Jom klik

kENgkaWAn

Monday, February 27, 2012

Restoren Tasik Indah, Shah Alam

Jumaat lepas, my MIL dgn adik2 ipo datang. Saja turun sebab si adik bungsu nak tengok road tour ABPBH.. tapinya diorang pergi Sabtu mana ada ape punn.. Konsert mini dia Ahad.. Tapi Sabtu petang dah balik, Ahadnya dah kena keje..

Ok, Jumaat malam tu, adik ipo bungsu dengan MIL belanja makan kat sini...

Dekat je pun dengan ofis aku... belakang Plaza Alam Sentral. Masa order tu, bos besa takde, maka masing2 tak tau nak order apa.. sebab biasanya abang sulung kitorang yang order. Sekali pelayan tu, cina la, dia suggest amik ikan bambo ape ntah masak steam. Katanya menu tu paling special kat situ. Tanpa tanya harga kitorang semua pun setuju. Pastu amik ikan siakap 3 rasa, sayur campur dan udang butter.
Makanan dia, ermnn memang superb sedap la. Qimie paling suka makan ikan 3 rasa, aku bagi ikan steam dia tak nak.. Aiyak, rugi betul budak ni.. sume2 pun tak nak makan..Muka tak sabar nak ngap!!
Mainan lupa bawak, bagi Eqal main pampers je haahahah... Owh sangat behave dia kat restoren, tak banyak bunyi.. Bagus anak mama..


Ni lak dessert diaQimie makan 2 scoop.. Aku rase2 je.. tak berapa nak berani makan hhihihi

Ok, dah abis makan, kami geng2 pempuan kecuali mak, lepak kat depan pintu masuk kedai tu. Layan anak2 tengok ikan kat aquarium kedai tu. Sekali diorang dah habis bayar terus datang kat kitorang.. Masing2 suruh kami teka berapa bil malam tu... Tak terteka... Rupanya total lebih dari RM300. Terkezut, terus kitorang tengok bil. OMG... nganga mulut masing2.. ikan bamboo tu aje dah RM150, udang butter tu plak RM50. Air mango juice hubby gelas kecik je pun RM5.. Gila kentang la... Padan la waiter cina tu beriya promote ikan bamboo steam tu, rupanya mahal gila huhuhuh... Tapi sebbaik laa memang sedap makanan yang diorang hidangkan..

Tapi yang aku terkejut, air masak pun dia kira segelas RM0.50 eh ke RM1.00 eh ke berapa ek, lupe dah nak snap resit.. tapi kacang sepiring dia letak atas meja yang kitorang ingat FOC rupanya RM2.00 sepiring... Terkejut, serius!! Air teh cina tu pun ingat FOC sebab dia memang terus tuang, tak tanya kitorang nak ker tak & ada yang tak minum pun tapi dalam bill dia charge, even wet tissue, ko tak guna pun depa charge, so baik ko guna haahahah... Dasat wehhh!!

Tapi, aku rase... errr aku tak gi dah makan kat situ lagi... mahal kot.. RM300 lebih boleh makan 2 kali kat kedai kolam ikan kat seksyen 24 Shah Alam tu... rase dia pun sedap, ikan pun fresh.. hihihhi... Dasar berkira betul aku ni haahhahah..

Eh, tapi kalau korang nak makan sedap tapi tak kisah kuar duit lebih boleh la kot try kat restoren ni.. selesa, view tasik, overall makanan dia sedap, tapi mahal haahahahh..

5 comments:

eima said...

klu aku kompom tak pegi ... hahaha sbb aku tak suka mkn sgt seafood ni ..slalunye nk mkn gitu kat ganu, kontan cam tu je

LiErOSe~QiEmi said...

manja... ni sebab orang belanja... klu aku dgn hubby je nak makan ikan biasa kat kg jawa or seksyen 24 je.. sedap tp murah kat situ hihihih

mamyharraz said...

nasib sedap..mahal kan harga dia..cas tersembunyi pun banyak tu..mcm kacang,wet tisu hurmm pandai depan kann..

kalau akk pun tak dtg dah..rela drive jauh2 ke jeram nak mkn seafood sbb situ murah :)

LiErOSe~QiEmi said...

Tula... mahal sebab tak penah pun makan sampai cenggitu regenye hihihi... Sebbaik orang belanje.. klu sendiri mesti ketaq2 tangan nak bayar haahahah

deelira@deeliraz said...

mahalnye.. tang ada caj2 tersembunyi tu x best langsung dengar...

mmg la kl sedap, x kesah kuar duit sket kan.. tp tang tersembunyi tu nge..