Jom klik

kENgkaWAn

Monday, March 12, 2012

Sabtu yang panjang

Awas, entry ini banyak gambar, sila jangan muak! Hihihi..

Sabtu lepas ikut hubby pergi ofis dia kejap, ambil barang tertinggal. Kat rumah lagi aku dah request nak pekena makanan kat Satay Station, dah lama dengar tapi tak penah sampai.

Kitorang lalu ikut KESAS, memang maklum la akan ada beberapa tempat jammed tahap cipan,(eh cipan lak disalahkan hihih). Tapi that day herannya, jam nyer melampaui batas eceh, ayat! Hahahah.. korang tengok niSesak teruk, tengok la meter kete, tu sambil gerak slow2 la tu.. Sesak ni sampai ke mana erk tempat tu, aku tak sure hihihih tapi rupanya jem ni sebab ada kemalangan... 3 ke 4 buah sekali eksiden.. Tapi aku rase tak melibatkan nyawa cuma kereta jela agak teruk kemek, kes laju tak sempat brek kot sebab kat laluan memotong ni, lane paling kananAku sempat snap kete proton ni je, takut2 nak snap sebab mangsa2 kat kete tu cam pandang je bila aku sua hp nak snap gambar hahahah.. tu kemik belakang kete dia. Lepas je lintas kawasan eksiden tu ko tengokClear gila jalan kan.. tapi tu arah bertentangan lak yang jem.. Ntah aku pun tak faham nape tiap kali belah laluan aku yang eksiden, laluan bersebelahan tu mesti akan jem sama. Concern sangat kot orang Malaysia sebab mesti bawak slow sebab nak tengok kemalangan tu.. Tapi mungkin la concern tu bertempat, mana nak tau, kot2 kita kenal orang yang eksiden tu kan.. Tapi tula, sikap tu akan buat jalan sesak teruk la.

Sebab jalan jem sangat aku banyak amik gambar anak2 jela, antaranya..
Kelakar tengok gambar Qimie yang ni, dia cakap, mama, masam la coklat ni, pastu mama, emmm manisnya coklat ni.. eh mama, masam la.. Rupenye masam2 manis candy ni hihih..
Eqal yang membulat
Suka bergambo buat peace sekarang
Eqal cakap, takde keje betul mama aku ni, bergambo je hikhik
Eh, aku lagi enter-frame.. muka makin molat haahah
Ok,ok, jangan mencemuh.. bukan gambar-gambar anak je aku tangkap, gambar aku sekali hhaahahah...

Dok dalam kete sejam lebih, memang tu jela pun kejaannya kan hahaahah.. Sampai kat ofis hubby berebut parking dengan orang yang datang kenduri plak.. Situ memang full booking tuk kenduri, depa guna dewan..cantik weh dewan dia..

Pose sementara papa abiskan keje.. Alas jaket papa je, takde sofa kat level ni.. hihihhi

Dah settle je keje, apa lagi.. tuntut janji la.. So pergi la kami ke Satay Station kat Jalan Bukit Belacan. Orang tak ramai so cepat la dapat makanannye.. Siang hari rupanya takde banyak kedai yang buka so pekena mee rebus dengan nasi+sup daging+telur dadar. Sup daging dia ermnn RM10 sekali dengan nasi klu tak salah aku.. Sedap tu sedap la tapi isi dia sikit sangat, cam tak berbaloi dengan harga, tapi telur dadar dia sedap haahah..Mee rebus dia memang sedap, RM6 semangkuk klu tak salah aku.. Mee rebus dengan air je sempat aku snap, lepas tu takde bateri dah hp huwaaaa...
Tembikai laici untuk aku dah teh o ais untuk hubby & Qimie.. Aneh, order teh o ais, yang sampai kopi o ais... Tak abis la Qimie minum jawabnya..

Satay tak sempat nak snap, so pinjam gambar kat google, tapi ada tagging nama owner gambar tu, kalau empunya terpandang gambar ni, mintak halal ye, tampal sini..
Sebijik camni la dia hidang..

Cantik presentation, buat teruja nak makan. Rasa satay dia memang sedap, lembut.. lagi sedap dari satay samuri aku rasa.. Besar pun besar, juicy pun terasa.. Order 10 cucuk ayam, 10 cucuk daging, tapi aku makan 3 ayam 1 daging.. Tak leh nak masuk dah sebab besar2 satay dia.. Kenyang dah.
Time makan, Eqal tido, so leh makan dengan puas2.. Dia bangun pun sebab abang Qimie sebok goncang2 stroller.
Muka puas ati dapat makan kenyang..

Balik tu lalu ikot lain, takmo lalu KESAS dah, takut terperangkap dalam jem lagi haahah..

12 comments:

mamyharraz said...

comelnya eqal..abg pun apa kurangnya hensem!

tgk mknan tu semua buat akk laparrrrr

LiErOSe~QiEmi said...

anak2 sume ngekot muka hb kak...

kan.. nyesal tak makan sate dia banyak2 masa tu tau

tiefazatie said...

wah..xpe..biar pun jam..best tue mkn2..hee

eima said...

satay paling byk mai order pun 10 cucuk je slalunye 5 cucuk je ..sbb dah tau kompom tak abis...hehehe

izla said...

bambamnye eqal..geram sungguh!!

Zana Adieyza said...

wah, syoknya jalan2 cari makan.. mesti sedap kan.. zana x pernah try pulak makan kat situ..

Ibu Lala said...

hi salam kenal..

LiErOSe~QiEmi said...

tiefazatie:
tu laaa sebbaik sedap makanan dia haahha

eima:
laki aku suka makan satey weh.. aku je makan 2,3 cucuk.. dia lebih dari 10 sokmo sorang

izla:
bambam kan.. ngikot abang dia gak bambam masa kecik dulu

zana:
cuba la zana.. kat tekak ni sedap je makanan kat situ hihihih

ibu lala:
hai, salam kenal juga..

Cute Mum said...

bestnya dapat makan apa yang dihajati..
cute mum gak tak dapat.. harap dapatlah makan malam nie..

LiErOSe~QiEmi said...

insyaallah.. moge2 dapat la laksa penang tu erk cm

Cik Lyn said...

wah..akk..terlioqqq ahh tgk mee rebus + satay tuh..nt bwk ina g sna k..nk try jgk..=P..

LiErOSe~QiEmi said...

boleh aje.. datang shah alam bgtau.. tp sabtu jela bancik cuti, ahad kelas pagi sampai petang