Jom klik

kENgkaWAn

Wednesday, January 25, 2012

Birthday party yang dipenuhi makanan yang super lazat

Ahad lepas pegi rumah kak fida, pasal dia buat majelis hari ulangtahun kelahiran ke 2 anak pempuan dia.. Dalam mesej tu je dia cakap, so memang beli hadiah tuk baby girl tu je la, sekali sampai tengok majelis tu untuk papa aka hubby dia jua ekekeke.... Takde la hadiah untuk baby boy bosa...

Sampai2 tengok dah ada akak yang bergambo dgn aku bawah ni.So bukan aku tetamu pertama. Tengok2 tuan rumah dah kuar peluh jantan eekek... Katanya, alahai temamu dah sampai makanan tak sampai lagi... Lawak laaa kak fida ni tau.. Katanya kalau kol 4 tak sampai gak dia bagi aku kupon domino's pizza. Tapi aku nak baliknya asik la tertangguh2 sebab dia umpan dengan menu sedap2 bunyinya. So sambil tunggu makanan sampai kami bergambar la..

Cubaan bergambar berudua2an tak menjadik sebab si abang sama sebok nak menyelit hihihi
Gambo gegor, sebab tuan rumah kerisauan tetamu sebok cakap nak balik dah haahahah...Akhirnya ada gakkk gambar lengkap satu kuarga.. Thanks to Selley ihihi...

Owh, by the way, nampak tak betapa naik dah badan aku.. Kan aku tak tipu aku cakap aku gemuk sudah sekarang huhuhu.. Program diet menemui jalan buntu sebab takut anak tak cukup khasiat.. So stop amik suntikan cegah kehamilan jela jawabnye, makan je la ubat perancang.. Tapi rasenya ubat tu pun naikkan berat badan.. Owh. pasrahhhh!!!!Gambar santai2 sementara balun kek yang super duper sedapnye.. nak upload gambo kek dengan menu yang ada cam malas sebab tuan rumah mesti upload kat blog dia nanti hihhi...
Sumer pakat nak manja dengan papa ni.. pehal nih.. hihihih... mama sedok kedarah kek kat sebelah nun.. hihihi..
Eqal & Qimie beri kejesama yang agak baik masa majelis berlangsung.. Eqal tu merengek tapi masih boleh diselamatkan huhuh.. apa da ayat...
X-cerun's PA yang makin meng'gebu... Miss our sweet moment in Jay Key Arrrr

Gambar harus diakhiri dengan aksi2 gedik kami kaum2 ibu dua anak ni hihihhi... Aduhh tengok gambar ni je terus rase nak diet gila mati.. Bulatnyaaa muka aku wehhhh.. Ape memang orang klu masuk anak 2 musti susah nak kembali ke berat asal erk??? Sebab masa 1st baby still leh maintain, masuk je 2nd... aduiii senduuuuu..

Owh, sori,.. tajuk cakap pasal makanan super sedap, tapi gambar makanan takde letak haahaha... Saje tak letak, takut korang kempunan lak tengok menu dia nanti hihihi...

7 comments:

Fida Ghazi said...

eh... dah masuk blog? tuan rumah adelah malas nak aplot lagi..roh tak mari..kikikik..

putus asa dah ckp pasal berat. mungkin sebab kita tak aktif macam masa kt cerun..tu yg gebuuuuuuum-bum-bum tu!

LiErOSe~QiEmi said...

hahaaha.. kak fidah, tengok gambo tadi cam semangat lak nk upload cite haahahah...

kannn.. rasenya sebab bukan lagi PA cerun makanya tidak lagi aktif, penyet je kat kusi ari2... huhuh

Nur Hawa Mohd Zin said...

dapat juga awe tgk pic terbaru family akak...wah hero dua2 ye...makin kurus la ibu nye..hehehe

zura_habib said...

xde nmpk gemuk pun..kalu bunga gemuk sy nie super gemuk la huahuahua

einn ayie said...

salam...bunga lama intan tak melawat bunga kan...erm actually banyak benda yg berlaku membuatkan intan menyepikan diri

LiErOSe~QiEmi said...

nur hawa:
erk!!! kurus??? awe... ni gemuk ni awe... naik 5kg tak mo turun2 dah sob.sob...

zura:
zura tinggi kot.. bunga ni rendah so klu berat terlebih tak sesuai dgn bmi nanti jadi ketegori obes huhuhu.. bmi sekarang pun dah 24... hujung2 dah tu huhuhu

eii ayie:
intan... ye la lama intan menyepi, ada masalah erk... takpe slow2.. settle masalah nanti aktif la balik blogging yer..

eima said...

tgu2 sampai la die belum upload gambo....hhuhuh