Jom klik

kENgkaWAn

Tuesday, March 27, 2012

Surat cinta buat si dia

Buat yang tersayang,

Saya tak pandai nak karang lirik buat awak, tapi kalau nak describe perasaan saya dalam versi Melayu so lirik ni bertepatan untuk saya gambarkan perasaan saya..

Jika engkau minta intan permata tak mungkin ku mampu
Tapi sayangkan ku capai bintang dari langit untukmu

Jika engkau minta satu dunia akan aku coba

Ku hanya mampu jadi milikmu pastikan kau bahagia

Hati ini bukan milik ku lagi
Seribu tahun pun akan ku nanti

Kan... kamu...

Sayangku

Jangan kau persoalkan siapa dihatiku

Terukir di bintang tak mungkin hilang cintaku padamu

Tapi, ermnn time zaman bercinta dulu sesuai kot lagu tu klu nak tujukan.. tapi lepas dah kawin ni, rasanya lagu versi mat saleh ni lebih sesuai kot untuk gambarkan hati saya buat awak


How do I, Get through one night without you? If I had to live without you, What kind of life would that be?
Oh, I .... I need you in my arms, need you to hold, You're my world, my heart, my soul, If you ever leave, Baby you would take away everything good in my life,

And tell me now How do I live without you? I want to know, How do I breathe without you? If you ever go, How do I ever, ever survive? How do I, how do I, oh how do I live?


Without you, There'd be no sun in my sky, There would be no love in my life, There'd be no world left for me.

And I, Baby I don't know what I would do, I'd be lost if I lost you, If you ever leave, Baby you would take away everything real in my life,

And tell me now, How do I live without you? I want to know, How do I breathe without you? If you ever go, How do I ever, ever survive?

Errrr, panjang plak mukadimah kan?? Hahhaha..

Ok.. Sebenarnya saye nak wish HAPPY BIRTHDAY kat awak

...dan saya nak awak tau betapa saya sayang, cinta, kasih & perlukan awak dalam meneruskan perjalanan hidup saya.

...sebabnya, awak la suami, awak juga kawan baik, kawan gaduh, teman yang paling setia mendengar luahan hati saya, juga bebelan saya hikhik.. still kekasih saya sejak pertama kali kita jumpa dan papa pada zuriat kita...

So.. 28 just a number.. to me, u still the same person that i met 8 years ago.. Cuma, sekarang dah chubby skit, ahaks!! But still cute to me..

Yours truly, deeply,
always yours ^_^

14 comments:

MRS. K said...

vavavavva.. romatika deamor ko pagi ni ek.. hepy besday jugak kat laki mu

ummie fariemiee said...

sweetnya dier

LiErOSe~QiEmi said...

Mrs.K:
sesekali..nak romantik kat orang lain tak leh dah kehkeh..

LiErOSe~QiEmi said...

ummie fariemiee:
hahahah.. sweet cam gula ke cam tebu ;)

Tukang Karut said...

rasa macam nak muntah hijau je ni...

LiErOSe~QiEmi said...

kot ye pun morning sickness, jgn la sampai muntah hijau kat sini kihkih..

mamyharraz said...

mukadimah tu sgt touching.sweet lahaiiii :)

Happy Birthday utk your hubby :)

LiErOSe~QiEmi said...

mamyharraz:
hahaaha...tq.. setahun 2 kali je sweet camtu...^_^

♥cikmOt♥ said...

hepi besday bang...eh adik la...hehehe

eMMe said...

hepi busday to ur husband, moga senantiasa ceria dan bahagia sekeluarga...May Allah bless u All..

eB ezrin said...

hepi besday jugak dari kami awak :)

eima said...

o0o sebaya ek korg ... hepi besday papa qimie & eqAL.... bunga mmg minah jiwang betui

deelira@deeliraz said...

jiwangnyer.....
HB azli

LiErOSe~QiEmi said...

cikmot:
hikhik.. sama2 calon besan.. eh! ahahahh

eMMe:
aminnn.. thanks ya

eB:
thanks eB ;)

eima:
hahaahah... mmg la sebaya.. kan aku jumpa dia masa belajar kt poli dulu kihkhi.. jiwang sesekali takpe ;P

deelira:
kahkahkah..minah jiwe