Jom klik

kENgkaWAn

Wednesday, December 28, 2011

Kecelaruan minda

Yer.. aku rase minda aku tengah bercelaru.. pastu nak bagitau sape tak leh makanya aku dari pagi tadi dok post kat fb macam2... Sebab pagi tadi takleh buka blog.. sekali rehat ni... tadaaaa yeyyyyy hepiiii dah boleh buka maka leh buat luahan perasaan kat sini...

Semalam, baby Eqal buat pasal pulak.. tak mau tido dalam katil baby nak suh orang pegang je.. Aku dah serba salah kat ofis ni hah.. Pengasuh dia aka biras aku dah macam nak angkat bendera putih dengan karenah si baby Eqal.. Yela, dia pun ada baby kecit nak jaga.. ok la tak kecit daa 1tahun setengah tapi masih perlukan perhatian dia kan.. Tapi bila Eqal buat perangan ape pun pengasuh tak leh buat, asik nak pangku dia je..

Then, bila aku balik semalam, amik si abang, awal2 abang dia dah tanya mana papa, pastu mana baby.. Sayang sangat kat baby, tapi klu bab buli adik buli semacam..

Dah amik Eqal, buh dalam bakul dia ok lagi, baru 100meter aku gerak, aku tegur "Eqalll" huwaaaaaaaaa!!!!! Melalakk macam ape ntah!! Marah gamaknye aku tinggalkan dia dengan orang len. Yela 3 bulan dok bau aku je, tentiba bau orang len. Qimie dulu dengan aku 43 hari je. Hari ke 44 aku masuk keje dah sebab amik cuti awal tapi babynyer kuar lambat..

Balik pasal tadi, si Eqal ni, melalak bukan nangis tau, melalak kuat gila sampai kami masuk rumah. Dah masuk tu aku letak lak dia atas sofa sebab nak tutup pagar.. Melalak balik marah sebab kena letak. Sudahnye aku pujuk dengan susu badan dia minum skit, pastu merajuk, bebel-bebel pastu marah melalak lagi.. Ada dekat 30 minit gak aku nak pujuk dia semalam.. Yela baru je nak lelap mata, si Abang Qimie lak pasal notebook anggry bird dia.. "now u know ur abc, come and sing with me..".. sambung melalak la adik, tidor terganggu.

Sudahnye 6.30 petang adik dia tido, si abang dekat kol 7 gak la lena lepas minum susu.

Tengok la si adik ni ha... Kat rumah pengasuh tido 1 jam je, mye perubahan suasana kot...
Tido peluk tilam sendiri.. rindu bau tilam dia kot ahaahah...

Si abang ni pun, sedar tak sedar dalam kol 10, tu pun sebab buas sangat sampai jatuh katil.. Sebbaik jatuh atas tikar kayu, idok la sakit sangat..

Gambo zoom out bua buah ati pengarang jantung papa & mama.. Terbongkang tidonyeee..

Makanya.. hari ni aku rase tak bermaya sebab semalam kes yang sama masa hanto Qimie jadik balik... Eh aku dah cite ke blom ek?? Kes ape?? Tak nak dihanto ke rumah pengasuh.

Tau ape dia cakap kat aku pagi tadi
Mama nak gi keje?
Ye mama keje sayang
Ala.. mama tinggal Qimie la ni, macamana ni.. kenapa mama tinggal Qimie..
Mama keje Qimie dok dengan mama Lina yer, sana ada abang K..
Taknak la, Qimie dok umah, qimie dok umah je...

Adeiiii.. susah orang dah pandai cakap ni. Tadi dia cakap tak nak gi rumah pengasuh dia, nak dok rumah paklong dengan adik. Pastu dah sampai tak nak gak, dia dah kuar, masuk balik kete.. Then aku maju ke depan stop depan rumah pengasuh dia. Berkeras tak nak kuar. Aku umpan ajak gi taman, baru nak kuar. Tapiii bila aku melencong nak masuk rumah pengasuh dia, terus dia melalak siap duduk atas tar tak nak masuk. Sampaikan aku kena dukung dia..

Korang bayangkan aku yang operate ni angkat budak 13kg.. Aduiii rase macam ngilu kat tempat jahit... Tu yang buat aku sakit2 badan, ngantuk2 gak ni.. Aduiii la... Sebbaik esok dapat cuti, tq bos sebab luluskan...

2 putera tercinta mama papa @ MAH
Muhammad Airel Hakimi & Muhammad Arief Haiqal...

p/s: Bos cakap ai kurus.. hikhik.. bos tak tau, klu pegi ofis lama ni kena kutuk cakap gemuk tau bos.. dulu masuk sini time mengandung.. memang la nampak kurus bila da takde perut di depan tapi depa tak tau dulu ai cutting model*mode perasan tak sudah* hahaahha

4 comments:

Anonymous said...

follow ur blog dr u start preg. yg 2nd....

story mory ar ckit 'PENGALAMAN BERSALIN'

sharing is caring...hehe

LiErOSe~QiEmi said...

Anoy:
terharu gitu ada yg ikut blog ni hikhik.. nak sgt cite.. mybe nxt week ek share.. sbb esk nak cuti, luse pun nk cuti..

eerrr... tgh mengandung gak ker ni?? hihihi... ke just nk kutip pengalaman.. takpe nnt sy share erk

Eda Latiff said...

comeynye baby bunga...peluk cium skit...hehe

LiErOSe~QiEmi said...

Eda:
hihihi... nnt bunga tlg peluk cium bg pihak yer hihihi