Jom klik

kENgkaWAn

Monday, February 20, 2012

JUJUR.. aku dayus

Tengok tak drama JUJUR AKU DAYUS sabtu lepas? Aku tengok.. Mula-mula hubby cakap ala best ke? Aku bersungguh cakap eh drama cerekarama tv3 sekarang best2 dah. So bagai kena paksa hubby relakan jela remote di control oleh isteri dia haahahaha..

Mula-mula cita macam, pehal Beto ni.. Aduuii pantang betul la, buat isteri macam ni. Tapi cite ni best gila sebab dia mainkan perasaan orang tau.. So kita cam nak jugak tahu ending dia camne.. Kenapa Beto tak layan Nora, anggap dia tak wujud je..

Korang tau tak, aku dengan hubby siap buat konklusi sendiri, aku cakap Beto ni mati pucuk lepas eksiden tu.. Hubby lak cakap, Beto kena AIDS sebab mungkin tertukar darah dengan orang yang tolong dia masa eksiden.

Sekali... hahahahah.. rupanya dia tengok Nora tidur dengan x-boy dia masa zaman Nora blom bertaubat.. Hahahahaah... Jauh sekali tekaan kitorang haahahah... Tapi Beto berlakon sampai woh ke sanubari dan lubuk ati aku... Dia cinta betul kat Nora Danish tu... Sampai aku pun terase2 kepedihan dia weh. Mula2 dok marahkan Beto sebab buat Nora camtu... sekali aku marahkan Nora lak sebab rupanya dia curang.

Eh tak abis takat situ, Nora lak cite rupanya dia kena perangkap dengan jantan durjana tu.. Kuang ajo kan.. Nora dah jadik bini orang pun ko nak hisap lagi madu dia.. Marah betul aku dengan lelaki tu.. Zul kan berlakon jadi jantan durjana tu.. Eh dia dah pisah dengan Abby kan.. apsal erk?? Tapi Abby masih sayang kat dia lagi.. Ape sebenarnya terjadi ek.. Dua2 senyap tak nak cite.. Eh out topik hahahah.. laju je cite bab gosip.

Ending cite ni aku suka... kata Beto "saya lagi tak sanggup jalani hidup tanpa awak disisi..." lebih kurang kot ayat dia, tapi maksud sama... Hahahaha.. see pempuan selalu tau terbuai2 kalau cite2 romantik camni... Tapi aku dengan hubby puas hati la dengan cite ni, besr, penuh pengajaran, cerita tak meleret & buat kita tertanya2 dan takkan boleh teka dengan tepat apa sebenarnya jadi pada rumahtangga diorang..

Ok, pada Zue aka Till Death Do Us Apart, sambil2 aku up cite ni aku gelak ngekek2.. Ko tau sebab apa kan..hahaahah.... So aku tak tau la amenda aku taip kat atas tu sebab asiknya tergelak2 sendiri hahahaha...

12 comments:

SYANI said...

Tengok jugak cerita ni.. memang best! Tu la pasalnya kalau masing2 tak berterus terang kan,sampai bercerai berai dibuatnya.

deelira@deeliraz said...

owh...korang ni emosi sgt tgk drama.nak2 bunga....hahaha....

sampai tertuko darah kena aids dipikirnya... :p

aku pon dah gelok sorang2 baca.. syhhh org lain x tau citer ni hehe...

LiErOSe~QiEmi said...

syani:
best kan.. tu la masa beto senyap je tak nak terus terang.. mmg geram gila la... tu ckp dgn hubby apa2 masalah sila luahkan, jgn pendam.. bahaya

LiErOSe~QiEmi said...

deelira:
patah zue.. patah!! hahaahaahah...

aku dok taip pun tergelak2.. bengoms betul hahahaahah...

oh abang beto!! tentiba.. padahal baye2 kita je eekkeke.. matik aku azli baca hahahhaah

♥cikmOt♥ said...

JUJUR...saper dayus???hehehe

Eda Latiff said...

aahh...cite ni mmg best...ktorg satu family tgk pun duk kutuk2 beto memula..last2 touching betul...hehe

Nana said...

Serius best
Penat nk fikir apa sebenar maslah edree tu

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe boleh miss cerita ni sebab tersadai kat JJ..bateri kereta kong! huhu

Zana Adieyza said...

zana x tgk citer ni.. tp nasib baik leh download, so nnti free nak tgk la cerita ni..

LiErOSe~QiEmi said...

cik mot:
dayus ke kiranya tu erk.. sebab bukan salah wife dia pun...

eda:
touching kan.. menitik gak la air mata.. hubby gelak kemain tengok bini dia over nanges2 haahaha

nana:
kannn...tak terfikir la tu rupenya punca masalah si ed tu.. haiyaaaa

hawa:
laaa yeke.. cian dia kete rosak..

tapi rugi awe tak tengok tau.. bestttt!!!

aTy _faRed~ said...

saye tengok cerite ni siap gaduh laki bini..huhu..macam awak ar..marah kan si beto..ape hal buat kat binik die macam tu..tapi last2 2-2 diam..pengajaran untuk kiteorang-yang penting KOMUNIKASI..:) kalau senyap jer..macam tu lah jadi...

LiErOSe~QiEmi said...

haahahah..tak pasal beto kena marah kan.. tapi last2 pengajaran dari cite ni yg penting kan.. komunikasi antara pasangan.. tanpa komunikasi gitu la jadinya, hampir cerai berai