Jom klik

kENgkaWAn

Friday, March 2, 2012

ENTRY KHAS BUAT ZULIRA

ALLAH SELAMATKAN KAMUUUUU..
ALLAH SELAMATKAN KAMUUUUU...
ALLAH SELAMATKAN SAHABATKU ZULIRA
ALLAH SELAMATKAN KAMUUUUUU!!!

Wei sobatku...
Kejap je kan masa berlalu...
Aku ingat lagi 9 tahun dulu...
1st time kenal ko kat POLISAS..
Kita sama-sama budak luar kampus so kejap je dah jadi kawan rapat
Cam belangkas kita.. kau, aku, Kashah & Yoe.. walupun Yoe budak kampus
Suka duka kita lalui bersama...

Ko ingat lagi tak kat Kampus..
Kena kejar dengan monyet,
Terkurung dalam toilet angkara monyet masuk toilet
Monyet curi makanan kita
Ko bergayut kat tepon macam monyet.. eh!!! Haahahahah

Ko ingat tak.. kita sama-sama tunggu bas nak balik rumah..
Kita sama-sama naik kete.. jap ko tumpang aku jap aku tumpang ko
Dan ko jugak menjadi antara saksi cinta aku dengan Mr Right aku sekarang
Kalau bukan sebab teman ko abseiling, takdenya aku kenal my Mr Right hikhik
Nasi lemak sedap kedai Shasha... Kena ngorat dengan kawan Abang Yoe..
Ko ingat mamat tu.. aku takkan leh lupe stail dressing dia haahahahahahah..

Tu zaman belajar.. tak sangka kita sama-sama dapat tawaran kerja dari JPA
Ko ingat tak, aku hampir putus asa dengan tawaran JPA sebab seharian aku, abang aku & kak Nurul cari rumah kat Putrajaya, tapi takde 1 pun kosong...
Lantas, ko & Kashah beri aku jalan.. Tumpangkan kitorang kat rumah sewa korang..
Dan akhirnya dapat buat pertukaran 3 segi.. aku, Erni dan sorang lagi aku tak perasan sape..
So aku duduk 1 rumah dengan korang yang mana aku rase seronok sangat.. Sebab korang kawan rapat aku masa POLISAS then kita masih boleh sambung kerapatan itu..

Ko ingat masa kat Dato Keramat? Betapa jauh kita menapak seharian, pegi & balik keje
Betapa sesak kita berebut dengan orang lain nak naik PUTRA LRT..
Betapa kuno kita tak tau nak patah balik camne bila dah terlepas stesen haahah
Pasar malam kat Jelatik.. ko ingat?
1st time makan NANDO's kat KLCC, ko ingat?
Roti boy KLCC, harumannya buat kita selalu stop tuk beli hihihhi

Penat berjalan jauh, kita pindah ke Taman Melati..
Ko ingat tak betapa ganas kita kena serang dengan tikus2 kat flat tu??
Betapa setiap hujung minggu kita menapak beli keperluan harian
Ada giliran memasak..
Ada pasar malam.. tu je la hiburan yang kita ada masa tu pun hahaahah...

Tapi lepas tu ko pindah Kuantan...
Aku rase kehilangan...

Tapi, walau kita berjauhan sekarang
Persahabatan kita tak pernah putus..
Ko dan aku sama-sama menjaga hubungan silaturahim itu
Ko tempat aku luahkan perasaan sedih, marah, gembira
Aku juga tempat ko sandarkan masalah, pendapat, suka dan duka
Kita sama saling menjaga rahsia masing-masing..

Ok, cukup la tara tu aku taip..
Ape pun... aku ucapkan..


SELAMAT HARI LAHIR BUAT KO.. DAN TERIMA KASIH SEBAB MENHADI SAHABAT BAIK, RAPAT, KAKAK, ADIK, SAUDARA DAN SEGALANYA BUAT AKU..

LOVE YOU TILL DE END..

pssttt!!! jangan nangis lak sebab bace entry khas buat ko ni hahaahah...

2 comments:

deelira@deeliraz said...

huk huk.. sangat2 terharu ok..imbauan kenangan yg ko sebut.. seme terbayang2 dalam ruangan memori aku masa aku baca ni tau ;)..

nnt aku wat entry balas ye? hehe
Thanks again kerana sentiasa ada bila masa aku perlukan ko nge..

deelira@deeliraz said...

aku x buat lagi nge entry balas..
bz la nge.. xde mood! sory nge