Jom klik

kENgkaWAn

Tuesday, March 27, 2012

Pilihan..

Mood tingtong ni.. tengah fikir nak beli ke nak masak untuk celebrate birthday hubby.. Masak, cam nak buat nasi goreng daging je tapi cam malas je sebab sampai je rumah ni kang, si abang mesti nak main basikal kat luar, tak berani nak biar dia main sorang2 kat luar, sekarang kan macam2 kes.. Nak harapkan jiran, takut diorang pun terlepas pandang.. Tapi klu kurung dalam rumah, dia stress dia ngusik adik dia lak.. Ermn.. so masak tolak tepi kihkih..

Nak drive thru kfc kang, cam sejuk lak ayam tu by the time hubby sampai rumah.. Eee.. tu la sebok sangat nak main futsal, dah pening wife dia nak buat kejutan... Nak makan kat luar sekarang macam dah susah, dengan perangai si abang yang terlebih aktif, tak duduk diam, diam hanya bila dia lapo, so dia akan makan, takde la sibuk nak lari sana sini.. Ermn.. ape erk solution ni...

Nak call Mc D delivery, takut takde deliver sampai ke rumah... Nak keluar drive thru lepas maghrib kang, takut tak terkawal dua anak teruna aku dalam kete tu kang.. Aduuuiiii... Celebrate Sabtu ni aje aci tak, hahaha..

5 comments:

ejaMaria said...

pegi la makan kat luar... bawak je budak2 tu... tapi pesan siap-siap kat si abang 'duduk elok-elok, hari ni besday ayah, kita nak makan ni'... dia ok nnt... ;p

eima said...

kami ni tak dak pun celeb8² pun.... hehehe surprise2 pun tak dak ... hahaha

ikut ko la ..aku ni tak pandai bab2 gini pi tanya K die yg rajin buat mende gini ....

deelira@deeliraz said...

banyak sgt MASALAH.. jawapan aku..
SILA MASAK SENDIRI...nasi goreng daging cam sedapppp je...

LiErOSe~QiEmi said...

ejaMaria:
hahahah... kak, si abang tu ssh nak diam kak.. tak tau la tentiba malam ni dia baik lak

eima:
takde la celebrate beriye, just musti ada kek & makan.. hadiah.. errr wajib gak haahahah...kira celebrate la tu kan kihkih

deelira:
aduu.. nk masak tu la zue, bercinta tau.. kihkih.. tengok la camne nanti...

mamyharraz said...

baca entry ni jam 11.30pm kejadian pun mesti dah berlaku kan sama ada celebret kt luar atau masak ;P hehe

apapun akk doakan planning awk menjadi dan suami awk suka :)