Jom klik

kENgkaWAn

Monday, March 5, 2012

Mary Kay & Pavlova

Semalam, kat rumah aku ada buat kelas basic untuk facial dengan make up. So malam sebelum tu gigih la gi cari kek barang seketul dua dengan epal untuk jamu tetamu.. Tetamu kan bawa rezeki so sila jangan kedekut.. Owh, tapinya hanya kek yang aku ingat nak potong, epal tu lupe sampai sudah hahahaah..

Ok kawan aku ni agen produk Mary Kay.. Tu sebelah aku tu la dia, Selley..Ok, ni antara sebahagian barang yang dia ada.. aku lupe tunjuk masa dia susun elok barang tu.. ni aku snap lepas abis upacara mekap2 hahaaha...Oh, aku guna produk loofah Mary Kay ni.. produk ni sebagai scrub or lulur tapi dipakai macam kita pakai body shampoo tu laa.. Senang. Aku pakai sekali dengan set losyen.. Bau dia ala2 buluh.. Ok la bau dia lembut, tak menusuk hidung. See sebab hubby putih, nak lawan dia la ni so kena pakai body scrub, baru la tak nampak perbezaan ketara hikhik..

Tetamu yang datang sama-sama mekap ni idok le aku snap gambar, kan semua tak pakai tudung tapi lepas cuba produk ni cam best je aku rase.. sebab produk ni agak mahal so lupakan saja haahah...

Eh, tapi kalau ada yang berminat nak cuba produk ni, tak beli pun takpe, just kalau nak cuba produk ni boleh la contact dia.. Selleyna 019-3209614 . Dia akan datang tempat korang dan buat demo.. eh demo ke namanya? Err maksud aku, dia akan ajar korang basic facial dan make up dengan gunakan produk Mary Kay tu. Ermnn bagi aku berbaloi la kalau korang nak cuba produk ni sebab produk dia kebanyakan berasaskan mineral. So kalau berminat just give her a call ye kawan2..

Ok ni nak suggest sangat2. Aku tau tuan punye takkan promote sebab dia adalah pemalu ya amat untuk promote barang-barang dia hahaahah..

Korang tau kan pavlova? Aku selama ni bila tengok sana sini sibuk pasal pavlova, aku macam, alahai sedap sangat ke? Aku takde la teringin beno nak rase.. Tapi bila aku tengok kat fb kakak kawasan ni buat pavlova, terus la usik dia suh anto ke Bukit Naga. Sekali semalam dia tunaikan kooooo.. Terhawu adik, kakak... Ni la kakak kawasan.. tutup muka ala2 malu (padahal tutup hidung sebab nak cover jerawat haahahahah..)Bersama pavlovanye yang waduhhhhhh sedap sekaliiiiiii!!!!!
Ok, saje letak banyak2 gambar sebab nak bagi korang terliur. Ok ni bukan puji sebab tukang buat tu kawan aku, tapi memang kek ni betul2 sedap.. serius tak tipu.. Aku tengok kerak dia cam keras kan, tapi tak... dia cam soft crunchy, bila masuk mulut lembut je, cair dalam mulut. Kombinasi kek dengan buah-buah masam manis tu sangat perfect..

Korang, aku jamin korang takkan nyesal klu order kek dengan kakak kawasan ni.. sedap ok!!! Klu korang nak order just pergi kat blog dia fidaghazi.blogspot.com or click sini.
Ok seterusnya pujian harus diberikan pada sibambam aku Eqal sebab tak banyak bunyi sepanjang proses kelas ni dijalankan hiihi.. Juga kepada hubby sebab bagi kebenaran nak buat kelas ni hiihhi..
Cian baby Eqal, ngantuk sebab tidur asiknye ido tak lena kena kacau dengan abang.. Ni tak berbaju sebab aku nak mandikan dia tapi dia tak nak, sebok nak tido je hihihi...

Sekian...

10 comments:

MRS. K said...

ko dah makan dulu???

tak acikkkk betui

LiErOSe~QiEmi said...

haahahah.. harus laa.. aku siap makan 2 potong besar tau.. sedap gile wehh.. baru aku tau ape itu pavlova kehkeh

eima said...

kak pidah sanggup anto ke ko ... wahhhhhhhhh mmg nampak sedap ...

LiErOSe~QiEmi said...

ye manje.. tu terharu tu.. foc lak tu.. dia mmg suke belanje kengkawan hiihihi...

tapi mmg sedap manje.. ada jiran tu mula2 marah kat aku sebab potong besar, dia kerat 2, pastu sekali dah rase, aku tengok abis sepotong dia balun haahahaha

YaYaNsMuM said...

Nampak sedap betul kek tuh....:)

Fida Ghazi said...

hahaha.. promosi ikhlas ke ni?

tq..tq...

*pasal jerawat tu takyah sebut lerrrrr...malu kita!

hai baby eqal... gambo tu anti yg snap tu kan? hahahahha...

lovelywa said...

uihhh..sodap!! harus kena tempah ngn si pidah nih..

LiErOSe~QiEmi said...

yayansmum:
bukan nampak je sedap, rase dia pun sedap gak tau hiihhi

fida:
eh, sape kata ikhlas, bayar sekarang hahaahah.. sedap laa kakak.. raye nanti buat ek..nak makan lagi, eh!

jerawat?? haahahah.. sebab lawak!

haah gambo tu mung la tangkap kan kak.. sbb tgk2 ada je gambo situ

lovelywa:
tempah, jgn tak tempah, cedap sekali..

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe ada gak pakai produk mary kay kak :)

LiErOSe~QiEmi said...

awe pun pakai erk.. produk dia best pakai sebab rase ringan je kulit kan..tp tu laa agak mahal hihiihi