Jom klik

kENgkaWAn

Wednesday, March 28, 2012

The celebration ~

Just nasi goreng daging, telur mata & ayam KFC for celebrate birthday hubby. Sebabnye, bila aku fikir balik, most of favourite food hubby adalah masakan aku sendiri, so bersilat la kejap kat adapur semalam sambil jerit2 kat si Qimie jangan kacau adik dia, cam tarzan rumah semalam hahaahh...

Ok, layan gambar k 

Kengkonon seperaisss le sangat.... 
 Choc Indulgence (all time fav)
 Strawberry mw cheese
Durian (sedap giler2 bg penggemar doyan cam aku ni)

Ok, ada cerita disebalik gambar atas tu.. cerita sedih tapi lawak, haahhaha...
Semalam pukul 8.15 dah susun2 kek atas tray tu, just tunggu 8.30 hubby sampai rumah, so takde la rush sangat nak pasang lilin bagai kan.. So tepat je 8.30 nampak cahaya lampu motor hubby kat gate, ok, terus lari2 ambil kek dalam esbok & pasang lilin, punya la kelam kabut buat keje sbb takut hubby masuk rumah cepat. Kipas dah tutup awal lagi, pasang ekon je sebab takut lilin padam, then duduk la dalam bilik bertemankan cahaya lilin 3 beranak.

Tunggu, punye tunggu, tak masuk2 hubby, sampaila lilin terpadam sendiri. Ok, elok je lilin padam hubby buka pintu bilik.. Perasaan exited nak nyanyi lagu ilang, just cakap,
"Hepi bedey yang.. eeeeeeeee... nape lambat masuk??????" Haahahah... majuk pulak orang yang nak buat seperais kan... Hubby gelak2 je, tapi nampak la muka dia terkejut, pastu dia buat2 tiup lilin, padahal lilin dah padam. Saje je tau...

Katanya lambat masuk sebab kena hujan, so kena bukan baju hujan dulu, lipat balik baju hujan, kunci gate.. alaaa nape aku tak terfikir... rugi tau tak menjadik sangat seperais itu... Lagi kecian kat Qimie la, semangat dia nak tiup lilin, tapi aku cakap tunggu la tiup dengan papa.. sebbaik dia ok je..
Ko tengok, sumbu dia dah takde so tak leh nak pasang balik hihihi
Elok je aku gubah, sekali hubby gegar tangan masa angkat terus roboh istana hahaha..

Hadiah? Blom ada... tak tau nak kasik ape.. boleh?? Hahahah..

Owh, ni lak pre bedey hubby.. Sabtu lepas, aku masak pulut kuning.. 1st trail.. oklaaa cuma dia takde lembik2 cam biasa kita makan tu.. yang ni lembut cam makan nasi tu..
Hubby suke, menambah2..
Rendang daging ni..
Errrrr guna perencah paket adabi je.. malas nak tumbuk2 bawang hahahah, tapi boleh tahan laaa rasa dia.. Nak lagi sedap kena tambah daun kunyit dgn daun limau purut.. ok abaikan minyak tu.. aku takde letak minyak pun, minyak dari perencah tu sendiri or minyak santan.. aku pun tak tau..

Gigih tepon mak & kak long tanya cara nak buat.. cam nasi minyak lak aku tengok hahaha


Ok, gambar harus diakhiri dengan 2 hero kesayangan... Owh, bedey boboi dah tidur, kekenyangan akibat menambah nasi goreng & ayam KFC.. ^_^..

10 comments:

mamyharraz said...

usaha bunga dah cukup sweet :D mesti husben awk happy dpt kejutan mcmni kan. :)

LiErOSe~QiEmi said...

mamyharraz:
hihihhi... harap2 dai hepi la, klu tak hepi mmg nak kena tu hahaaha

ejaMaria said...

ok tu... save budget dari makan di luar... yang penting org yg kita sayang - happy... ;p

eima said...

aku tak dak pun buat gitu ..hikhik tgu tahun depan la klu umur masih panjang

MRS. K said...

wahhhhh... chaiyokkk wei

LiErOSe~QiEmi said...

ejaMaria:
hahahah.. save la kak, sebab beli kfc dgn kek SR je 3 slice, yg lain barang kat rumah je haahahah

eima:
haahaha... buat la.. setahun sekali je kot... laki aku bukan jenis romantik, so bio la aku sorang je ada elemen seperais camni kihkih

Mrs. K:
chaiyokkkk haahahaha.. ko punye chaiyokk lagi dasat kan k ^_^

deelira@deeliraz said...

sedapnye nasi goreng daging.. ;)

rendang daging pon nmpk sedap..

**rasa nak mengidam nak mkn makanan dari air tangan bunga.. camne ye?

LiErOSe~QiEmi said...

haahaha...

meh sini air aku nak celup...kira air tangan la tu..

aku guna perencah adabi jela weh.. siap sume dah situ, tak payah tambah ape dah.. owh, tambah gula merah dgn daun2 tu jela bagi sedap.. ^_^

tiefazatie said...

wah..best2..comel je nie..sweet..

Nur Hawa Mohd Zin said...

dapnyeeeee