Jom klik

kENgkaWAn

Wednesday, July 13, 2011

Pening.. tulunnnn!!!

Kepala tengah denyut2... pening baca tulisan Hakim ni.. dari tengahari semalam sampai tengahari ni aku baru boleh taip 13 muka surat... kalau sebelum ni dalam masa 2 hari je aku leh taip sampai berpuluh2 mukasurat.. tapi tulisan kali ni memang bikin aku gila..

Nak upload gambar tulisan tu.. dah amik gambar pun.. tapi pc orang.. susah nak upload.. Nanti ekkk bile ntah nak beli berukbeng.. Tak pandai memilih.. tak tau nak pakai yang jenis ape, bayar bulan2 berapa.. kapasiti berapa.. Huh!!!! Green light dah dapat dari hubby, tapi kitorang lak tade masa nak spend together2 cari mendalah tu..

Owh, PA yang ganti tempat aku sangat bersenang lenang.. Ampes betul.. dia sampai je terus buat muka garang sampai takde sape berani nak sentuh dia bagi keja.. Makanya keje dia hari2 adalah mengadap internet yang memang tetiap hari itulah yang dia buat kat sini juga... Owh, laporan aku dapat dari PA2 di sana dan PA disini.. AHahahah...

Streeeessss!!!!!!!!!! Stress sebab kena baca tulisan.. dah la pose.. mulalah perut mintak diisi.. Sebab terlalu pening berfikir.. ermnn sabar... Jumaat ni gi terapi cuci mata... jalan2 kat Mall sini.. eh tu pun kalau sobat aku tu tak bizi.. Dia tu bizi sokmo.. Yelah ada boss, aku ni jek yang blom ada hiihhi...

Ok nak gi tempat sobat aku, nak faks surat.. Blog2 korang.. rindu nak baca.. tapi takde kesempatan.. Internet sini slow, pastu fb kena block.. ermnn.. bertabahlah... huhuhu..

Owh, dah scan baby dalam pewot.. mungkin ikot jejak abang dia jantinanya.. hahaahaha, pasni buat skuad bola la gamaknye.. hihih..

Wednesday, July 6, 2011

Luahan rindu semata

Nak buka blog, amik masa dekat 10 minit nak uploading.. nak buat fb, jap kang ok jap kang terus disconnect...

Nak jalan2 kat blog korang??? Lagi laa...

Owh!!!! Kenapa tidak mendapat internet... sini dia pasang kat sorang je internet.. partition aku tak dapat pun sambungan.. ermnnn harus dan wajib gak ni dapatkan beruk beng...

Rase macam ke hapa dah ni.. dekat 1 minggu dah tak berblog, fb pun buka cenggitu je.. Ni pun sebab tuan pc gi makan, aku pose, so guna la kejap..

Aduiiiii rindu cerun wehhh!!! Tempat baru ok, kengkawan baik, tak de pun yang menyombong, cuma agak ketat, kalau lama sure kena tukar punch kad, tak cam tempat lama aku.. Nak kuar mana2 pun wajib isi borang.. Huhuhu... disiplin ai nyah lepas ni haahah..

Korang, tunggu aku cari broadband ekk nanti baru aku tengok blog korang..

Alamak, lampu dah nyala, time to keje.. Keje aku???? Taip nota keterangan yang tulisan hakim lagi pening nak baca dari trengkas yang aku belajar.. Huhuuh... nanti ada masa aku snap gambo aku letak kat blog.. eh, tapi boleh ker?? Hikhikh... takleh laaa rasia tu.. eh sulit, kang aku yang kena hihih..

Jumpa lagi korang2.. rinduuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu serindu rindunyeeee pada blog lebih rindu lagi tempat keje lama.... Srotttttttt!!! Tissue pleaseee!!!

p/s: Warga cerun, jumpa Jumaat ni tau, ai dah mintak kebenaran nak gi sana.. Nak gosip2 dgn korang, nak peluk cium, rinduuuuuuuuuuu!!!!

Friday, July 1, 2011

Kejutan tak disangka

Kemain korang erkk!!! Ajak jalan-jalan kunun.. Ai yang rase ok la nak ikot la sebab ye la last time dah nak gedik2 kuar bersama...


Tentiba sampai kat The Mall ajak mak buyung yang tengah kekenyangan ni makan Kenny Roger Roasters yang last aku pegi 4 tahun lepas.. Sekali je masuk seumur idop, pastu suh order.. Macikkkk tak tau... buta restoren mahal2 nih!! HAahahaha...

Depa tolong pilihkan makanan, aku mintak air je.. Owh, nak perkenalkan PA2 tersayang aka sahabat terapat aku kat Cerun, yang boleh bawak bergurau, boleh pukul2 sayang boleh macam2.. Arrrrgghhh airmata, jangan la ko gugurrrrrr!!!!

Ni Kak Shedah, masuk cerun tahun 2004 gak, beza tak sampai 1 bulan pun lepas aku masuk, dia masuk cerun.. Akak ni umor je dah 40an, tapi hati muda tau, leh masyuk dengan kami, sangat sporting tau!!!

Ni kak fida.. dedulu cam pemalu, lama2 lorrrr rupenye tak tau malu orangnya hahaahahahah... Sangat sporting & understanding

Yang ni adik bongsu PA cerun.. Walupun bongsu, sangat laaa bagus sebagai leader tau!!! And baik sangat budaknye.. nerd2 comel gitu masa mula2 dulu.. sekarang jer baru otak kekuningan cam kami gak hahaahah...


Antara makanan/minuman yang kami order... sumer lebih kurang je kot... ntah, tak biasa aku masuk KRR ni hihi... Orang kampung la katakan hihiihih...

Ni air aku.. sedappp!!! Rase coklat pahit camtu...
Hasil sapuan DBKL eh PA Cerun ahahahaha... dasat kan mak2 orang makan hikhik...


Pastu.. tak sangka diorang buat sesi bagi hadiah bagai.. Terharu dowh!!! Tapi tahankan ajer hati ini dan airmata dari gugur... Sabar..sabar.... takmo nanges, nanti orang keliling heran ahahahah...


Thanks Selley, padanla ko dok angkut beg beso ko ke sini sana, ingatkan ada reta beso tak leh nak tinggal ofis hikhik.. Tq dear...

Ni lak dari Kak Fida, sanggup dia turun kejap kat bawah, ingatkan buat ape, rupenye nak beli sumtin untuk aii.. Oloooo so suwett kakak.... Hihi..

Bersama hasil rembatan...

Korangggggg...... sumpah aku sayu sangat nak tinggal cerun, apa lagi korang yang dah aku anggap cam adik beradik aku... Yela... family sendiri dok jauh, so susah senang mintak tolong korang... Arrgghhhh tak dapat teruskan kata2... Nak nanges... Terharu untuk kejutan ni.. thanks kengkawan... Sob..sob.... nangesss!!!!! Dah la, kang merah lagi mata... arrrgghhh!!!!

Thanks for everything!! Tak tau la dapat jumpa tak kat sana sahabat sebaik dan serapat dan sekepala cam korang... Korang akan tetap dalam ingatkan... Kenangan bersama akan aku simpan jauh disudut hati supaya tak leh kuar ke mana2 kenangan tu.. bio dok situ.. Huhuh...


Ok, ending harus gembira, tak mo sedeh2 hahahahaha.. padahal kol 5 sat lagi banjir cerun ni haahahah... Love u allll!!!!!!!!

Jamuan kesyukuran..

Salam Jumaat semua... Korang ape kabo ari ni.. Aku... aku.. ermnn tengah menyeka airmata hahaahah... dari rumah dah nekad takmo nanges2 hari ni.. tapi baru sorang 'ayahanda' aku ucap selamat di tempat baru sebab petang ni dia takde dah & datang hari ni semata aku buat majlis, aku dah kelu, takleh nak cakap ape dah.. Airmata je kuar haahahahaha... ape ntah!!!

Ok, berbalik pada cite.. Syukur ari ni berlangsung gak majlis makan2 ringkas yang aku cakap nak buat.. Ermn tu antara makanan yang ada, malas nak amik gambar makan-makan tu amik gambar gedik kami je boleh kan? ahahahaha..


model tak berbayar cerun (will miss u all deep2!!)



Tu ada roti jala kuah kari penuh awah & serawa doyan (sponser by ayahanda yang aku cakap kat atas tadi) Karipap kentang+isi ayam dan kuih bakar.. aku order kat kawan pada kawan aku...


sekali lagi model tak berbayar pose!!! hikhik..

Ada pisang aku beli kat pasar tani semalam, pastu dadih yang aku gigih buat malam tadi & bawak dari Shah Alam ke KL naik moto je hahaha.. Pastu nasi lemak.. owh, gambar takde sebab masa ni nasi lemak still on the way, jammed katanya uhuuhuh... So majlis patut kol 8.30 pagi terpaksa buat kol 9 pagi.. Sori yer kengkawan.. cian perut korang kelaparan tunggu makanan sampai huhuhu...


Air lupe nak amik, buat sendiri je.. eh bukan aku buat, mintak CC cun kat Cerun buat.. Nescafe & teh o.. Haaa teh o aku buat la huhuuh...


Ermnn.. tu jela takat ni.. Tak tau la tempat baru ada ker tak internet.. kalau takde gak dah request dengan hubby nak pakai berukbeng huhuhhu... Jadik katak bawak tempurung kalau aku tak bertenet.. kang tak leh nak jalan2 kat blog korang kan...
Ok, doakan aku ditempat baru yer korang.. dan doakan aku petang ni tak banjir kat Cerun ni hahaahah... tak nak la sedih2 dihari terakhir, boleh???? Boleh ker ko nyahhh!!! Kata bunga kepada bunga hahahaaha

Rezeki bulan Jun

Salam semua.. Dah nak petang baru berpeluang buka blog. Hari ni agak sibuk kemas barang-barang nak transfer ke kete petang ni.. Esok dah tak bawak kete, so sumer barang kena tolak masuk kete ari ni gak la..Bulan Jun dah nak berlalu pun kan.. Bagi aku bulan ni bulan yang bawak tuah agak banyak buat aku..

Pertama-tamanya syukur sebab akhirnya aku dapat gak tukar suka sama suka ke Shah Alam.. Walau macam-macam dugaan sebelum dapat keputusan tu kan.. Tapi syukur Allah permudahkan semua.

Kedua, pasal claim perpindahan dari kuarters ke rumah sendiri yang pinjamannya menggunakan loan kerajaan tu kan.. Alhamdulillah, dipermudahkan jugak, so claim tu insyaallah aku akan dapat minggu depan.. hehehe boleh buat beli meja makan kat rumah ahhahahaha..

Ketiga, pasal elaun tanggung kerja tu kan... Awal bulan ari tu diorang tak luluskan permohonan tu kan.. Syukur jugak, lepas buat rayuan & explain panjang lebor dari EO kami, akhirnya semalam aku diberikan berita gumbira.. Elaun tanggung kerja tu diluluskan.. Syukur sangat, so niat aku yang dari awal nak buat makan2 kalau dapat duit tu insyaallah esok aku buat.. Tapi takde la besar2an.. sebab duit tak dapat lagi, pinjam duit hubby dulu memandangkan esok hari last aku kat cerun kan..

Keempat, claim imbuhan tetap perumahan eh, ke apa nama dia tu.. Aku baru submit last week, tapi yang tu, blom ada jawapan ahahahahah... So just wait and see... Tapi yang tu wajib aku dapat balik duit tu sebab tu memang hak aku, bahagian kuarters lambat kuarkan surat aku kuar kuarters so ITP tu kena potong lagi la selagi surat tak sampai.. Derita 4 bulan gak la uhuhuhu...

Kelima, syukur gak sebab aku dapat gak gi dinner buat kali pengelasan ni... Patutnya buat 9 Julai, tapi sebab ada BERSIH kan, so tunda ke 16 Julai... 9 Julai tu nak kena gi Cameron, ikut hubby nyer hari keluarga...Ermnnn... kesimpulannya, aku rasa baby dalam perut ni kot bawak rezeki2 ni kat aku.. Hhahahaah.. boleh tak buat rumusan camtu.. sebabnya tak tau nak taip ape dah ni.. Bye... sedih, tingat mak...

******* patutnya aku publish semalam.. tapi tentiba tak leh nak publish so hantam je publish ari ni.. dimaafkan kan??? hihihi*****