Jom klik

kENgkaWAn

Wednesday, April 4, 2012

Dora The Explorer

Qimie sekarang, hari2 nak ngadap komputer.. Korang tau dia nak buat ape?

Tengok CD cite nih

 Hari-hari ok. Sampai rumah dalam pukul 5 lebih, kalau aku tak bagi dia main basikal kat luar, memang dia terus on switch computer, pasang CD cite ni. Stop tak stop kol 11 or 12 nun nanti laa.. Hadapp je.. Aku tegur jangan dok dekat skrin sangat, dia beralih la kejap,pastu rapat balik.. geram sungguh.

Pastu kejap2 kang dengar la dia gelak sorang2.. pastu menari cam dora & boots nari aduuuii
 Jangan tak tau, aku siap leh hafal lagu2 dalam CD ni hhahahah..

Ni lagu permulaan cite tu..

Do-do-do-do Dora! Do-do-do Dora! Do-do-do Dora! Do-do-do Dora!
Dora Dora Dora the Explorer
Boots and super-cool explorer Dora
Grab Your Backpack!
Let's go!
Jump in!
Ivaminos!
You can lead the way!
Hey! Hey!
Do-do Dora, Do-do Dora
Swiper, no swiping! Swiper, no swiping!
Aww man!

Lagu untuk backpack & map pun ada tau kihkih..

Backpack (4 times)
I'm the Backpack
Loaded up with things and nick nacs too
Anything that you might need I got inside for you.
Backpack (4 times)
YEAH!

ni lak map..
If there's a place you got to go
I'm the one you need to know
I'm the Map
I'm the Map
I'm the Map
If there's a place you got to get
I can get you there I bet
I'm the Map (12 times)

Lagu bila tengah dalam perjalanan ke tempat tujuan yang ni..
Come on, vámonos.
Everybody let’s go.
Come on, let’s get to it.
I know that we can do it.
Where are we going?
Pap..pap..pap (clap hand sound)
To the tallest mountain.
Where are we going?
Pap..pap..pap (clap hand sound)
To the tallest mountain
Where are we going?
To the tallest mountain
Pap..pap..pap (clap hand sound)
Where are we going?
To the tallest mountain
Hahahahahahaha.
Hahahahahahaha.
  Tallest mountain

Lagu bila dah berjaya dengan visi lak yang ni

We did it, we did it
We did it, yeah
Lo hicimos
We did it 

and so on bla.. bla... terpulang pada apa aktiviti dia buat hhaha..

Demam upin ipin dah abis, ape plak dia mintak nanti... jangan lepas ni mintak Go Diego Go pulak udah la.. pening mama & papa hihii...

4 comments:

lurun namzar said...

akak siap hafal lagi lagu dia....
hehe. :)

~aSHa~ said...

ehheehe minat juga dia dgn dora yer...

anak akak dulu dora ar si anak dara tu..skrg ni demam angry bird plak

bunga_rose said...

lurun namzar;
hihihih.. akak pun hafal ek? say hafal certain part je lagu ni ^_^

errr.. akak ada blog tak erk? try buka tak dapat pun..

bunga_rose said...

asha:
haah kak.. tengah dihantui dora tiap2 hari nak dora hihihi

angry bird anak teruna tu tak pandang dah.. bosan dah gamaknya sbb dulu hari2 main.. sekarang game antu yg dia minat zombie plant tu lawak je anak2 ni kan