Jom klik

kENgkaWAn

Thursday, March 8, 2012

JM5... Jem, apakah?

Selamat pagi semua.. Dah makan ke? Aku minum oat dengan ambil epal merah je tuk breakfast. Konon2 nak cuba diet baru.. Itu hari sebok cakap makan Jusmate 5 kan? Padahal 5 hari je aku telan, pastu takde selera dah tengok JM5 tu haahaha...

Tapi, oleh kerna dah gatal order sekotak dengan adik aku, rugi pulak kalau tak makan.. So, mulai ari ni, menu tengahari aku bertukar kepada JM5 aje.. 20 hari je la.. sebab aku tak nak order dah lepas abis 1 kotak ni haahahah.. Harap2 aku bertabah untuk konsisten dengan menu pagi oat, tengahari JM5.. Cumanya petang@malam, aku tak sure lagi nak amik ape.. Maybe nak makan sup2 sayur je kot dengan bebola.. Or letak je ikan bilis kan, dah ada rase.. Tapi takut takde protein lak, so tengahari ni nak mencari bebola ayam la kejap hikhik..

Eh, korang, tempat korang jem tak pagi tadi? Aku kuar cam biasa la 7.30 pagi, dan biasanya jem bermula kat flyover sebelah CIAST tu dan tu pun jem yang bergerak la, dan biasanya paling lama pun 10 minit je sangkut situ. Tapi hari ni, lepas je aku kuar tol LKSA RM1.20 tu... rase cam tak bebaloi sebab terus sangkut jem.. Heran gak aku apsal kete depan aku dok terbrek-brek, sebab aku tengah nak laju masa tu, rupanya lepas selekoh tu dah jem. Sebbaik boleh kawal kete, jalan basah kan, main brek ngejut memang cari pasal la...

So, sampai ofis pukul 8.08 minit.. Hahahaaha... lantakkan. Tapi, aku rase semua tempat jem kot hari ni kan.. sebab hubby yang naik moto tu pun sangkut sebab jem, dia sampai ofis pun pukul 8.02 minit.. biasa paling lambat pun kol 7.45 dah sampai dah dia tu... Maybe sebab pagi tadi hujan kan tambah pulak banyak tempat kat Lembah Klang ni banjir, so semua tempat pun stuck.. Hulu Langat dengan Ampang la paling teruk banjir kilat kan... Dugaan di bulan Mac..

Tapi, malam tadi anak2 tido lena sebab sejuk... hujan non stop kan.. Owh, ada jugak 1 mangsa tanah runtuh kan.. Takziah pada keluarga mangsa.. Dan lepas ni, bizi balik la staff x-ofis aku.. Akan buka Jawatankuasa Kumpulan Kerja Tanah Runtuh (JKKTR). Selamat bertugas kawan2 kat Cerun..

3 comments:

deelira@deeliraz said...

aku pon lewat. masuk kul 9 hehe

eima said...

jem gak la ... tp tak trasa sbb aku ade driver...muahahaha

Cik Lyn said...

akk...act ina pon xlarat da nk telan JM5 tu kak...xleh thn la rs die..=P..ina oder tu pon utk akk je..dr sdri xmo da amik yg tu..