Jom klik

kENgkaWAn

Friday, March 2, 2012

Happy 5 month old Eqal

Hari ni selain birthday sobat aku Zue, ari ni pun special buat aku sebab hari ni anak kedua aku yang bambam tu dah masuk 5 bulan.. So nak share gambar Eqal kat sini..

Goyang-goyang, goyang tangan goyang goyang
Tido sambil nganga, penat tunggu papa main bowling
Tanjat boboi hihihi..
Suke sangat main tangan

Gambar ni nampak cam budak pakai spek cabut spek mata hhihi...
Permata hati mama, papa dan abang Qimie...

Sekarang dia punye habit:
- gigit puting... tak kira puting susu ke... puting mama ke.. gigit kuat2 pastu tarik ke sisi.. Sampai mama dia jerit sebab sakit gila...
- suka gelak bila main dengan abang Qimie.. amenda ntah yang lawak pun aku tak faham..
- syarat nak tido kena tengok or main dengan papa.. klu papa balik lambat (main badminton) sanggup tahan mata...
- lagi suka main dengan papa dari mama.. sobb..sob...
- suka mandi.. pantang buka baju, pampers, sengeh aje...
- suka main kain, bantal.. mainan dia tak layan
- tak suka baring sangat dah.. asal letak je terus meniarap
- suka bila letak dalam stroller bawa pusing amik angin petang sambil mama sembang dengan jiran tetangga hiihi..
- suka mumbling.. eeee...dedede.. hiihi comel bebelan bebudak ni
- kol 6.45 pagi wajib bangun sebab dia dah tau mesti nak pergi rumah pengasuh..
- tiap kali buka mata mesti senyum so cute anak mama ni tau..
- cepat berpeluh.. maybe sebab badan dia besar kot.. menyusu pun dah berpeluh2 dahi dia tu..
- suka buang air bila kat rumah dengan mama... saje tau nak kenakan mama sebab tinggalkan dia dgn pengasuh hihihi...

Ape lagi yup.. Tibe2 teringat kat Eqal dengan Qimie.. Rindunyee kat bantal peluk aku dua orang tu... Ok till then.. up date soon k..

5 comments:

MRS. K said...

sama muka cam abang die!!!

deelira@deeliraz said...

olor2.. geramnya. bambam sungguh. tgk tangan dia tu.. berketui2..

epy besday gak utk eqal..
jadi anak yang baik ok..:P

p/s : pancut je kat mama. padan muka dia hehe

eima said...

muka die lain ckit dr abg ek .. mate tak sebolat qimie... tp bolat muka cam qimie kecik2 dulu... comey sgt ...... bambam lak tu

Seroja Tiara said...
This comment has been removed by the author.
Seroja Tiara said...

mmg bambammmnye die..jom kite gigit die balikkk