Jom klik

kENgkaWAn

Monday, January 31, 2011

Anak teruna ku nan sorang

Korang tengok la apa anak bujang aku buat lepas dia usai buat cabutan undi GA tu.
Ni pun kira ok lagi tau.. Lepas aku balik dari toilet, penuh 1 ruang tamu dengan kertas tu.. Arrgghhh stress mama kamu ni Qimie!!!!

******

Ok ni lak pasal dia tolong aku ngemas dengan packing barang untuk pindah rumah...Boleh pulak dia main nyorok2 dalam kotak tu... aiiihhhh!!!... Main sorang2 takpe..ni dengan aku2 sekali kena tolak kotak tu, kengkonon dia naik kete.. adeiii..
********

Ni lak gambar kat rumah baru.. Nangis tak stop sebab takut kat uncle pasang ekon.. adehh!!!

Bila laa nak matured sayang??? Dengan sumer orang baru tengok pun dah nanges2, takot.. Camne mama nak hantar gi rumah baby sitter baru ni???? Alahaiiii~

Senarai nama pemenang GA Lieroseqimie

Salam semua, sori korang lambat up senarai pemenang GA. Pagi2 lagi dah sebok book tiket, hotel & kete untuk pegawai2 pegi Sandakan. Ada tanah runtuh kan kat Bandar Ramai-Ramai, Sandakan nun.

Ok2, mesti semua dah tak sabar kan..

Mula2 tunjuk dulu gambar mangkuk hikmat yang ada no2 korang.. Jeng3..
Pastu muka tukang cabut undian..
Korang tengok betapa tekun dia cabut satu2 kertas.. aku ingat dia amik sekali sauk segenggam penumbuk.. rupanye cermat gak anak aku ni.. Dia bagi kat aku satu2.. ihihhiih.. Pandai anak mama..
Sama sebok nak buka kertas tu..
So keputusannya...
Tak nampak??
Ok tengok yang ni..
Brooch aku dah susun ikot yang mana cantik kat mata aku... 1 sampai 10... Yang no 11 tu untuk peserta pertama yang join GA ni..
So keputusannya:
Tempat pertama:

Tempat kedua:
No. 91. fa10
Tempat ketiga:
Ke-4:
No. 4. Myra Jay
Ke-5:
No. 154. azryNaiN
Ke-6:
Ke-7:
Ke-8:
Ke-9:
No. 38. nurkass
Ke-10:
So tahniah kepada semua pemenang.. Sila emelkan nama, alamat, no tepon pada saya ye ke emel flower_lie2003@yahoo.com. Semua hadiah akan diposkan selepas tahun baru cina.
Thanks all sudi meriahkan GA bunga...

Sunday, January 30, 2011

Merapu lagi

Salam Ahad sumer.. Eh, dah bangun blom ni? Ke masih lena diulit mimpi ni? Almaklum hujan tak stop2 ni kan..

Aku baru je on pc ni. Bosan ngadap tv.. Yela, astro dah pindah ke rumah baru, ni ngadap tv lama yang gambar ada jap takde.. dengar sore je.. Sakit mata woh. Nak gi rumah baru kemas2 pun takde ape nak kemas, blom pindah barang kan.

Esok hubby dah balik, sonok gile. Ada la tukang dengar aku membebel.. Ni nak bebel kat Qimie, bukan dia faham pun.. Tak sabar nak buat sesi luahan hati.. lama peram citer2 sepanjang minggu. Nak sembang tepon pun, masa terhad, yela kusus kan pagi sampai malam.

Owh, tak sangka pagi tadi hubby call, katanya dia deklamasikan gurindam masa malam mesra malam tadi. Hikhik.. bukan ape, dia tu pemalu, bila dia yang sampaikan ape2 kat pentas, aku rase bangga la sebab dia berjaya kikis sikit demi sikit perasaan malu dia. Owh, tahniah gak pada kumpulan dia sebab menang persembahan terbaik aka juara malam tadi.

Eh, melodi dah stat.. Bye..

Saturday, January 29, 2011

Keputusan pemenang dah ada ditangan, tapi...

OK, baru je siap buat undian eh, undian ke perkataan yang sesuai?? En. Qimie tochek tadi baru je membuat cabutan pemenang brooch Sabah tu.

So, ada 10 pemenang ok. BUnga cuma boleh bagi klu, kebanyakannye ada no 4 dengan 7.. dan 1 no sama je... Haaa... so sape yang rase nombor dia ada 7 or 4 siap sedia ok. Mana tau tuah anda..

Isnin baru umum berserta gambar okeh!! Tungguuu....

Friday, January 28, 2011

Ralat GA

Korang... sori... rasenye tak leh la nak umumkan pemenang esok.. Rumah ni takde kabel nak letak gambar.. Kang aku umum pemenang tanpa letak gambar time si qimie tengah pilih pemenang kang.. cam tak adil lak..

So, promise... Isnin ni, 31 Januari 2011, aku umumkan pemenang.. Bole ye?? Promise pagi2, aku sampai terus aku upload gambar.. terus umum pemenang..

Soriiii erk kat semua peserta.. Huhu..

Tutup sudah GA Lieroseqimie

Hai semua. Maaf lambat update senarai akhir peserta GA. Sebok sangat pagi tadi pergi amik borang keluar kuarters & bayar saman polis.. Huhuh. melayang lagi RM150.. nangesss...

Ok, secara rasmi GA bunga dah berakhir pada pukul 12.00 tengahari tadi ye. So, insyaallah nanti bunga akan mintak si tochek qimi untuk buat cabutan undian..

Sebab korang bagi sambutan yang sangat2 menggumbirakan hati bunga & jugak sebab bunga tak sempat nak terjah semua blog. maka bunga akan bagi keronsang tu pada 10 orang yang bertuah. Tapi, keronsang tu akan bunga tag siap2 1-10 so sape dapat cabutan pertama sampai 10 akan dapat warna keronsang berdasarkan tag ye..

Owh ye, niat dihati memang nak bagi hadiah special pada peserta pertama yang join contest ni so otomatik dapat la pada Deelira.. Ni bukan sebab Deelira ni kawan baik, tapi memang niat awal cenggitu ye kawan2.. Weh ko mintak putih pink kan??? Ok laaa, sebab ko kawan aku, aku kasik... Hahahaha.. berat sebelah betul laa..

OK, malam ni akan dibuat cabutan.. Errr tu pun kalau bunga tak penat nak basuh rumah sekejap lagi ek.. Semalam dah tonyoh hak mana kotor, ari ni nak letak asid, bagi kuar daki plak.. Adeh, leceh..

Ok, esok pemenang diumumkan ok. Stay tuned!!!

Senarai nama peserta Lieroseqimie 1st Giveaway

Korang, meh la check nama korang kat sini ye. Kalau bunga tulis ID name je tu maknanye peserta tu tinggalkan komen je. Kalau ada link maknanye buat entry je.

Tapi kalau ada dua2 maknanye ada tinggalkan komen kat entry bunga & ada buat entry di blog sendiri. Uishhh macam belit je ayat kan..

Susunan nombor adalah berdasarkan sape yang komen dulu. Sekian.

Owh, kalau takde nama korang, tapi korang dah buat ikut syarat, bagitau balik erk! TQ. Btw, tinggal lagi 2 hari untuk GA ni berakhir.. Cepat semak korang... =)

Senarai nama peserta:

1. deelira@deeliraz

2. http://deeliraz.blogspot.com/2011/01/1st-ga-bunga.html

3. http://shahzurahabib.blogspot.com/2011/01/harusla-kerongsang-sabah-jadi-pilihan.html

4. Myra Jay

5. http://mairasukacgl.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

6. ciK mOt ©™

7. Fadzillah Kamarudin

8. http://fadzillah-kamarudin.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

9. http://nanamrul-contest.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

10. Hantu Ulam

11. http://lailavi.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

12. aLL abOut famiLy

13. ejaMaria

14. axelida

15. Cute MuM

16. http://mamiuyuncontest.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

17. zaikulim

18. http://zaiikulim.blogspot.com/2011/01/harusla-kerongsang-sabah-menjadi.html

19. eima

20. Farhana

21. http://kasihfarhana.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

22. Fida Ghazi

23. ~sUsUMaSaM~

24. http://luchiakiera.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

25. pago"

26. http://nakmenanghadiah.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

27. http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

28. MRS. K

29. eLYies

30. ayuselalu

31. http://ayuayu101.blogspot.com/2011/01/haruslah-keronsang-sabah-jadi-pilihan.html

32. http://ibuhadif.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

33. SitiDarna

34. http://kasih-ibu-arif.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

35. http://eima-contest.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

36. Ayuni

37. http://ilahihediya.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

38. nurkass

39. mrs_zura

40. Huda

41. http://lovecontestverymuch.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

42. The Giveawaystuff

43. http://thegiveawaystuff.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

44. ♥♥azatiesayang ♥♥

45. http://azatiesayang-contest.blogspot.com/2011/01/1st-giveway-dari-lieroseqiemi.html

46. http://bjmmandcontest.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

47. .:mama dhia:.

48. http://sayangyana.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

49. Izzatul Iman

50. http://whatrudoin-gaentries.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

51. Ibu Ayra

52. http://rosrusli-contest.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

53. cempakakuning

54. http://cempakakuningku.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

55. taufidris

56. http://taufidris.blogspot.com/2011/01/harusla-keronsang-sabah-jadi-pilihan.html

57. umiliza989

58. http://norliza989.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

59. kakngah

60. http://gengggkapak.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html?

61. CuteMummy

62. http://rinna57.blogspot.com/2011/01/harusla-keronsang-sabah-jadi-pilihan.html

63. nadiah

64. http://nettskerepek.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

65. http://buahkerdasbusuk.blogspot.com/2011/01/harusla-kerongsang-sabah-menjadi.html

66. http://bambam-addicted.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

67. Nana

68. Eda

69. LyanaSyaZam

70. http://adik-abang.blogspot.com/2011/01/1st-giveway-dari-lieroseqiemi.html

71. http://ilovecontestblog.com/2011/01/19/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi/

72. Nadiah Sidek

73. http://mycontestzone.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

74. ♥♥LiSsA♥♥

75. http://lisaafhacontest.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

76. Mama Zharfan

77. http://suzie284contest.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

78. tiefazatie

79. http://tiefazatie.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

80. nEa FleriDa / nIL

81. http://neaflerida.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

82. Ms and Mr Red Ribbon

83. izan cute

84. http://izancute.blogspot.com/2011/01/harus-la-keronsang-sabah-jadi-pilihan.html

85. shera haifa

86. http://kontestaje.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

87. Qard91

88. http://qard91.blogspot.com/2011/01/haruslah-keronsang-sabah-jadi-pilihan.html

89. juniza

90. http://blogjuniza.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

91. fa10

92. http://fa10-sekadarmencuba.blogspot.com/2011/01/1st-ga-dari-lieroseqiemi.html

93. http://haycontest.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

94. cikpuanhady

95. http://myapeapeaje.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

96. NoRMa aZurA iSMaiL

97. http://lifezheartyz.blogspot.com/2011/01/ga-haruslah-keronsang-dari-sabah.html

98. N@di@

99. http://nadiacontest.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

100. EraWaTiE

101. http://erawatie18.blogspot.com/2011/01/harusla-keronsang-sabah-jadi-pilihan.html

102. nanakimie

103. http://nanakimie.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

104. aznain

105. http://contestcontest.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

106. syakila

107. http://nurnuha-syakila.blogspot.com/2011/01/harus-la-keronsang-sabah-jadi-pilihan.html

108. azleen

109. http://lovelygiveaway.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

110. Ogy

111. http://ogy2112.blogspot.com/2011/01/harus-la-keronsang-sabah-jadi-pilihan.html

112. lurun nauzzi namzar

113. http://suhadarazman.blogspot.com/2011/01/harusla-keronsang-sabah-jadi-pilihan.html

114. transformed housewife

115. http://crazyabtcontests.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

116. shidasyakirin

117. http://loveblogcontest.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

118. eb ezrin2

119. http://mamaaerishtwo.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

120. rosilah

121. http://rosilahi.blogspot.com/2011/01/harus-la-keronsang-sabah-jadi-pilihan.html

122. hadina

123. http://contestsanasini.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

124. leen

125. http://emmileen.blogspot.com/2011/01/harusla-kerongsang-sabah-jadi-pilihan.html

126. imanmom

127. http://tungkukayu.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

128. segalanyer kuterima...

129. http://segalanyerkuterima.blogspot.com/2011/01/harusla-kerongsang-sabah-jadi-pilihan.html

130. SyUhAdA

131. http://syu90contest.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

132. Zalina

133. http://usharapa.blogspot.com/2011/01/harusla-keronsang-sabah-jadi-pilihan.html

134. nadratul

135. http://contestcontestcontest.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

136. inasepi

137. http://inasepi.blogspot.com/2011/01/haruslah-keronsang-sabah-jadi-pilihan.html

138. Nur Ezzat

139. http://nurezzattie.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

140. aanie

141. http://aanie.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

142. m!sZ zAL!nA

143. http://miszalina.blogspot.com/2011/01/haruslah-kerongsang-sabah-jd-pilihan.html

144. aina yg gilo pepel

145. http://purplecrazz.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

146. cikanna

147. http://seindahfarhana.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemig.html

148. sarah

149. http://sarah-rinduselalu.blogspot.com/2011/01/harusla-keronsang-sabah-jadi-pilihan.html

150. SoFiaHB

151. http://sofiah-andaikutahu.blogspot.com/2011/01/haruslah-keronsang-sabah-jadi-pilihan.html

152. puan nina

153. http://puannina.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

154. azryNaiN

155. http://azrynain.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

156. Imaan09

157. http://imaanlucky09.blogspot.com/2011/01/harusla-keronsang-sabah-jadi-pilihan.html

158. http://chinky-winky.blogspot.com/2011/01/haruslah-kerongsang-sabah-jadi-pilihan.html

159. ..m@m@ T0meLL..

160. http://belogmamatomel.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

161. LyNn'Azlina

162. http://lieroseqiemi.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

163. Miss Mucuk !

164. http://mizzchenta91.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

165. AROL DSHW

166. http://arolgiveaway.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

167. Pembawa_Wacana

168. z.u.n.a.i.d.a

169. anin

170. http://seindahbayu.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

171. amyeryn

172. ShAfiEYkA

http://shafieykaeika.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

173. ironmax

174. http://akudandunia-ironmax.blogspot.com/2011/01/harusla-keronsang-sabah-jadi-pilihan.html

175. DiNaZ

176. http://nazariahmohdmurad.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

177. eT

178. http://sukasukimain2.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

179. intan azuzarina

180. http://intanazuza.blogspot.com/2011/01/1st-ga-dari-lieroseqiemi.html

181. adianiez AIDA

182. Admin

183. http://mayablogspace.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

184. miera momo chan

185. http://mieramomochan.blogspot.com/2011/01/1st-giveaway-dari-lieroseqiemi.html

186. rafolian::::~

187. http://rafoliancontest.blogspot.com/2011/01/giveaway.html

**update**


Thanks to all.

p/s: Masih kebizian.. nanti bunga follow balik ek semua yang follow bunga.. tapi take time skit yer. Sori..