Buktinya Hakim aku baik je, dia sign je.. yela dia pempuan, dia pun pernah rasa ape yang aku rase haahaha... Yeke??? Alasan aku nak cuti awal sebab dah tak larat nak drive... ok ke??? Ekekeekk...

Cumanya bos aku tanya, sempat ker pergi open house dia... Harus la sempat boss sebab baby pun still kat atas, tak turun pun lagi.. klu dah turun pun amik masa dia nak kuar, ni kan plak yang belum turun kan... Eheeheheh...

So... minggu ni keje aku makan.. makan... makan yeeeeehaaaa.... Esok malam makan kat rumah abang ipo, hari jumaat kat kompleks Mahkamah... Sabtu rumah boss & taman aku.. Ahad... errrr belum ada dalam jadual.. Tu rumah Zura blogger pun ada jemput... tapi takut tak jumpa rumah lak nak gi kat Putrajaya tu.. dah la tiap kali pergi kami sesat ekekekek...

Takpela.. aku rase memang baby ni nak suh mama dia makan puas2 kot sebab lepas tu kena pantang lama aahahah... Baikla nak... mama turutkan kehendak kamu, janji kamu sihat2 je dalam perut mama ok sayang . (",)

11 comments:

Fida Ghazi said...

makan puas2 dulu..baby pon nak makan puas2 dulu..kang dah kuar asik sumbat susu je..bosan tau!

eima said...

takut gak aku kes terbaru yg baby muka lebam tu ...

hopefully semua nye selamat ye ...

Mamachia said...

makan jangan x makan...pasni kena pantang hehhee..

Tukang Karut said...

ingat2 sikit makan tu...

Tukang Karut said...

ingat2 sikit makan tu...

LidaRahim said...

bb tak puas raya lagi tu... hehe

selamat meneran nanti.. semoga bertabah dlm labor room tu sesorang yer.. u can do it!

LiErOSe~QiEmi said...

fida:
bagus la acik fida ni.. memahami perasaan saya.. kata baby dalam perut ni ekekekek

eima:
aku ada bace... yg tu kena operate kan.. ermnnn mudah2an turn aku nnt sume doktor yang baik gile & nurse yang sangat berpengalaman yang in charge ... hhuhuhu

LiErOSe~QiEmi said...

mamachia:
baikkkkk saya akan makan dan makan dan makan..

tukang karut:
eh, dia pun makan masa jamuan kat cerun tak igt dunia..

oitt.. igt sikit, majlis dh tak lama dah tu.... haahaha

Lida:
kak... saya akan cuba bertabah...sob..sob...sobbbb arrrgghhhhhh!!!!

zura_habib said...

dtg jgn xdtg..lau nk merasa air tgn my mum msk nasi dagang,laksam dll mari ler...

eLYies said...

bunga..dah nak bersalin ke?? kejap je rasa kamoo peknen..hehehe...tak sabar nak tgk baby bunga..mungkin gegurl!!

LiErOSe~QiEmi said...

zura:
sedapnyeeee menu... macam nak datang tp.. tak tau jalan la zura.. senang ke nak ke rumah kamu???

elyies:
kejap akak rase?? hikhik.. saya yang membawak ni rase aduiiii lambatanyeeee hihihihi...

amin.. tak kisah la kak gegurl ke boboy, janji senang nak teran nanti ahahah